ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό - Γλυφάδα : Το πρόβλημα μεγάλης αναμονής των λεωφορείων συνεχίζεται


Το πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών, και ειδικότερα της αναμονής, εξελίσσεται σε διαχρονικό ζήτημα για την περιοχή των νοτίων προαστίων, και ειδικότερα για τους κατοίκους της Τερψιθέας - Γλυφάδας.

Λόγω βροχής σήμερα το μεσημέρι στη στάση του Ελληνικού  οι συμπολίτες μας βρήκαν ένα προσωρινό κατάλυμα κάτω από το μικρό πρεβάζι του φαρμακείου, και ουσιαστικά κλείνοντας την είσοδό του.

Η μέριμνα από τη πλευρά τόσο της πολιτείας, όσο και των δήμων είναι ανύπαρκτη, και ειδικότερα όταν υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση σε συγκεκριμένες λεωφορειακές γραμμές.

Τονίζουμε: Η γραμμή του 154 έχει τακτά δρομολόγια σε σχέση με το 205, και για πολλοστή φορά γράφουμε ότι οι κάτοικοι της Τερψιθέας δεν εξυπηρετούνται,η αναμονή είναι μεγάλη, άλλοτε παρακάμπτονται δρομολόγια, και δεν είναι λίγες οι φορές που η αναμονή φτάνει τα 55 λεπτά της ώρας.

Όπως χαρακτηριστικά ακούσαμε σήμερα το μεσημέρι από τους συμπολίτες μας, οι αρμόδιοι δεν νοιάζονται για το κοινωνικό σύνολο παρά μόνον για τον εαυτό τους. 

Συγκεκριμένα μια κυρία ανέφερε: '' Ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ δεν είναι Τερψιθιώτης;'' και κλήθηκα να απαντήσω συγκαταβατικά, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν έχει πρόβλημα διότι δεν μετακινείτε με τις αστικές συγκοινωνίες.

Μια άλλη κυρία βλέποντας το λεωφορείο της ''δημοτικής συγκοινωνίας'' ανέφερε: '' Μας κοροϊδεύουν, αυτή δεν είναι δημοτική συγκοινωνία είναι κοροϊδία, γιατί αυτά τα λεωφορεία δεν κάνουν στάσεις εκεί που θέλουμε να κατέβουμε εμείς''

Επισημαίνουμε για εσάς που δεν χρησιμοποιείται αρκετά συχνά την δημοτική συγκοινωνία ότι το λεωφορείο το οποίο περνά από την στάση ''Ελληνικό'' κάνει μια στάση στο τέρμα Ιασωνίδου, μια δεύτερη στην πλατεία Αγίου Τρύφωνα, και καταλήγει σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Καραϊσκάκη, άρα δεν εξυπηρετεί αρκετούς συμπολίτες μας.   

Αξίζει να αναφερθεί ότι προσωπικά σήμερα αναμέναμε το 205 επί αρκετή ώρα, και τελικά λόγω του ότι αργούσε... αναγκαστικά χρησιμοποιήσαμε το B1 φτάνοντας στην στάση στην αρχή της Ιασωνίδου.

Φτάνοντας ακούσαμε από συμπολίτες μας οι οποίοι ανέμεναν το λεωφορείο ύβρεις κατά των αρμοδίων, δεδομένου ότι ανέμεναν το 205 με προορισμό το μετρό Ελληνικό και τη Γλυφάδα επί 55 λεπτά. 

Τέλος, από άλλο συμπολίτη μας αναφέρθηκε και το ευτράπελο των μηχανημάτων για εισιτήριο στη Θεσσαλονίκη τα οποία δεν δίνουν ρέστα, προσθέτοντας ότι πολλές φορές η τηλεματική στις στάσεις Ελληνικού - Γλυφάδας δείχνει άλλα, και η αναμονή είναι μεγαλύτερη.

Το οξύμωρο της ιστορίας είναι ότι πολλές φορές έπειτα από μεγάλη αναμονή έρχονται όλα τα λεωφορεία ''καροτσάκι'', το ένα πίσω από το άλλο. ( Δείτε χαρακτηριστικά σε σημερινή φώτο την κάθοδο των λεωφορείων στην οδό Ιασωνίδου)



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό - Γλυφάδα : Το πρόβλημα μεγάλης αναμονής των λεωφορείων συνεχίζεται Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">