ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Με τον καπιταλισμό διαμορφώνονται όροι κανιβαλισμού

Κάτσε επί χρόνια και βάζε δελτία τύπου και ανακοινώσεις, πολιτικών, της Μητροπόλεως, των υποψηφίων παρατάξεων, δημάρχων, πολιτικών κομμάτων, υποψηφίων για την περιφέρεια, περιφερειακών αρχών,  κ.α., ώστε στη συνέχεια να διαπιστώσεις ποια είναι η συνολική τους λειτουργία. 

ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ

Εκτός από τον αυταπόδεικτο κανιβαλισμό σε επίπεδο κοινωνίας, υφίσταται ο διευρυμένος κανιβαλισμός από τη πλευρά όσων βρίσκονται σε θεσμικές θέσεις, και ως φαινόμενο είναι ανεξάρτητο από πολιτικές πεποιθήσεις και ιδεολογίες. 

Εκτός από κανιβαλισμό δεν υφίσταται τίποτα άλλο σήμερα στην νεοελληνική πραγματικότητα.

Στη κοινωνική διαστρωμάτωση η ιεραρχική διάταξη των κοινωνικών ομάδων ή στρωμάτων στη νεοελληνική κοινωνία έχει υποστεί έντονες μεταβολές που διαμορφώνουν όρους κανιβαλισμού.
Το σύστημα των νομοκατεστημένων τάξεων (λόρδοι, ιερείς, ιππότες) του παρελθόντος, όπως και το σύστημα των κοινωνικών τάξεων στη βάση της κοινωνικής αναρρίχησης, και το σύστημα των ομάδων κύρους (status groups) έχουν οδηγηθεί πλέον στον κανιβαλισμό, προς επίτευξη των σκοπών τους.
Η κοινωνική επινόηση διαστρωμάτωσης, σε σχέση με το εισόδημα και την ιδιοκτησία, δεν στηρίζονται σε φυσικές ικανότητες, και αυτό το είχαμε μεταδώσει άπειρες φορές στη Γλυφάδα, και χρειάζεται από τη πλευρά όλων μας σαφών διαφοροποιήσεων - αλλαγών.
Όπως είχαμε γράψει σε χθεσινό δημοσίευμα ''Διαδραματίσαμε ένα καθοριστικό ρόλο στη δομική ανισότητα της κοινωνικής διαστωμάτωσης, ώστε να υπάρξουν ουσιώδεις αλλαγές και εναλλαγή προσώπων σε θεσμικές, και λοιπές θέσεις, ενώ στον αντίποδα οι ωφελημένοι από τους κοινούς μας αγώνες προσπαθούν να πλασαριστούν ψηλότερα στην κοινωνική κατάταξή, συναγωνιζόμενοι όσους προϋπήρχαν, καταργώντας κάθε ιεράρχηση, αρχές, και δίκαιο, και υπηρετώντας όσα υπηρετούσαν και οι προκάτοχοί των θέσεων τους. Θεωρείτε ότι είναι δίκαιο;;; Αν δεν είναι δίκαιο...δικαιώστε μας !!!''
Σύμφωνα με τον Καρλ Μαρξ οι κοινωνικές τάξεις βασίζονται στην οικονομία και ορίζονται στη βάση της κατοχής των μέσων παραγωγής. Άρα οι κοινωνικές τάξεις έχουν μια ισχυρή οικονομική βάση.
Η συγκέντρωση του κεφαλαίου σε λίγες οικογένειες - συμφέροντα, και οι πολιτικές από τη πλευρά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στον τομέα Ραδιοτηλεόραση ( ειδικότερα στο Ν.Αττικής) δρομολόγησαν μια μετεξέλιξη στην οποία δεν αναπτύσσονται μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. 
Οι γνώστες του αντικειμένου, οι οποίοι/ες μας υποσχέθηκαν ότι με την παροχή υποστηρίξεως θα βρεθούν στην διακυβέρνηση ώστε να κλείσει η ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν έχουν  συνδράμει το λαό προς αυτή την κατεύθυνση, και κυρίως πίσω από τη πλάτη του λαού έχουν συστήσει μια ιδιότυπη συντεχνία των κυρίαρχων τάξεων - καπιταλιστών, κατά της εξοντώσεως των πολιτών.  
Η εργατική τάξη, και η ριζοσπαστικότητά της, εξαϋλώνονται, και ενσωματώνονται στο σύστημα ως αναπόσπαστα μέρη του συστήματος, αποποιούμενοι τις δράσεις που απαιτούνται για την άμβλυνση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Είναι ένα φαινόμενο, το οποίο ειδικά στη χώρα μας το παρακολουθούμε διεξοδικά τα τελευταία κυρίως χρόνια, όπου η εργατική τάξη συμβιβάζεται και προσαρμόζεται στις προσταγές και τις πολιτικές από τη πλευρά των κυβερνήσεων κατά της πλειονότητας του λαού.
Το παρατηρούμε περισσότερο από τη πλευρά κυρίως όσων δηλώνουν είτε αριστεροί, είτε ριζοσπάστες, οι οποίοι είτε εμμέσως, είτε άμεσα προσαρμόστηκαν στα καπιταλιστικά πρότυπα - δεδομένα αποδεχόμενοι όσα διαμορφώθηκαν τις προηγούμενες δεκαετίες κατά της εργατικής τάξης για τα συμφέροντα ορισμένων οικονομικών ελίτ.
Στο δια ταύτα, οι άνθρωποι ενδιαφέρονται περισσότερο για την επαγγελματική ταυτότητά τους και την καριέρα τους παρά για την ταξική ταυτότητά τους και την καριέρα της τάξης τους, και αυτό οδηγεί αναπόφευκτα σε μια υποβάθμιση ταξικού και κοινωνικού χαρακτήρα.
Η εξέγερση της εργατικής τάξης, καθώς και η δημιουργία εργατικής ταξικής συνείδησης, με εμφάνιση και ανάδειξη πολιτικών και ιδεολογικών χαρακτηριστικών πρέπει να αποτελεί τον κύριο μοχλό της πλειονότητας αν πράγματι επιθυμεί να διαφοροποιηθούν όσα αφορούν την πλειονότητα, και δεδομένου ότι σήμερα υφίσταται σε μεγάλο τμήμα του λαού μια συγκεκριμένη κατηγορία που ονομάζεται  «αταξική» διότι είναι αυτοαπασχολούμενοι.
Οι αυτοαπασχολούμενοι δεν ανήκουν σε καμία δεδομένη κατηγορία, ενώ στον αντίποδα έχουμε την υπάκουη τάξη, και όσους υπόκεινται στην εξουσία άλλων, και για το συγκεκριμένο κεφάλαιο, το οποίο παρεμπιπτόντως οι εκάστοτε κυβερνώντες παραμερίζουν συστηματικά, δεν έχει δοθεί ποτέ η απαιτούμενη έμφαση από τη πλευρά κυβερνώντων - διοικούντων.
Είτε ελάχιστα, είτε σε μεγαλύτερο βαθμό, όσοι και όσες κινείστε με γνώμονα όσα διαμορφώθηκαν τις προηγούμενες εκατονταετίες εκπροσωπείστε σε ένα βαθμό, ενώ στον αντίποδα εμάς δεν μας εκπροσωπεί κανείς, και ειδικότερα σήμερα που βρέθηκαν ορισμένοι στην διακυβέρνηση της χώρας δηλώνοντας αριστερά και αριστεροί ενώ αποδεικνύονται κυριολεκτικά κανίβαλοι.
Εκπροσωπείται το λαό η λειτουργείτε ως κανίβαλοι;;;
Δυο χρόνια κυβερνάτε, και διοικείται, και σε αυτά τα δύο  χρόνια μας δημιουργήσατε τέτοια ζημία που δεν μας είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενοι επί δεκαετίες.
Δώστε Ρ/Τ άδειες στους ολιγάρχες με καπιταλιστικά κριτήρια, οι οποίοι λειτουργούν επί 27 χρόνια, ενώ έπρεπε να λειτουργήσουν οκτώ, ώστε να συνεχίζονται όσα διαμόρφωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και συνεχίστε να επικαλείστε ότι είστε αριστερά και αριστεροί, όμως να θυμάστε στο τέλος δεν θα σας πιστεύει κανείς, και δεν θα σας ακολουθεί κανείς.

