ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Stephen Hawking βλέπει να έρχεται το τέλος της ανθρωπότητας

Ο Φυσικός Stephen Hawking ζητά επανεξέταση της κοινωνίας και καλεί την Μ.Βρετανία, μετά την έξοδό της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να αναθεωρήσει την αξία του χρήματος και του πλούτου, ώστε να υπάρξει ελπίδα για το μέλλον.

Ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, 74 ετών, είναι ένα από τα φωτεινότερα μυαλά του κόσμου, ο οποίος σε δοκίμιο του στην εφημερίδα Guardian, προειδοποιεί ότι το ανθρώπινο είδος θα χαθεί, αν συνεχιστεί η προ Brexit στάση των ανθρώπων για τα χρήματα και τον πλούτο.

Σαφέστατα όλα αυτά έχουν ειπωθεί πολλές δεκαετίες προ του Στίβεν Χόκινγκ από τον υποφαινόμενο, σε εκατοντάδες ραδιοφωνικές μεταδόσεις του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', όμως, αυταπόδεικτα στη χώρα των μαφιόζων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, και των αντιγραφέων όσων αναπαράγονται ετεροχρονισμένα στη δική μας χώρα, και ειδικότερα των υποκριτών νεοελλήνων, οι οποίοι κινούνται πάντα στη βάση οι κολλητοί, οι κουμπάροι, οι δικοί μας, οι φίλοι, και οι ελεγχόμενοι - έμπιστοι, οι αξίες χάνουν κάθε έννοια για τα συμφέροντα των συντεχνιών.

Για τον Στίβεν Χόκινγκ καθοριστικής σημασίας μετά την έξοδό της Μ.Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να αναθεωρήσει την αξία του χρήματος και του πλούτου, ώστε να υπάρξει ελπίδα για το μέλλον. Εκτιμά ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος επηρεάστηκε από τον τρόπο με τον οποίο ιεραρχεί η σύγχρονη κοινωνία τα υλικά αγαθά, θεωρώντας ως βασικούς πυλώνες:
  • Την συνεργασία
  • Την προσαρμογή
  • Επανεξέταση των τρεχουσών εννοιών
  • Αλλαγή της ιδέας του πλούτου
  • Μαθαίνοντας οι άνθρωποι να μοιράζονται
Σαφώς έχοντας δυο βασικά δεδομένα, στην πολύχρονη δράση και διαδρομή μας, τα οποία είναι, πρώτον, η λειτουργία ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού ο οποίος αντί να κινηθεί στη βάση των υπολοίπων εμπορικού και καπιταλιστικού χαρακτήρα, παρείχε ένα διαφορετικό μοντέλο επί μακρόν, και αντί αδειοδοτήσεως οι ενέργειες από τη πλευρά ορισμένων ήταν ο φθόνος, η ζήλια, και η κακία, τα οποία οδήγησαν στην ενδυνάμωση της διαπλοκής πέντε οικογενειών, και δεύτερον, την πολύχρονη ανιδιοτελή υποστήριξή μας σε ένα κόμμα και στελέχη τα οποία υποσχέθηκαν δημοκρατία, δικαιοσύνη, και αλληλεγγύη, τα οποία περιορίστηκαν σε κολλητούς, και τα οφέλη τους κατά κάθε έννοιας αριστεράς, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα σε αυτό το μήκος κύματος για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα, αποκλειστικά, τα συμπεράσματα μπορεί να είναι σαφή.

Εάν αποτύχουμε, το πνεύμα του να μην μοιραζόμαστε, να διαιρέσουμε τον πλούτο πιο δίκαια, τόσο εντός όσο και εκτός των εθνικών συνόρων, τότε θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που συνέβαλαν στο Brexit, όπως και ο φθόνος και ο απομονωτισμός, που δεν κυριαρχούν μόνο στην Βρετανία αλλά σε όλο τον κόσμο. Αν συμβεί αυτό, δεν θα ήμουν αισιόδοξος για τη μακροπρόθεσμη προοπτική του είδους μας ανέφερε ο  Hawking.

Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι μας, για ένα κοινό όραμα, και η προσπάθεια μας αυτή μπορεί να διασφαλίσει ότι η ανθρωπότητα μπορεί να επιβιώσει. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε, να επανεξετάσουμε και να αλλάξουμε κάποιες από τις θεμελιώδεις παραδοχές μας σχετικά με το τι εννοούμε με τον όρο πλούτου, την κατοχή πλούτου, τι είναι δικό μου και τι δικό σου. Ακριβώς όπως τα παιδιά, θα πρέπει να μάθουμε να μοιραζόμαστε.

Υποσημείωση του Γ.Κ: Όλα αυτά στα λόγια ακούγονται θεσπέσια, και σαφώς αποτελούν σωστές τοποθετήσεις, όμως στη πράξη έχουμε την ακόρεστη πλεονεξία όλων των φυλών της ''Ιερουσαλήμ'', και κυρίως την ακόρεστη φιλοδοξία από την πλευρά φερόμενων αριστερών, οι οποίοι/ες εκλαϊκευμένα ''δεν παρέχουν ούτε του αγγέλου τους νερό'', και ανταγωνίζονται στη βάση πόσα θα αποκτήσουν εις βάρος των συνταγματικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των υπολοίπων, ώστε να συναγωνιστούν όσους καταλήστεψαν το τόπο και το πολίτευμα επί 42 χρόνια. ( Όντως σε αυτό το σημείο καίγονται στη πράξη οι φερόμενοι σοσιαλιστές ) 

* Τι είναι δικό μου και δικό σου ; Ρωτήστε τον Τσίπρα, τον Παππά, και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία επί δυο χρόνια υπηρετούν όσους καταλήστεψαν την τοπική μας δημοκρατία. ( Αλήθεια εσείς ξέρετε σήμερα τι είναι δικό μας ; )

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Stephen Hawking βλέπει να έρχεται το τέλος της ανθρωπότητας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">