ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν 400.000 εκ. στις τράπεζες και θέλουν να κυβερνήσουν !!!

Στα 418.000.000 ευρώ ανέρχονται οι οφειλές των κομμάτων στις τράπεζες. Στα 400 εκ. ευρώ ανέρχεται μόνο το χρέος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και συνεχίζουν να έχουν την αξίωση να κυβερνήσουν.

Είναι σαφές ποιοι έφεραν την Ελλάδα στην πτώχευση, όμως είναι περισσότερο σαφές, ότι οι κυβερνώντες και οι διορισμένοι τους, του παρόντος, είναι χειρότεροι από τα κόμματα που προηγήθηκαν, και ας μην χρωστούν στις τράπεζες.

Μεταξύ αυτών που έφεραν την Ελλάδα στην πτώχευση είναι και το ''καλόπαιδο'' της ΝΔ, ο Γιώργος Παπανικολάου, νυν δήμαρχος της Γλυφάδας Αττικής, όπως και ο Κώστας Κόκκορης από το ΠΑΣΟΚ, προκάτοχος του, οι οποίοι από τα έδρανα, και την διοίκηση του δήμου Γλυφάδας, ακολουθούσαν τις πολιτικές των κομμάτων παλαιοκομματισμού υπέρ των ημέτερων, των οικονομικών ελίτ, και εις βάρος της πλειονότητας. 

Τα στοιχεία έδωσε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της επιτροπής,Σωκράτης Φάμελλος, κατά την εξέταση του διευθύνοντος συμβούλου τηςAttica Bank Αλέξανδρου Αντωνόπουλου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής επισήμανε ότι: από τα 418.000.000 ευρώ δεν εξυπηρετούνται τα 402.000.000 ευρώ

Η ΝΔ οφείλει 210.835.840 ευρώ

Το ΠΑΣΟΚ οφείλει 189.695.073 ευρώ

Τα χρέη κομμάτων και ΜΜΕ στην Attica Bank

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος υποστήριξε ότι η τράπεζα έχει 10,2 εκατ. δάνεια σε κόμματα και 12,6 εκατ. σε ΜΜΕ.

Η ΝΔ έχει δάνειο 2,4 εκατ. ευρώ από το 2011, ενώ η πρόβλεψη είναι 1,289 εκατ. ευρώ. Κατήγγειλε δε, ότι «η ΝΔ δεν έχει πραγματοποιήσει στην τράπεζά μας κάποια καταβολή», ούτε σε τόκους, από το 2011 που συνήφθη το δάνειο.

Η τράπεζα έστειλε τέσσερις εξώδικες επιστολές το 2012, δύο το 2013, μία 2014, ενώ έχει προβεί και σε έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο για ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων.

Σήμερα «η Ν.Δ. έχει χαρακτηριστεί μη συνεργάσιμο δανειολήπτης», επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας σημείωσε ότι το δάνειο της Ν.Δ. ελήφθη με εκχώρηση των κρατικών χρηματοδοτήσεων του 2013 και του 2014, οι οποίες είχαν ήδη εκδοθεί στην τότε Αγροτική Τράπεζα (νυν Πειραιώς).

«Δεν το γνωρίζω. Η σύμβαση εκχώρησης ρητά αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εκχώρηση, το ποσό δεν έχει εκχωρηθεί κάπου αλλού, ότι είναι ελεύθερο βαρών», παραδέχθηκε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Το ΠΑΣΟΚ έλαβε το 2010 δάνειο 5.000.000 ευρώ και η σημερινή οφειλή του είναι 6.500.000 ευρώ. Οι προβλέψεις της τράπεζας είναι 5.711.000 ευρώ. Η τελευταία καταβολή που έκανε το ΠΑΣΟΚ ήταν το 2011 (ποσό 204.000 ευρώ).

Επίσης, 566.516 χιλ. ευρώ χρωστά η ΝΔ στην ΔΕΗ για απλήρωτους λογαριασμούς των γραφείων της στη Συγγρού, και φυσικά δεν της έχουν κόψει το ρεύμα. Σε πλήρη αντιδιαστολή των τζαμπατζήδων με γραβάτες, 350.000 χιλ. φτωχά νοικοκυριά ζουν στο σκοτάδι και απειλούνται με κατασχέσεις των σπιτιών τους. 

