ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι κανίβαλοι της Γλυφάδας

Λόγω του ότι άκουσα σήμερα για το 12,10 % του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα με υποψήφιο δήμαρχο το Τάσο Ταστάνη, στις δημοτικές εκλογές  του δήμου Γλυφάδας, θέτω υπόψιν σας τα ακόλουθα.

Ανοίξαμε τη πόρτα της τοπικής μας κοινωνίας σε κανιβάλους, οι οποίοι ήταν κυριολεκτικά ανύπαρκτοι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές του 2010. 

Όπως γνωρίζετε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, είχαν κατέβει και στις δημοτικές εκλογές του 2010, μαζί με μια σειρά άλλων αριστερών τάσεων, και ως σύνολο τάσεων της αριστεράς είχαν αποσπάσει συνολικά το σημαντικό ποσοστό του 3,76 %, το οποίο αντιστοιχεί σε 1.163 ψήφους.

Η αύξηση των ποσοστών από το  3,76 % των δημοτικών εκλογών του 2010, σε 12,10 %, η 4.576 ψήφους, χωρίς τις υπόλοιπες τάσεις αριστερών στις εκλογές του 2014, οι οποίες σχημάτισαν νέες παρατάξεις, προήλθε κυρίως από το 1ο και το 2ο εκλογικό διαμέρισμα Τερψιθέας Γλυφάδας.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων, το οποίο έλαβε αυτή η παράταξη, ήταν από τις συνοικίες περιμετρικά της πλατείας Καραϊσκάκη, μέχρι αυτό που ονομάζουμε τοπικά ''διασταύρωση'' .

Σαφέστατα αρκετοί ψηφοφόροι δεν γνώριζαν ότι πίσω από την συγκεκριμένη παράταξη υπήρχε ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι ορισμένοι επέλεξαν για τους δικούς τους λόγους να μην υπάρχει έντονη προβολή της παρατάξεως με συσχετισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως εμείς, από εδώ, το είχαμε καταστήσει επί μήνες σαφές.

Ως κάτοικοι της περιοχής, και ειδικότερα ως άτομα με εμπειρία όσων αφορά τις δημοτικές εκλογές στη πόλη μας, πρέπει να έχετε το σύνολο των δεδομένων διαμόρφωσης αυτού του αποτελέσματος, το οποίο ήταν απόρροια της συλλογικής εργασίας δεκάδων συμπολιτών μας, και κυρίως όσων καθημερινά προέβαλαν δελτία τύπου, ανακοινώσεις, βίντεο ομιλιών, προεκλογικές εκδηλώσεις, κ.α., διαδραματίζοντας τον καθοριστικότερο ρόλο όσων αφορά το εν λόγω αποτέλεσμα.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς, ότι στο σύνολο από καλέσματα της εν λόγω παρατάξεως, καθώς και τις προεκλογικές ομιλίες, δεν παρευρέθηκαν ποτέ περισσότερα από 100 - 150 άτομα, τα οποία ήταν κυρίως τα στελέχη και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εμάς, ως τοπική ιστοσελίδα, καθημερινά μας διάβαζαν κυρίως την προεκλογική περίοδο 1000 - 1200 συμπολίτες μας, πλην των υπολοίπων περιοχών, και χωρών.

Τα δελτία τύπου, οι ανακοινώσεις για την αμέριστη υποστήριξη στους πληττόμενους, (την οποία παρεμπιπτόντως εμείς δεν την γνωρίζουμε), τα βίντεο, οι προεκλογικές ομιλίες, κ.α., τα οποία μπήκαν σε χιλιάδες σπίτια συμπολιτών μας, δεν επέδρασαν σε κανένα βαθμό, και λειτούργησε αποκλειστικά το κόμμα, η ακόμα η επιρροή των υποψηφίων;;;

Το 12,10 % των δημοτικών εκλογών στη Γλυφάδα, σε ένα σημαντικό βαθμό ήταν απόρροια κυρίως όσων πέρναγαν στο κοινωνικό σύνολο δια μέσω των τοπικών ιστοσελίδων, και σε καμία περίπτωση η επιρροή των υποψηφίων της εν λόγω παρατάξεως.  

