ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων από τον εργολάβο - καναλάρχη Καλογρίτσα



Για φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ κατηγορεί τον Καλογρίτσα το ΚΕΦΟΜΕΠ. 

Με πόρισμα του το Κέντρο Φορολόγησης Μεγάλου Πλούτου, αποκαλύπτει ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας και η σύζυγος του απέκρυπταν δεκάδες εκατομμύρια για περισσότερα από 11 χρόνια στις φορολογικές δηλώσεις τους.

Μάλιστα, στα εισοδήματά τους για 11 χρόνια δήλωναν ότι ζούσαν με 300 ευρώ τον μήνα (!), ενώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είχαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μάλιστα από αυτή την φοροδιαφυγή ο επιχειρηματίας που με τον γιο Βλαδίμηρο-Ιωάννη του απέκτησαν την μία τηλεοπτική άδεια από τις τέσσερις που δημοπρατήθηκαν από την κυβέρνηση, έχει οφειλή στο Δημόσιο που ξεπερνά τα 32 εκατομμύρια ευρώ.

Ο κ. Καλογρίτσας αρνείται τις κατηγορίες, ενώ το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ του καταλογίζει φοροδιαφυγή ύψους 32,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Το φαγοπότι των εργολάβων συνεχίζεται με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Ο Χρήστος Καλογρίτσας πήρε τη δεύτερη άδεια που δημοπρατήθηκε και έτσι μπαίνει ως καναλάρχης στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας.

Με καταγωγή από την Καρδίτσα και κουμπάρος-συντοπίτης του Χαρίλαου Φλωράκη, Γενικού Γραμματέα του ΚΚΕ, την εποχή που ο ίδιος ήταν ένας εκ των εκδοτών της εφημερίδας «Πρώτης» (απογευματινή εφημερίδα του ΚΚΕ). Έτσι ήταν και στενός συνεργάτης με τον Μίμη Ανδρουλάκη και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το 1990 έκλεισε η εφημερίδα, ένα χρόνο μετά την συγκυβέρνηση με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη την οποία στήριξε. Λίγο αργότερα ο κ. Καλογρίτσας θα χρηματοδοτήσει μια βραχύβια περιοδική έκδοση, το «Επτάμισι», και έκτοτε αποσύρεται από το εκδοτικό προσκήνιο.

Ο κ. Καλογρίτσας αποκτά σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ και το 1999 συναντάται επιχειρηματικά με τον Τάκη Θεοδωρικάκο και μαζί δημιουργούν την εταιρεία δημοσκοπήσεων GPO.

Ωστόσο, προχωρά και σε… κουμπαριές με νόημα. Γίνεται μέσω του γιου του κουμπάρος με τον νυν υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο (πάντρεψε τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ στον δεύτερο γάμο του) και με τον νυν υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη. Με τον νυν υπουργό Αμυνας, μάλιστα, είναι εις τριπλούν κουμπάρος, αφού έχει βαφτίσει και τα δύο παιδιά που απέκτησε μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του.

Σαφώς εξηγούνται πάρα πολλά, και είναι ζήτημα χρόνου να εξηγηθούν περισσότερα...

Παράλληλα, ως άνθρωπος που είχε στενή συνεργασία και επαφή με την Αριστερά, με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση μπαίνει ξανά στο παιχνίδι.

Ο Καλογρίτσας μπήκε ξανά στο παιχνίδι (...) ενώ ο υποφαινόμενος αποτελεί ''το μήλο της έριδος'', και συνολικά το σύστημα πολιτικής - πολιτικών στρέφεται κατά του πρωτεργάτη των FM στη χώρα μας. ( Το κρατάμε ως βασικό δεδομένο διότι ο υποφαινόμενος δεν είναι εργολάβος, επί της ουσίας είναι άνεργος, και με σαφείς ενέργειες από τη πλευρά της πολιτείας... η οποία οφείλει να διασφαλίζει τα συνταγματικά και ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών.)

Ο Χρήστος Καλογρίτσας ( ο οποίος έχει σπουδάσει μηχανικός στην Ιταλία) έχει πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο των κατασκευών  και διαθέτει στα 69 του χρόνια την εταιρεία «Τοξότης ΑΕ». Η εταιρεία έχει αναλάβει κατασκευαστικά έργα και κυρίως δίκτυα στην Αττική (επεκτάσεις μετρό, δίκτυα κ.λπ.), την τηλεθέρμανση της Φλώρινας, το εθνικό δίκτυο Σάμου, την αναβάθμιση του παραλιακού οδικού δικτύου του Πειραιά, δημόσια έργα στην επαρχία (σε Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο, Κόρινθο), καθώς και οικοδομικά έργα όπως η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Βέροιας, του Νοσοκομείου Θήρας και του Γενικού Νοσοκομείου Αιγίου.

Πόρισμα - κόλαφος για την Τράπεζα Αττικής

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το πόρισμα - κόλαφο για την Τράπεζα Αττικής, που αποκαλύπτει χορηγήσεις προνομιακών δανείων άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ σε επιχειρηματικούς ομίλους με πολύ χαμηλή πιστοληπτική ικανότητα, εν μέσω capital controls και με τις καταθέσεις της τράπεζας να φυλλορροούν.

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η Καθημερινή το Σάββατο, ειδικά για την τεχνική εταιρία Τοξότης του Χρήστου Καλογρίτσα, διαπιστώθηκε ότι από το 2015 το πιστοδοτικό όριο αυξήθηκε από τα 10 εκατομμύρια ευρώ στα 100 εκατομμύρια, χωρίς να ληφθεί υπόψη η εξαιρετικά χαμηλά πιστοληπτική αξιολόγηση.

Σύμφωνα μάλιστα με την αξιολόγηση του οργανισμού πιστοποιητικών αξιολογήσεων ICAP η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζει μεγάλες πιθανότητες πτώχευσης.

Συγκεκριμένα το πόρισμα - σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας - περιλαμβάνει περισσότερα από 30 σοβαρά ευρήματα - ανεπάρκειες.

Οι ελεγκτές της ΤτΕ - σύμφωνα με πληροφορίες - μεταξύ άλλων καταλογίζουν στην τράπεζα ανεπαρκή σύνθεση και αναποτελεσματική λειτουργιά του Διοικητικού Συμβουλίου, ανεπαρκείς μηχανισμούς ελέγχου για την αποφυγή ασυμβίβαστων ρόλων και συγκρούσεων συμφερόντων, ανεπαρκή κριτήρια επιχειρηματικού δανεισμού και απουσία ορίων πιστοδοτήσεων ανά πελάτη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Φοροδιαφυγή δεκάδων εκατομμυρίων από τον εργολάβο - καναλάρχη Καλογρίτσα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">