Τονίζεται ότι από την δεκαετία του 70 σηκώσαμε την σημαία ανατροπής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αγωνιζόμενοι κατά αυτών των κομμάτων και όσων πρεσβεύουν, και ενώ επί σειρά ετών διαμορφώσαμε την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών μικρών κομμάτων ώστε να ισχύσει η ανατροπή τους, επί δυο χρόνια έχουν στραφεί συνολικά κατά της δικαίωσης μας, και όπως γνωρίζετε υπηρετούν τα συμφέροντα ολιγαρχών και του κεφαλαίου.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όσους καπηλευομενοι το κοινωνικό σύνολο βρέθηκαν στους θεσμούς, οι οποίοι μετασχηματίστηκαν σε σύγχρονους ανθρωποφάγους, οι οποίοι επί δυο χρόνια μας στερούν όσα εμείς τους παρείχαμε.

Μήπως έχουν την ψευδαίσθηση τόσο από κυβερνητικής, όσο και από τη πλευρά της περιφέρειας Αττικής, όπως και των διορισμένων τους, και πολύ περισσότερο από την πλευρά του δήμου ΓΛΥΦΑΔΑΣ, ότι θα αποτανθούν ξανά στο κοινωνικό σύνολο χωρίς να έχουν παρέχει όσα υποσχόντουσαν και όσα απαιτεί ο ρόλος τους, και θα ανοίξουν ξανά οι ''πόρτες'' ;;;

Είσαστε πολύ λίγοι ώστε να ισοπεδώσετε την κρίση χιλιάδων, και ειδικότερα όσων γνωρίζουν τα πεπραγμένα σας, την αναλγησία, και την ανθρωποφαγία σας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε περιόδους που οι τράπεζες μας έστελναν σε εβδομαδιαία βάση 200 και 300 χιλ., ώστε να δανειοδοτηθούμε, εμείς επιλέξαμε να πορευόμαστε με τις ελάχιστες δυνάμεις μας χωρίς δανεισμούς.

Επίσης, γνωρίζετε ότι έπειτα των διώξεων και των κατασχέσεων του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', δεν επαναλειτουργήσαμε, ενώ αν είμαστε της καπιταλιστικής φιλοσοφίας των δανεισμών, επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σήμερα θα ξεσκίζαμε την κυβέρνηση που δεν μας υπηρετεί.

Ως ''ουτοπιστές'' αριστεροί, περιμέναμε από όσους και όσες βίωσαν στο πετσί τους επί δεκαετίες τον παλαιοκομματισμό, όταν ήρθαν στην εξουσία, να δημιουργήσουν άμεσα το πλαίσιο αξιοπρέπειας του Ελληνικού λαού, όπως και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Όπως αντιλαμβάνεστε τα υπερχρεωμένα κόμματα και τα ΜΜΕ της διαπλοκής, εδραιώθηκαν με δανεισμούς και έτσι πορεύονται μέχρι σήμερα, και σαφέστατα το ανάλογο ήταν εύκολο και για εμάς, οι οποίοι επιλέξαμε μια ριζοσπαστικότερη οδό, και ενώ το αυτονόητο ήταν η πλήρης κάλυψη των δεσμεύσεων για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ορισμένοι μπήκαν στο Μαξίμου, και επί δυο χρόνια έχουν κλειστή την οδό δικαίωσης μας, άρα έχουν κλειστή την δημοκρατία.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ορισμένοι/ες από εσάς, οι οποίοι έχετε εντρυφήσει σε όσα σας χειραφετεί το σύστημα, και ειδικότερα ο καπιταλισμός, ότι θα έχετε κάποιο ενδογενές κώλυμα αντιλήψεως, όμως το ζήτημα είναι περισσότερο απλό από όσο νομίζετε. Άκρατος καπιταλισμός και σοσιαλισμός δεν μπορεί να πορεύονται χέρι χέρι και σε πλήρη αρμονία. Είτε θα υπηρετήσεις το μεγάλο κεφάλαιο, είτε τους αριστερούς και όσα επιτάσσει ο σοσιαλισμός.  