Είναι τυχαίο ότι οι συνοικίες της Τερψιθέας, και κυρίως το 1ο και 2ο εκλογικό συνέδραμαν στο αποτέλεσμα;;; ( Πόσοι υποψήφιοι ήταν κάτοικοι του 1ου εκλογικού διαμερίσματος το οποίο παρείχε τις περισσότερες ψήφους, και πόσοι των υπολοίπων διαμερισμάτων ;;; )

Η πλειονότητα των υποψηφίων της εν λόγω παρατάξεως δεν ήταν κάτοικοι του 1ου εκλογικού διαμερίσματος, το οποίο παρείχε τις περισσότερες ψήφους.

Μήπως θυμάστε τι ακριβός κάναμε επί σειρά ετών;;;

Όποιος, οι οποίοι θεωρούν, ότι το εν λόγω αποτέλεσμα του 12,10 % διαμορφώθηκε από τους υποψηφίους, είτε δεν έχουν καμία επαφή με την σημερινή πραγματικότητα, είτε αγνοούν τους όρους διαμορφώσεως των αποτελεσμάτων.

Η πραγματική δύναμη αυτής της παράταξης, η οποία έλαβε 12,10 % με την καθημερινή εργασία δεκάδων συμπολιτών μας, όπως και του υποφαινόμενου, θα καταστεί σαφές ποια είναι στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Πρέπει να τονίζουμε για όσους σχηματίζουν αυθαίρετα συμπεράσματα, ότι σε τοπικό επίπεδο έχουμε την πλειονότητα του πληθυσμού, η οποία δεν στηρίζει κανένα πολιτικό κόμμα, δεν ανήκει σε καμία παράταξη η κόμμα, και λειτουργεί με γνώμονα κυρίως κοινωνικό και όχι πολιτικό.

Επιπροσθέτως, έχουμε δεκάδες έμπειρων και ικανών συμπολιτών μας, τους οποίους οι επιτήδειοι των κομμάτων και παρατάξεων μεταχειρίστηκαν με δόλιους τρόπους και μεθόδους, άρα στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα έχουν κάθε λόγο να μην συμπράξουν με αυτά τα άτομα και χώρους, και να προασπιστούν το δίκαιο , και κυρίως την αποδέσμευση από το δήμο όσων δεν μας εκπροσωπούν.

Είναι γνωστό σε πλειάδα συμπολιτών μας ποια ήταν η λειτουργία των τοπικών μας κανιβάλων, τι αποκόμισαν και αποκομίζουν, και τι ισχύει με όλους εμάς. ( Οι ''αλληλέγγυοι'', έπειτα των εκλογών, δεν έχουν ενδιαφερθεί ούτε για μια φορά τι ισχύει με όλους εμάς. Επίπεδο αλληλεγγύης μηδενικό, δικαίου μηδενικό, δημοκρατίας μηδενικό !!!)

Έχουμε μια σαφή πραγματικότητα, και αυτή είναι η χαλκευμένη δημοκρατία καθώς και το δίκαιο, για τα προσωπικά οφέλη αντί για το συλλογικό. Και είναι αυταπόδεικτο ότι το οποίο αποτέλεσμα, σε επίπεδο εκλογών, είναι συλλογική υπόθεση. Ας δοκιμάσει τόσο ο Τάσος, όσο και οι υπόλοιποι, στις επόμενες δημοτικές εκλογές να κατέβουν αυτόνομα, χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, και χωρίς την σύμπραξη και στήριξη όλων των υπολοίπων, και θα διαπιστώσετε το έρεισμα τους σε κοινωνικό επίπεδο.

Για εμένα σήμερα ο κανιβαλισμός έχει ταυτότητα, και αυτή είναι η καπιταλιστική νοοτροπία που διέπει τη πλειονότητα, και ειδικότερα τους αριστερούς, οι οποίοι θα διαμόρφωναν τους όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, ενώ περιορίστηκαν στα προσωπικά τους συμφέροντα.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για λίγους...και κανιβαλισμός από την αριστερά και τους αριστερούς, οι οποίοι διαχρονικά κανιβαλίζουν κατά των αριστερών, δεδομένου ότι πάντα είχαν αυτή την έφεση, να στρέφονται κατά των αριστερών και να συνεργάζονται με τους υπολοίπους.

