ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άμεση και μαζική ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες

Άμεση και μαζική τοπική ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες - Οι δημότες στο προσκήνιο

Το ''έργο'' από τη πλευρά όσων αξίωσαν ψήφους στις δημοτικές εκλογές του δήμου Γλυφάδας, υποσχόμενοι στο σύνολό τους, όσα δεν διαπιστώσαμε ούτε μια φορά, ούτε ένα δευτερόλεπτο, είναι η συρρίκνωση της τοπικής δημοκρατίας.

Αδυνατούμε να ακολουθήσουμε τη πεπατημένη όσων εκμαυλίζουν τους θεσμούς, και αδυνατούμε να καλύψουμε και την τοπική ενημέρωση, διότι στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας βρίσκονται εγκληματίες των θεσμών, και των δημοτών, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν το τόπο και τους δημότες.

Όσο διάστημα θα δίνετε η δίκη τους παράσταση, τόσο από τα δημοτικά έδρανα, όσο και από την συντεχνία που έχουν σχηματίσει, σαφέστατα για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα,  θα προτάσσουμε την πραγματική εικόνα ενός δήμου που οι δημότες έχουν εκλέξει ψεύτες, καπήλους, και αντισυνταγματικά λειτουργούντες.

Η αξίωση από τη πλευρά όσων συνενώθηκαν την προεκλογική περίοδο, σχηματίζοντας τις γνωστές  παρατάξεις, η τις ήδη υφιστάμενες, ήταν οι ίδιοι να έχουν μερίδιο στα έδρανα του δήμου Γλυφάδας, για την προσωπική τους - ιδιοτελή - ανάδειξη, και προσωπική ωφέλεια, χωρίς να εκφράζουν η να εκπροσωπούν επάξια τους υπολοίπους κατοίκους - δημότες - δημότισσες.

Λίγο πολύ, το story της εκπροσώπησης, η αν προτιμάτε της αντιπροσώπευσης, είναι κοινώς γνωστό, και πάντα χωλαίνει στο σημείο που πρέπει οι εκλεγμένοι να παρέχουν τα διαπιστευτήριά τους (αποδείξεις ) ότι εκπροσωπούν το κοινωνικό σύνολο, και δεν περιορίζονται στα ιδιοτελή τους συμφέροντα.

Σαφέστατα έχοντας τις αποδείξεις δεκαετιών, όμως κυρίως τις πρόσφατες, με αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην διακυβέρνηση της χώρας μας, κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης θα περίμενε την αλλαγή πλεύσης στους Ο.Τ.Α, ώστε να γυρίσει πραγματικά η σελίδα, και σε αυτό το σημείο διαπιστώνουμε εμπράκτως την συνέχιση όσων ίσχυαν, όπως ίσχυαν, από όσους είχαν βάλει πλώρη ανατροπών των κυβερνήσεων 42 ετών.

Η πολλά υποσχόμενη δημοκρατία, από τη πλευρά της σημερινής κυβέρνησης, χωλαίνει στο σημείο διαμόρφωσης όρων και εφαρμογής πολιτικών οι οποίες θα αλλάξουν όσα διαμόρφωσαν επί δεκαετίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άρα αποτελεί δώρον άδωρον η ανατροπή των εν λόγω κομμάτων ελλείψει των πολιτικών που χρειάζονται.

Η δική μας σφραγίδα, και στάση ζωής, είναι καθημερινά να τονίζουμε τι υποσχέθηκαν ώστε να βρεθούν στην διακυβέρνηση της χώρας, και τι δεν μας παρέχουν ώστε να πιστοποιείται ότι καλώς βρέθηκαν με τις ψήφους του Ελληνικού λαού στην διακυβέρνηση.   

Δεν μας παρέχουν την πραγματική δημοκρατία.
Επίσης, δεν μας παρέχουν την δικαιοσύνη, που αποτελεί προαπαιτούμενο της πραγματικής δημοκρατίας.
Δεν μας παρέχουν ούτε αλληλεγγύη, η οποία διαμορφώνει τους όρους δικαιοσύνης και πραγματικής δημοκρατίας. 