Τουλάχιστον εμείς είμαστε και παραμένουμε της φιλοσοφίας διαμόρφωσης όρων πραγματικής ενδογενούς κοινωνικής συνοχής ώστε το κοινωνικό σύνολο ανεξάρτητα από ιδεολογία, πεποιθήσεις, κ.α., να απολαμβάνει τους καρπούς της προσωπικής του δημιουργίας - εργασίας, και σε καμία περίπτωση οι παρείσακτοι, και ειδικότερα καθεστωτικών αντιλήψεων, να μην αλλοιώνουν την ισχύ των αυτονόητων. ( ''ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ'' )

Η πραγματική δημοκρατία δεν υπήρξε ποτέ στα 42 χρόνια μεταπολίτευσης 

Διαμορφώστε τους όρους σοσιαλιστικών πολιτικών, οι οποίες δεν υπήρξαν στα 42 χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αντί να αναπαράγεται όσα βρήκατε από αυτά τα κόμματα.

Γιατί οι 4.000 χιλ. στην ΕΡΤ, και η πλειονότητα αυτών αργόμισθοι ; 
Και γιατί να μην ισχύσει κάτι ριζοσπαστικότερο έναντι όσων θεμελίωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; 

Ενδογενή ραδιοτηλεοπτικά κρατικά ΜΜΕ σε κάθε περιφέρεια και κάθε πόλη της χώρας, με ένα μικρό αριθμό εργαζομένων σε κάθε πόλη, νομό, και περιφέρεια. ( ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ )

Αυτό δεν επικαλεστήκατε στην ελληνική κοινωνία; Γιατί ο λαός σας έστειλε στην διακυβέρνηση και δεν άφησε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ; Είναι σαφές, και δεν χρειάζεται να επεξηγηθεί.

''Νηστικό αρκούδι δεν χορεύει'', και στη χώρα μας έχουμε μια σαφή πραγματικότητα, τη ''νηστική δημοκρατία'', με διαπλεκόμενα, εκδότες - συνεργάτες της οικονομικής ελίτ, έμμισθους πολιτικών - δημάρχων, χρηματισμένους πάνω και κάτω από τα τραπέζια για αποπροσανατολισμό του κοινωνικού συνόλου, κομματικά ΜΜΕ, κρατικά συνδικαλιστών και λοιπών, και παντελές έλλειμμα υγιούς δομής ΜΜΕ του κοινωνικού συνόλου, τα οποία να λειτουργούν στην βάση ανεξαρτησίας, ελέγχου, και πραγματικής ενημέρωσης, από το σύνολο των κατοίκων κάθε περιοχής, ανεξάρτητα ιδεολογίας - πεποιθήσεων. 

Αν συνεχίζετε όσα βρήκατε, όπως τα βρήκατε, μην αναφέρετε την ριζοσπαστική αριστερά, και συνεχίστε όσα έπρατταν επί 42 χρόνια Νεοδημοκράτες και Πασόκοι, λέγοντας σε όλους εμάς ότι ''δεν μπορείτε να κάνετε ΤΙΠΟΤΑ'' !!! 

Την εξουσία, τις θεσμικές θέσεις, κ.α., γιατί τα θέλατε ; Είναι αυταπόδεικτο, ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είτε είναι τρελοί, είτε είναι οι μεγαλύτεροι κανίβαλοι όλων των εποχών. ( Αντιλαμβάνεστε επαρκώς ) 

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παράλληλα με την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας κατέστρεφαν και τους πολίτες, και με το ΣΥΡΙΖΑ δυο ετών στην εξουσία ισχύει το εξής παράλογο. 

Ενώ επαναδημιούργησαν το κράτος τον μισθοσυντήρητων του δημοσίου, σε αυτό το κράτος δεν χωρούν όλοι, άρα πρέπει να υπάρξουν πολιτικές τόνωσης της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας ώστε να υπάρξει ανάπτυξη, όμως, ούτε αυτό μπορεί να εφαρμοστεί ορθά, δεδομένου ότι αποτελεί ευκολότερη λύση η ανάπτυξη από πέντε οικογένειες της οικονομικής ελίτ, με όλους εμάς απέξω. 

Γιατί επικροτείτε μια κυβέρνηση η οποία δεν πράττει όσα οφείλει; Τα ίδια δεν έκαναν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή ;

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρωστούν 400.000 εκ. στις τράπεζες και θέλουν να κυβερνήσουν !!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">