Ουσιαστικά την κύρια ευθύνη για τον κοινωνικοπολιτικό κανιβαλισμό την φέρουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, και όσοι διαμόρφωσαν επί δεκαετίες κυριολεκτικά ένα κοινωνικοπολιτικό μπάχαλο, στο οποίο υπηρετούνται η αντισυνταγματικότητα και τα συμφέροντα των ελίτ εις βάρος της πλειονότητας, ενώ αποτελούσε υποχρέωσή τους να υπηρετήσουν το σύνολο, και να θεσπίσουν για το κοινωνικό σύνολο, όμως σήμερα πληττόμαστε περισσότερο, διότι η κάκιστη διαμόρφωση δεκαετιών από τη πλευρά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν διορθώνεται άμεσα και απαιτεί πολλά χρόνια. 


Δεν έχουμε πλέον αντοχές για πολλά χρόνια διορθώσεων και αναπροσαρμογών. Πρέπει να γίνουν άμεσα ενέργειες από τη πλευρά των εκλεγμένων, εκτός αν δεν αποτελεί υποχρέωσή τους, όπως και δική μας να προασπιζόμαστε το σύνολο των αυτοαπασχολούμενων σε όλους τους τομείς, και το αναφαίρετο δικαίωμα συμμετοχής τους σε όλους τους τομείς.

Η ΝΔ και οι χρηματοδότες της λήστεψαν την δεκαετία του 90 όσα αναλογούσαν σε δεκάδες πολίτες του Ν.Αττικής, όσων αφορά τα Μουσικά Ραδιόφωνα, τα οποία πέρασαν συλλήβδην στην κατοχή λίγων οικογενειών, και οι υπόλοιποι είτε διώχτηκαν, είτε δεν έλαβαν ποτέ μια βεβαίωση λειτουργίας η ''αδεία''.

Αντιστρέφεται σήμερα η ζημία;;; ( έχουμε πλήρη επίγνωση, δεν αντιστρέφεται ) 

Τέλος, ο πρωθυπουργός κάθε χώρας πρέπει να είναι ένας (1), ο δήμαρχος κάθε πόλης πρέπει να είναι ένας (1), και με σαφείς ρόλους - υποχρεώσεις, ενώ στον αντίποδα ο αυτοαπασχολούμενος, ο οποίος είναι ένας (1), ενώ στην ουσία είναι δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες σε ολόκληρη τη χώρα, βρίσκεται σε άλλο παρανομαστή έναντι όλων των υπολοίπων, και αυτό πρέπει να τελειώνει.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Με τον καπιταλισμό διαμορφώνονται όροι κανιβαλισμού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">