ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Kατασκευή ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό

Το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων του, επέτρεψε την συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών για την κατασκευή του ισλαμικού Τεμένους στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων.

Η ''ισλαμοποίηση'' της χώρας μας βρίσκεται στην πρώτη φάση, η οποία είναι σε προχωρημένο στάδιο, και μεσοπρόθεσμα θα υπάρξουν και οι επόμενες φάσεις.

Εμείς παρακολουθούμε τα δρώμενα στη χώρα μας, όπως και τις αποφάσεις του ΣτΕ, και δεδομένου ότι διαπιστώνουμε την αδράνεια από τη πλευρά τόσο της εισαγγελέως του Αρείου πάγου, όπως και από τους προδότες οι οποίοι επιθυμούσαν την διακυβέρνηση της χώρας και την εξουσία, ίσως χρειάζεται να επισπεύσουμε κάποιες ενέργειες.

Υπενθυμίζεται ότι το Τέμενος έκτασης 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί (ουσιαστικά να μετασκευαστεί υφιστάμενο κτίριο) σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού και η κατασκευή του αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην χώρα μας.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 111 κάτοικοι του Ελαιώνα επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του Τεμένους.

Να σημειωθεί ότι αρχικά είχε προσφύγει κατά του Τεμένους και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, αλλά κατά την συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν παραστάθηκε και η αίτηση ακύρωσής του απορρίφθηκε ως ανομιμοποίητη.

Το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Δημοσθένη Πετρούλια και εισηγήτρια την Πάρεδρο Ουρανία Νικολαράκου, απέρριψαν ως αβάσιμους όλους τους ισχυρισμούς των κατοίκων.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι για την ανέγερση ναών και λατρευτικών χώρων δεν απαιτείται να τηρείται η διαδικασία εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, αλλά και η ανέγερσή τους δεν συνιστά επιδείνωση του περιβάλλοντος της περιοχής ή ρύθμιση μη συμβατή με τον πολεοδομικό σχεδιασμό, όπως υποστήριζαν οι 111.

Τέλος, αναφέρει το ΣτΕ η τήρηση ή όχι των όρων δόμησης μπορεί να ελεγχθεί σε επόμενο στάδιο και συγκεκριμένα κατά το στάδιο έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

Όπως είναι γνωστό οι ίδιοι κάτοικοι είχαν προσφύγει στο ΣτΕ και το 2013 και ζητούσαν την ακύρωση της χρηματοδότησης του επίμαχου έργου, αλλά η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 2399/2014 απόφασή της απέρριψε την προσφυγή τους.

Τέλος, εμείς σας υπενθυμίζουμε ότι επί δυο χρόνια έχουμε πούστηδες των θεσμών στο δήμο Γλυφάδας, πούστηδες των θεσμών στην περιφέρεια Αττικής, καθώς και πούστηδες των θεσμών στο Μαξίμου και την διακυβέρνηση.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Καταχρηστικές διώξεις και κατασχέσεις 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Kατασκευή ισλαμικού Τεμένους στο Βοτανικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">