ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απίστευτο: Η Tesla θέλει Ελλάδα και την διώχνουν…

Ακόμα μία μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στην Ευρώπη, θέλει να δημιουργήσει η Αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως γράφει ο Τάκης Τρακουσέλλης στο newsauto.gr, και η απρόθυμη συμπεριφορά από τους κρατικούς λειτουργούς, και η γραφειοκρατία, απέτρεψαν μια μονάδα πραγματικής ανάπτυξης στη χώρα μας, και με κάλυψη της δεδομένης ανεργίας.

Εμείς σας θυμίζουμε ότι το 2012, με κυβέρνηση ΝΔ και Σαμαρά στη χώρα μας, στελέχη της Tesla διερευνούσαν την προϋπόθεση να φτιαχτεί η δεύτερη μονάδα της αυτοκινητοβιομηχανίας στη χώρα μας, και τότε οι αρμόδιοι κυριολεκτικά έδιωξαν την σημαντική ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας.

Η άποψη μας είναι ότι η εν λόγω προσφορά της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας μπορούσε κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις να αποτελέσει μια βάση πραγματικής ανάκαμψης της οικονομίας, ακόμα και με παραχώρηση του Ελληνικού για την δραστηριοποίησή της, δεδομένου ότι θα παρείχε σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, σε σχέση με την ανάπτυξη - τύπου καζίνου την οποία ευαγγελίζονται από τον Λάτση. 

Παράλληλα μπορούσαν να παραμείνουν στο Ελληνικό όσοι φορείς και υπηρεσίες στεγάζονται στο πρώην αεροδρόμιο, και να δημιουργηθεί το Μητροπολιτικό πάρκο.

Το άρθρο 

Η μεγάλη ζήτηση των αυτοκινήτων της, η οποία έχει κορυφωθεί με το νέο πιο οικονομικό αυτοκίνητό της το Model 3  αλλά και η έλευση του νέου SUV, έχει αυξήσει τις ανάγκες παραγωγής. Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη η εταιρεία έχει λάβει 325.000 παραγγελίες για το Model 3.

Πέρσι η Tesla εγκαινίασε στην πόλη Tilburg της Ολλανδίας τη δεύτερη γραμμή παραγωγής στην Ευρώπη. Με αυτή την τεράστια μονάδα η παραγωγή στην Ευρώπη έφτασε τα 450 αυτοκίνητα την εβδομάδα, από τα 200. Όμως δεν φτάνουν…

Το τρίτο εργοστάσιο παραγωγής αυτοκινήτων, αλλά και μπαταριών (δεύτερη ανεξάρτητη μονάδα) είναι μονόδρομος, με τους Αμερικανούς να αναζητούν την κατάλληλη τοποθεσία. Μέσα στις υποψήφιες χώρες λοιπόν είναι και η Ελλάδα, η οποία γεωπολιτικά μειώνει κατά πολύ τα κόστη μεταφοράς.

Σημειώστε πως δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla κοιτάει προς Ελλάδα. Σε ομιλία του σε επενδυτικό συνέδριο ο δικηγόρος Σωτήρης Μπρέγιαννος, αποκάλυψε πως είχαν έρθει επαφή με την εταιρεία του στελέχη της Tesla για να διερευνήσουν την προϋπόθεση να φτιαχτεί η δεύτερη μονάδα στη χώρα μας. Μάλιστα αποκάλυψε πως άνθρωποι της Tesla είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα για τα σχετικά, το 2012.

Οι Αμερικανοί τότε, συνάντησαν μία ιδιαίτερα απρόθυμη συμπεριφορά από τους Κρατικούς λειτουργούς, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν άπραγοι και στη συνέχεια να επιλεγεί η Ολλανδία.

Κυρίως η γραφειοκρατία (περιβαλλοντικές εγκρίσεις κλπ) αλλά και η απροθυμία των τότε ιθυνόντων να συζητήσουν μία σειρά από κινήσεις για να καταστεί η επένδυση πιο συμφέρουσα για την εταιρεία, γκρέμισε την όποια διάθεση είχαν οι της Tesla για εν Ελλάδι επενδύσεις.

Κάτι ανάλογο συναντούν και σήμερα, που έβαλαν ξανά στο επενδυτικό τους κάδρο τη χώρα μας, με τον κίνδυνο να χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία να είναι κάτι από περισσότερο ορατός…

Και όλα αυτά ενώ Ελληνοκύπριος επιχειρηματίας, που πρόσφατα διεκδίκησε και τηλεοπτική άδεια, ετοιμάζεται να φέρει τα αυτοκίνητα της Tesla στην Ελλάδα…

Υποσημείωση του Γιάννη Κουρδoμένου:

Μέσα σε ένα χρόνο, το 2015, οι ξένες Επενδύσεις στην Ολλανδία από την TESLA την easyJet, κ.α. δημιούργησαν 9.300 νέες θέσεις εργασίας.

Περισσότερα από 1.870.000.000 € έχουν επενδύσει οι ξένες εταιρείες όπως η Tesla και η easyJet πέρυσι στην Ολλανδία. Η Ολλανδική Υπηρεσία Ξένων Επενδύσεων (nfia) και των περιφερειακών εταίρων της βοήθησε στην προσέλκυση αυτών των επενδυτικών σχεδίων.

Ο Ολλανδός Υπουργός Οικονομικών Henk Kamp σημείωσε: Το 2015, οι ξένες εταιρείες προσέφεραν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Ολλανδία. Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η χώρα μας προσφέρει μια ελκυστική τοποθεσία για τους ξένους επενδυτές. 

Οι επενδύσεις αυτές είναι σημαντικές, θα ενισχύσουν την οικονομία μας και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας για πολλούς ανθρώπους. Γι 'αυτό είναι θετικό το γεγονός ότι η nfia έχει ενισχύσει τους δεσμούς με τους περιφερειακούς εταίρους της και θα συνεχίσει να αφοσιωθεί στην προσέλκυση νέων θέσεων εργασίας στα επόμενα χρόνια.

* Την επόμενη φορά κ. Τρακουσέλλη να έχετε ολοκληρωμένο το άρθρο σας, με το ύψος της ζημίας που προκαλείται από το διώξιμο επενδύσεων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απίστευτο: Η Tesla θέλει Ελλάδα και την διώχνουν… Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">