ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στοχοποίηση των Εξαρχείων από τον Κ.Μητσοτάκη

Είμαι αποφασισμένος να τελειώνω με το άβατο των Εξαρχείων από τον πρώτο μήνα δήλωσε ο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σε συνέντευξη.

''Είναι απόλυτη δέσμευσή μου ότι η αποκατάσταση και η διαφύλαξη της τάξης και του νόμου, στο κέντρο, στις γειτονιές παντού στην Ελλάδα, είναι προτεραιότητά μου''.

''Δεν μπορεί να υπάρξει ευημερία και ελευθερία, χωρίς ασφάλεια τονίζει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, και προσθέτει '' Η Κυβέρνηση έχει αφήσει συνειδητά τη χώρα ανυπεράσπιστη σε διάφορους μπαχαλάκηδες, γιατί από εκεί αντλούσε εκλογική πελατεία. Δεν πρόκειται να παζαρέψω το δικαίωμα και του τελευταίου πολίτη να νιώθει και να είναι ασφαλής. Εδώ φτάσαμε να πέφτει θύμα βίας στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας. Σκεφθείτε πως νιώθει ο απλός πολίτης''.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, δήλωσε: ''η Κυβέρνηση επιδιώκει τον έλεγχο της ενημέρωσης των πολιτών'' και συνεχίζει ''Είναι δέσμευσή μου ότι θα καταργηθεί αμέσως αυτό το σύμβολο αντιδημοκρατικής εκτροπής και καθεστωτικής αντίληψης. Οι αρμοδιότητες αυτές θα επιστρέψουν στο Ε.Σ.Ρ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνει ''Στη δικιά μας λογική δεν μπορεί να υπάρχει κανείς περιορισμός στον αριθμό των καναλιών. Πόσα κανάλια θα λειτουργούν θα το κρίνει τελικά η ίδια η αγορά και όχι ο Υπουργός – καναλάρχης''.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ο πρόεδρος της ΝΔ από τη μια διατείνεται για την ''ασφάλεια'' με στοχοποίηση των Εξαρχείων, και στη συνέχεια αναφερόμενος στα ΜΜΕ και στο μεγάλο κεφάλαιο, ως πάγια τακτική των νεοφιλελεύθερων, διαμορφώνει πραγματικούς όρους αναρχίας σε ένα ευαίσθητο χώρο των δημοσίων αγαθών, την οποία την βιώσαμε επί 27 χρόνια στη χώρα μας.

Ο απεριόριστος αριθμός των καναλιών ευθέως δηλώνει αναρχία, και ειδικά του κεφαλαίου, άρα θεωρούμε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ φάσκει και αντιφάσκει, διότι ο απεριόριστος αριθμός των καναλιών στρέφεται κατά της ασφάλειας των πολιτών δεδομένου ότι διαμορφώνεται ανεξέλεγκτο πλαίσιο διαπλοκής ιδιοκτητών κ.α.

Και λόγω του ότι δεν μας αρέσουν αποκλειστικά τα λόγια σας παρέχουμε και επίσημη απόδειξη με την σφραγίδα του Ε.Σ.Ρ.



Από το συγκεκριμένο έγγραφο μπορείτε να αντιληφθείτε πλήρως ότι έπειτα από 12 χρόνια ιδιωτικών ραδιοτηλεοράσεων, νομικού πλαισίου, και αρμοδιότητας του ΕΣΡ, στο εθνικό συμβούλιο δεν είχαν ένα πλήρη πίνακα του συνόλου των ραδιοφωνικών σταθμών οι οποίοι λειτουργούσαν στο Ν.Αττικής.

Κύριε πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας το απεριόριστα δεν μας καλύπτει, και επιθυμούμε από τη πλευρά των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των πολιτών μια συναίνεση ώστε να υπάρξει πραγματικά μια τάξη όσων αφορά την ραδιοτηλεόραση, με σαφές πλαίσιο, και κάλυψη του συνόλου των πολιτών, σαφώς με συγκεκριμένο αριθμό τοπικών - θεματικών ραδιοτηλεοράσεων σε κάθε νομό της χώρας. 

Άλλωστε τα τελευταία 27 χρόνια γνωρίζουμε πόσοι, ποιοι, και πότε κατέθεσαν αιτήσεις - παράβολα στο Ν.Αττικής και εξεδήλωσαν ενδιαφέρων. Δεν ήταν ούτε εκατομμύρια, ούτε χιλιάδες πολίτες. Ειδικότερα, όσοι λειτούργησαν και λειτουργούν τα τελευταία 20 χρόνια επίσης δεν είναι χιλιάδες, και εξετάζοντας τις κατατεθειμένες αιτήσεις - παράβολα στο Ν.Αττικής, συγκεκριμένα για την ραδιοφωνία, κάθε αρμόδιος μπορεί να αντιληφθεί ότι ήταν ένας αριθμός πολιτών ο οποίος χώραγε στα FM και δεν νομιμοποιήθηκε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στοχοποίηση των Εξαρχείων από τον Κ.Μητσοτάκη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">