ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Το 2ο Συνέδριο δεν θα είναι μια κλειστή διαδικασία, όπου κάποιοι ειδικοί, επαγγελματίες, τεχνοκράτες, κομματικά στελέχη θα συζητούν και θα παίρνουν αποφάσεις ερήμην της κοινωνίας, ούτε μια επικοινωνιακή φιέστα, θέλουν να πείσουν τη κοινωνία από το ΣΥΡΙΖΑ.

Αν λάβουμε σοβαρά υπόψιν όσα ίσχυσαν στο πρώτο ανοικτό και διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έκλεισε αυλαία την πρώτη ημέρα, είναι σαφές ότι το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί επικοινωνιακή φιέστα.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά από το ΣΥΡΙΖΑ ''Θέλουμε να είναι μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους ενεργούς πολίτες. Γιατί μόνο έτσι μπορεί να οικοδομηθεί ο φορέας μιας σύγχρονης, ριζοσπαστικής, ευρωπαϊκής Αριστεράς''.

Όπως γνωρίζετε, και είστε αρκετοί και αρκετές, ο διάλογος αποτελεί πρόσχημα, όταν υπάρχουν προτάσεις και αιτήσεις στις οποίες τόσο το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και τα κυβερνητικά στελέχη δεν έπραξαν όσα όφειλαν, ώστε να οικοδομηθεί ο φορέας μιας σύγχρονης, ριζοσπαστικής, ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Οι πολίτες έχουν το λόγο, αναφέρουν στην καμπάνια τους από το ΣΥΡΙΖΑ, και καταφανώς αποτελεί κορυφαίο εμπαιγμό, διότι εμείς επί σειρά ετών λειτουργήσαμε και λειτουργούμε αποκλειστικά ως πολίτες, σε αντιδιαστολή εκατοντάδων άλλων που λειτούργησαν και λειτουργούν ως κομματικά μέλη και με πολλά ευεργετήματα.

Ένα κόμμα, και στελέχη - μέλη, τα οποία δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε μια φορά για τους πολίτες, έπειτα από προτάσεις - αιτήσεις, το οποίο επί δυο χρόνια κωφεύει και υπηρετεί τα στενά κομματικά συμφέροντα γνωριζόντων, δεν ανοίγει ορίζοντες για μια σύγχρονη, ριζοσπαστική, ευρωπαϊκή Αριστερά.

Σε αντιδιαστολή άλλων εμείς έχουμε εμπράκτως τις αποδείξεις ενός κόμματος και μιας κυβέρνησης τα οποία δεν διαφοροποίησαν το ελάχιστο για τους πολίτες, δεν συνέδραμαν σε κανένα βαθμό, δεν υπήρξαν αλληλέγγυοι, και αυταπόδεικτα μας υποβάθμισαν έναντι του παρελθόντος.

Το ''προχωράμε ακούγοντας'', το οποίο θέτουν από το ΣΥΡΙΖΑ, προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας. ''Δεν κάνουμε δημοσκόπηση, δεν αναζητούμε τη δημοφιλέστερη απάντηση, αλλά επιζητούμε θέσεις, προτάσεις, ιδέες, απόψεις κι αγωνίες''.

Έχοντας προτάσεις, θέσεις, αιτήσεις, ιδέες, κ.α., και καμιά ενέργεια από τη πλευρά αυτού του κόμματος, είναι αυταπόδεικτο ότι μας εμπαίζουν.

Να τονιστεί ότι σε αντιδιαστολή πολλών χιλιάδων συμπολιτών μας, εμείς είχαμε πληγεί περισσότερο οικονομικά έναντι των άλλων από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με σειρά καταχρηστικών διώξεων - κατασχέσεων, δικαστηρίων, εξόδων τα οποία δημιουργήθηκαν, αποπληρωμή των ληστεμένων με καταχρηστικές κατασχέσεις, κ.α., και ενώ αυταπόδεικτα οι εκλεκτοί αριστεροί ήταν ενήμεροι, επί δυο χρόνια δεν μας συνέδραμαν σε κανένα βαθμό.

Αδυνατώ να γνωρίζω τι ισχύει για τον κάθε Έλληνα - Ελληνίδα, γνωρίζω όμως ότι επί δεκαετίες αγωνίστηκα για την ανατροπή του παλαιοκομματισμού ( ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ), και σαφώς όσα ισχύουν επί δυο χρόνια, καταμαρτυρούν ότι υπήρξε αρνητική διεύρυνση κατά ημών, σε αντιδιαστολή άλλων, οι οποίοι ήδη έχουν αποκομίσει δεκάδες, εκατοντάδες, και εκατομμύρια ευρώ.

Ελλείψει ενεργειών δεν πείθουν από το ΣΥΡΙΖΑ.


Τέλος, ακόμα και από τη φωτογραφία που χρησιμοποίησαν στην καμπάνια τους, γίνετε σαφές ότι την κοινωνία και τους πολίτες τους επιθυμούν απρόσωπους, σε πλήρη αντιδιαστολή των ιδίων, οι οποίοι πρέπει να καταλαμβάνουν μια περίοπτη θέση, να αποφασίζουν ερήμην των υπολοίπων, να μεθοδεύουν τα προσωπικά τους οφέλη, και ενώ υπάρχουν οι προτάσεις, οι θέσεις, και οι αιτήσεις, να μην καλύπτουν δίκαια τους πολίτες.

Λυπάμαι, διότι αυτό το κόμμα έτσι όπως κυβερνά δεν είναι αριστερά, και δεν διαφέρει με όσα προηγήθηκαν, και ειδικότερα, η λειτουργία πολλών μελών του δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά.

Αλλάξτε ρότα, διότι εμείς δεν επιθυμούσαμε ποτέ να γίνουμε, είτε διαπλεκόμενοι, είτε Αλαφούζοι, Μπόμπολες, Κοντομηνάδες, κ.α., ούτε εκατομμυριούχοι, και το βασικό μας ενδιαφέρων ήταν και παραμένει η συνταγματική ομαλότητα, το δίκαιο, και η πραγματική δημοκρατία. 


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">