ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελαστικοί νόμοι για τις εγκληματικές οργανώσεις και καταπέλτης στην ιδιωτική παιδεία

Ελαστικοί νόμοι για τις εγκληματικές οργανώσεις και τα ΜΜΕ, και καταπέλτης στην ιδιωτική παιδεία, και ειδικότερα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που οι άνεργοι εργαζόμενοι θα δυσκολευτούν να βρουν νέες θέσεις εργασίας.

Αν έχουν διαπράξει αδικήματα οι ιδιοκτήτες και μέτοχοι του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, καλείται να ξετυλίξει το κουβάρι η δικαιοσύνη, όμως ο καταπέλτης (πέλεκυς) δεν αφορά αποκλειστικά την ιδιοκτησία και τους μετόχους, στρέφεται και κατά των εργαζομένων, και κατά των σπουδαστών, οι οποίοι ούτε αδικήματα έχουν διαπράξει, ούτε φέρουν την ευθύνη για όσα φέρετε να τέλεσαν οι ιδιοκτήτες. 

Η τήρηση του δημοσίου συμφέροντος, από τη πλευρά της κυβέρνησης, και του αρμόδιου υπουργείου, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημιουργεί μεγαλύτερο πρόβλημα από αυτό το οποίο θα μπορούσαν να διαχειριστούν με διαφορετικούς τρόπους. 

Σύμφωνα με το άρθρο 6 παράγραφος 1, του ν. Νίκου Παππά, για τα ΜΜΕ, για να ανακληθεί η άδεια από καναλάρχη θα πρέπει ο ιδιοκτήτης ο οποίος είναι μέτοχος άνω του 1% να έχει καταδικαστεί με αμετάκλητο βούλευμα. 

Δεν αρκεί λοιπόν ούτε η παραπομπή σε δίκη, ούτε η καταδίκη, αλλά θα πρέπει να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση του Άρειου Πάγου, ακόμα και αν ο ιδιοκτήτης - μέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού είναι ιδρυτής εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στον αντίποδα πέφτει ο καταπέλτης στην ιδιωτική παιδεία, ακόμα και αν υπάρχουν σαφείς άνομες πράξεις οι οποίες δεν έχουν τελεσίδικη απόφαση.


Επιπροσθέτως, ακόμα και στο ενδεχόμενο αξιόποινων πράξεων μπορεί να υπάρξουν πρόστιμα, αντί για τις ανακλήσεις αδειών, οι οποίες δημιουργούν διεύρυνση της ανεργίας. Άλλωστε η κυβέρνηση οφείλει την δικαιοσύνη που υποσχέθηκε, σε όλους τους πολίτες, και με αναθεωρήσεις των ήδη υφιστάμενων νόμων.

Ο νομοθέτης στη χώρα μας δεν μπορεί να διαμορφώνει και να δημιουργεί παραβιάσεις  στην ισονομία και την ισοπολιτεία, και να ισχύει ένα διαφορετικό καθεστώς για όσους έχουν στα χέρια τους την εξουσία των ΜΜΕ, και ειδικότερα των εθνικών καναλιών, και στον αντίποδα να εξαντλεί την επιείκειά του στο σύνολο των υπολοίπων, οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αμυνθούν στις επιθέσεις που δέχονται από ανταγωνιστικά στρατόπεδα και τους υποστηριχτές τους.

Μια κυβέρνηση η οποία καθημερινά αγωνίζεται και δηλώνει ότι καταβάλει προσπάθεια για την μείωση της ανεργίας δημιουργεί διεύρυνση της ανεργίας ;
Η κυβέρνηση, στο κείμενο το οποίο έδωσε στην δημοσιότητα, δεν αναφέρει σε κανένα σημείο τι μέλλει γενέσθαι με τους εργαζόμενους του εν λόγω ομίλου.  
( Τους πετάμε στο δρόμο; )

Καλούμε και εμείς τον υπουργό παιδείας, όπως και τον πρωθυπουργό να επιδείξουν την ευαισθησία τους προκειμένου να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας του προσωπικού, και να προχωρήσει το έργο της δικαιοσύνης για τις όποιες ευθύνες των μετόχων, όπως και να υπάρξει άμεσα αναθεώρηση του νομικού πλαισίου της χώρας, ώστε να μην ισχύουν συνταγματικές ανισότητες.

ΥΓ: Μη παρεξηγηθούμε, διότι ουδέποτε υπήρξαμε ένθερμοι οπαδοί της ιδιωτικής παιδείας, όμως το ζήτημα των εργαζομένων στην παρούσα φάση είναι σημαντικότερο από τις όποιες ποινικές ευθύνες των μετόχων - ιδιοκτητών, και από μια κυβέρνηση του παρόντος αναμένουμε πλήρη αιτιολόγηση των επιλογών της χωρίς να παρακάμπτει τον παράγοντα εργαζόμενο. 

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:  Αν υπάρξουν ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός ( υποθετικά ) έχει εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση, ( βλέπε Μαρινάκης ) θα παραιτηθείτε συνολικά από την κυβέρνηση, η θα αναμένετε το τελικό πόρισμα της δικαιοσύνης ; 

Ο αναμάρτητος όλων υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω κ. υπουργέ της παιδείας, σε μια χώρα στην οποία η διαφθορά αγγίζει το απόλυτο και χρειάζονται τόνοι μεταρρυθμίσεων, και πολύ περισσότερο εκατομμύρια προσαρμογών και αναπροσαρμογών της νεοελληνικής κουλτούρας.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελαστικοί νόμοι για τις εγκληματικές οργανώσεις και καταπέλτης στην ιδιωτική παιδεία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">