Αν επιθυμία του κοινωνικού συνόλου είναι, τη μια να εκλέγει τα γνωστά καπιταλιστικά κόμματα που οδήγησαν τη χώρα μας στην οικονομική καταστροφή, ( σαφώς όχι των ιδίων που κυβέρνησαν και των ημέτερων τους ) και στον αντίποδα να εκλέγει κάποια αριστερά κόμματα που παρουσιάζονται αντικαπιταλιστικά, η ριζοσπαστικά, και εφαρμόζουν πιστά το πρωτόκολλο των καπιταλιστικών κομμάτων, χωρίς να παρέχουν στο λαό την δημοκρατία που δικαιούται... ώστε να γυρίσει σελίδα ο τόπος μας, είναι προτιμότερο να κυβερνήσει ο ίδιος ο λαός, απορρίπτοντας το σύνολο των κομμάτων που κυβέρνησαν, και διαμορφώνοντας όρους για την είσοδο στη βουλή νέων κομμάτων. Το ανάλογο και στους δήμους, και πολύ περισσότερο της Γλυφάδας, ο οποίος ''κομματοκρατείται'' επί δεκαετίες.

Αν το κράτος, η κυβέρνηση, δεν παρέχει τη δυνατότητα υγιούς άμεσης και μαζικής ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες, ώστε οι ίδιοι οι κάτοικοι - πολίτες - δημότες, να διαμορφώσουν από κοινού τις προτάσεις τους, τις θέσεις τους, τις ιδέες τους, τα θέλω τους, η κάθε τοπική δημοκρατία - κοινωνία χωλαίνει.

Το κοινωνικό σύνολο προσαρμόζεται υποκριτικά στα δεδομένα ορισμένων υφιστάμενων συντεχνιών, παρατάξεων, ομάδων, και επί της ουσίας δεν διαμορφώνει το ελάχιστο.

Το κοινωνικό σύνολο γίνετε αποδέκτης όσων μεταδίδουν οργανωμένα συμφέροντα, κομμάτων, διαπλεκόμενων, συντεχνιών, κ.α., και πέραν αυτού η πλειονότητα σε κανένα βαθμό δεν διαμορφώνει, η συνδιαμορφώνει το ελάχιστο για τους υφιστάμενους όρους τοπικού πολιτισμού, συνοχής, δημοκρατίας.

Η πρότασή μας για δημόσια, δημοτικά - διαδημοτικά τοπικά και άμεσα και μαζικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, υπό την αιγίδα δήμων, πολιτείας, η οποία παρεμπιπτόντως έχει ένα κύκλο ζωής πολλών δεκαετιών, παρέχει τα εχέγγυα ενδυνάμωσης της δημοκρατίας, της κοινωνικής συνοχής, όπως και των τοπικών πολιτισμών - κοινωνιών.

Δεν υπάρχει διαφορετική οδός ώστε να διαμορφωθούν μακροπρόθεσμα όροι υγιούς αποκαταστάσεως του πολιτεύματος, καθώς και της συνταγματικής ομαλότητας, διότι όπου λειτουργούν ( κάτω από μια ομπρέλα ) συνολικά όλοι οι δημότες το όφελος είναι συνολικό, και δεν περιορίζεται στα συμφέροντα λίγων οικογενειών, κομμάτων, συντεχνιών, κ.α. 

Όσα θέσαμε εκ προοιμίου δημόσια, είναι υλοποιήσιμα, και με προοπτική πραγματικής αποδόσεως, σε αντιδιαστολή του μοντέλου καθεστωτικών δημόσιων ΜΜΕ, τα οποία εξυπηρετούν τα συμφέροντα των προβεβλημένων και από τα διαπλεκόμενα ιδιωτικά ΜΜΕ. Άλλωστε γι' αυτό χωλαίνουν σε επίπεδο θέασης και ακροαματικότητας τα κρατικά της ΕΡΤ, διότι δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο το οποίο τους παρέχει το ανταποδοτικό τέλος.

Δεδομένου ότι το ανταποδοτικό τέλος παρέχεται από το κοινωνικό σύνολο σε κάθε πόλη, περιοχή της χώρας, η ανταπόδοση πρέπει να είναι ταυτόσημη της παροχής η οποία γίνεται από τους πολίτες - δημότες, άρα άμεση και μαζική τοπική ενημέρωση, με τη δυνατότητα οι κατά τόπους κάτοικοι κάθε περιοχής να διαμορφώνουν καθημερινά την τοπική τους πραγματικότητα και δρώμενα, και κυρίως έχοντας τη δυνατότητα μαζικά και άμεσα να παρεμβαίνουν για κάθε επιλογή των διοικούντων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άμεση και μαζική ενημέρωση στις τοπικές κοινωνίες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">