"Ουδείς πιο αχάριστος εκ του ευεργετηθέντος"

Αναγνωρίζεις ως δημοσιογράφο αυτόν ο οποίος αμείβετε για καθεστωτικό λιβάνισμα, και δεν αποδέχεσαι όσους εργάστηκαν τον ίδιο χρόνο ώστε να εκθέσουν μια πλευρά της κοινής μας πραγματικότητας, έστω και αν θεωρείς ότι σήμερα ασκούν ακραία κριτική;;;

Είναι γνωστό ότι εμείς δεν ζητήσαμε ούτε μια φορά χρήματά από τη πλευρά όσων πλαισιώνουν τον δημόσιο ιστό, ούτε πήγαμε στα γραφεία τους αξιώνοντας ρουσφέτια. Zητήσαμε με τις προτάσεις και τις αιτήσεις μας την διαμόρφωση της δικαιώσεως μας, σε μια χώρα που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για τα οφέλη των ημετέρων τους, κατέστρεψαν αρχικά το σύνταγμα της χώρας, και στη συνέχεια το σύνολο των αντιπάλων τους.


Όπως διαμορφώθηκε η ''δικαίωση'' για τους λίγους από το ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, με τη συνδρομή όλων, έπρεπε να ισχύει και η δικαίωση του συνόλου, και η δική μας, και να μην ακούμε καθημερινά από αρκετούς το ''ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ''. Απίστευτο, ίσον πέντε μονάδες μείωση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, άρα το 12% γίνετε 7%, και αν υπολογίσουμε και τις νέες παρατάξεις, το 7% θα γίνει 3 - 4%.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Αδιαφορώ αν ενοχλήσω, και αν ενοχληθούν ορισμένοι, και αδυνατώ πλήρως να προσαρμοστώ σε υποκριτικά στάνταρ τα οποία ισχύουν σε κοινωνικό επίπεδο. Καταδεικνύω με σαφή τρόπο τι ισχύει στο τόπο μας.

* Το ίδιο ακριβός είχε ακολουθήσει και ο Αλαφούζος, (ο οποίος δεν είναι αριστερός), κατά του ευεργέτη του Μητσοτάκη, ο οποίος στράφηκε κατά του τέως πρωθυπουργού, όμως, με μια σαφή διαφοροποίηση. Ο Μητσοτάκης είχε ευεργετήσει τον Αλαφούζο, ο οποίος ως πλεονέκτης ήθελε πολύ περισσότερα, ενώ στη δική μας περίπτωση δεν υπάρχει καμία ευεργεσία από τη πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των μελών του σε εμάς, ενώ στον αντίποδα εμείς ευεργετήσαμε σε ένα βαθμό το ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη του, θεωρώντας ότι θα κάνουμε τη διαφορά, και θα αλλάξουμε κάπως τα πράγματα για όλους μας, και κυρίως για όσους γνωρίζαμε ότι και οι ίδιοι είχαν πληγεί από τις πολιτικές του παλαιοκομματισμού.

* Οι κύριοι/κυρίες συμπολίτες μας, οι οποίοι αυτο απακαλούνται σύντροφοι γνωρίζουν ότι επί σειρά ετών εμείς διαθέταμε ενσυναίσθηση και τους στηρίξαμε άπειρες φορές. Τους στηρίξαμε διαθέτοντας ακόμα και όσα είχαμε στην άκρη για τη τροφή μας, και δεν ήταν λίγες οι φορές που ανάμεσα στην επιλογή τρέφομαι η πληρώνω τα έξοδα για δημοσίευση πληρώναμε τα έξοδα να δημοσιοποιούμε δελτία τύπου, ανακοινώσεις, κ.α., άρα ο όρος (...) δεν αποτελεί υπερβολή.

* Οι κύριοι/κυρίες συμπολίτες μας, οι οποίοι αυτο απακαλούνται σύντροφοι γνωρίζουν πόσα χρόνια το τηλέφωνό μας παραμένει κομμένο από τη πλευρά του ΟΤΕ, και πόσο χρονικό διάστημα δημοσιοποιούσαμε από internet καφέ, όπως και πολλά ακόμα που αγνοούν οι περισσότεροι/ες, άρα ο όρος (...) δεν αποτελεί υπερβολή. ( Για ποιους λόγους θα πάνε στο συνέδριο; Υπάρχει έστω και μια (1) ενέργειά τους επί χρόνια στο δήμο Γλυφάδας, δεδομένου ότι ήθελαν προνομιακά να είναι υποψήφιοι ; Πότε σας ενημέρωσαν όπως απαιτείται, και πότε άσκησαν την αρμόζουσα αντιπολίτευση; )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι κανίβαλοι της Γλυφάδας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">