ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Από μια πρώτη εκτίμηση η πώληση του Ελληνικού ζημιώνει το δημόσιο μόλις 16,5 δις ευρώ

Με κατώτατη αξία 500 ευρώ το τ.μ στο Ελληνικό πούλησαν στο Λάτση με 92 το Ελληνικό

Η πώληση του Ελληνικού στη Lamda Development Λάτση για 99 χρόνια ( στο τέλος αυτής της συμφωνίας δεν θα ζει κανείς ) σημαίνει ότι αυτομάτως υφίσταται δημόσια ζημία δις.

Τα 2.700.000 τ.μ τα οποία θα κτίσει ο ''επενδυτής'' ως αξία γης κοστίζουν 1.350.000.000 (δις), και τα αγόρασε με 248 εκ. ευρώ, ενώ ως αξία ακινήτων όταν τα δομήσει θα του παρέχουν καθαρά 13.500.000.000 (δις) ευρώ.

Αν υπολογίσουμε ότι ο ''επενδυτής'' διατηρεί το «δικαίωμα» του για δόμηση έως 3.500.000 τμ. στο Ελληνικό, αυτό σημαίνει ότι η αξία του συνολικού εμβαδόν των ακινήτων θα ανέρχεται τουλάχιστον στα 17.500.000.000 δις. ευρώ.

Το σκανδαλώδες ξεπούλημα, μόνο από την πρώτη εκτίμηση, ζημιώνει το Ελληνικό δημόσιο μόνο 16.585.000.000 δις, το οποίο πουλήθηκε στην Lamda Development μόλις 915 εκατ. ευρώ.

Η αρχική κοστολόγηση των 20 δις αποτελούσε ορθή εκτίμηση, όμως, για εμάς προσωπικά συντελείτε εις βάρος της περιοχής μας ένα τεράστιο περιβαντολλογικό και αστικό έγκλημα.

Η παραχώρηση γίνετε για 99 χρόνια.

Ο επενδυτής στα σχέδιά του έχει την κατασκευή μιας πόλης πλουσίων με ανέγερση πολυτελών κατοικιών κ.α., άρα σημαίνει ότι σε βάθος χρόνου, ακόμα και με το πέρας της σύμβασης, κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι όσων αφορά αυτά τα ακίνητα. ( Αν τελικά κατασκευαστούν, διότι το βασικό ενδεχόμενο είναι αποκλειστικά το κέρδος δις του Λάτση χωρίς να κατασκευαστεί απολύτως τίποτα στο Ελληνικό.)

Ξέρετε ποιοι θα πληρώσουν αυτά τα δις από τις ρήτρες στον Λάτση; ( Το πλιάτσικο αυτής της έκρυθμης καταστάσεως, η οποία αφορά το Ελληνικό, θα το πληρώσει ο λαός )

Υπάρχει ενδεχόμενο με το πέρας των 99 ετών να γκρεμιστούν τα ακίνητα και οι ιδιοκτήτες τους να βρεθούν στο δρόμο; Σαφέστατα όχι, άρα η ζημία είναι της τάξεως δεκάδων δις. 

Σας θυμίζουμε ότι ενώ η κυβέρνηση πέρασε στην παραχώρηση του Ελληνικού βρίσκεται εν εξελίξει τόσο δικαστική διερεύνηση από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την τιμή πώλησης, με ερώτημα τη διάπραξη απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, όσο και ευρωπαϊκή διαδικασία ελέγχου για παραβίαση ευρωπαϊκών και διεθνών συνθηκών.

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Από μια πρώτη εκτίμηση η πώληση του Ελληνικού ζημιώνει το δημόσιο μόλις 16,5 δις ευρώ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">