ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο δήμος Γλυφάδας κατά των προτύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Καλούμε το δήμο Γλυφάδας  για την άμεση εξέταση, σχεδιασμό, και λειτουργία ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης και αποκομιδής των Απορριμμάτων, δεδομένου ότι η κατάσταση στα πεζοδρόμια των οδών έχει ξεφύγει από κάθε Κοινοτικές και διεθνείς συστάσεις.

Η πρότασή μας είναι άμεσα να πιστωθεί ένα κονδύλι για αγορά μεγάλων μεταλλικών κάδων, με διπλάσιο εμβαδών - διαστάσεις - έναντι των πράσινων, για τα ογκώδη οικιακά αντικείμενα - απορρίμματα, καθώς και για δέντρα, φύλλα, κλαδιά, κ.α., ο οποίος θα τοποθετείται στην αρχή , η το τέλος κάθε οδού, ώστε να εναποθέτονται τα ογκώδη αντικείμενα - απορρίμματα.  



Τονίζουμε ότι σωροί απορριμμάτων κατακλύζουν τα πεζοδρόμια έξω από τις οικίες μας, με όσα συνεπάγεται το συγκεκριμένο, και κυρίως με τη μεταφορά λόγω ανέμου όγκου σκουπιδιών εντός των οικιών μας. 

Η νοοτροπία των νεοελλήνων, βγάζουμε από δικό μας σπίτι ότι έχουμε για πέταμα, και το αφήνουμε στη πόρτα του διπλανού, είναι χαρακτηριστική, και χαρακτηρίζει το μέσο κάτοικο αυτής της χώρας, ο οποίος δεν αφήνει έξω από το δικό του σπίτι, πόρτα, τα ογκώδη οικιακά του αντικείμενα ''απορρίμματα'', καλώντας συνεργείο του δήμου να τα συλλέξει.

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες δεκαετίες έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός κατοίκων στις συνοικίες της πόλης, και η ποικιλία των εκτεθειμένων στην κοινή θέαση αντικειμένων - απορριμμάτων είναι πολύ μεγάλη.

Επειδή η χώρα μας υπόκειται, εκτός του εθνικού Δικαίου, στο Κοινοτικό και στο διεθνές Δίκαιο, πρέπει να εναρμονίζεται με τις Κοινοτικές και διεθνείς συστάσεις και στα θέματα διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Ένας πολίτης που προσβάλλεται για κάποιους λόγους από την υφιστάμενη διαχείριση των απορριμμάτων, έχει το δικαίωμα να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και να ζητήσει τη συμμόρφωση έναντι των προτύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Σαφέστατα στη δική μας περίπτωση, ελλείψει άμεσης αντιμετώπισης, θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά του δήμου Γλυφάδας, και των αιρετών, οι οποίοι ενώ δεν έχουν εναρμονιστεί με τα πρότυπα της Ε.Ε., τουλάχιστον δεν μας παρέχουν την δημοτική αστυνόμευση η οποία απαιτείται, για πρόστιμα στους παραβάτες, οι οποίοι εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα έξω από τη πόρτα των υπολοίπων.

Επί 40 χρόνια παρακολουθούμε τα πεπραγμένα των υπολοίπων, σε μια περιοχή που ουδέποτε εναποθέσαμε ογκώδη οικιακά αντικείμενα ''απορρίμματα'', άρα φροντίστε άμεσα τον σχεδιασμό που απαιτείται, διότι δεν πρόκειται να γράψω επί του συγκεκριμένου για δεύτερη φορά.

Αποδεσμεύστε μας από το κάδο στο συγκεκριμένο σημείο, και φροντίστε άμεσα όσα προτείναμε για την οριστική λύση του ζητήματος.

Όσο για τον ευρωπαϊστή δήμαρχο Παπανικολάου, έχει πρόγραμμα;
Επί δυο χρόνια η διοίκηση Παπανικολάου συντηρεί όσα βρήκε από τους προηγούμενους, σε μια διαρκώς εξελισσόμενη τοπική κοινωνία, η οποία δεδομένης της απραξίας όσων βρίσκονται σε θέσεις εκλεγμένων, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν έχει καμία σχέση με όσα ακολουθούνται από τους υπολοίπους πολίτες των χωρών της Ε.Ε. 

Ευρωπαϊστή δήμαρχε την συγκεκριμένη εικόνα, και χιλιάδες ανάλογες σε όλες τις συνοικίες της Γλυφάδας, την έχεις συναντήσεις στις Βρυξέλλες; Η διοίκηση που διατηρείτε σε ποιους τομείς πιστώνει τα χρήματα του συνόλου; Έχετε την εικόνα όσων ισχύουν τοπικά στις συνοικίες της πόλης; Αν έχετε την εικόνα ποιους εκπροσωπείται;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο δήμος Γλυφάδας κατά των προτύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">