ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΕΣΡ: Αλλο ένα προπύργιο ελεγχόμενο εξ' ολοκλήρου από τα αστικά πολιτικά κόμματα

Ήταν αναμενόμενο ότι δεν πρόκειται να υπάρξει σύνθεση του ΕΣΡ, ούτε να αποφέρει αποτέλεσμα η πρόταση του Μεγάρου Μαξίμου για την τοποθέτηση του Β. Πολύδωρα στη προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν την υποψηφιότητά του κ. Πολύδωρα, και η πρόταση δεν τέθηκε σε ψηφοφορία, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης έφερε νέα πρόταση προτείνοντας για την προεδρία του ΕΣΡ τον Ροδόλφο Μορώνη, επίσης από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας.

Η νέα πρόταση του Ν.Βούτση για το ΕΣΡ: Πρόεδρος ο Ροδόλφος Μορώνης, αντιπρόεδρος ο Νίκος Κιάος, και μέλη Πόπη Διαμαντάκου, Βασίλης Καραποστόλης, Βασίλης Μουλόπουλος, Λίλιαν Μήτρου, Δήμητρα Παπαδοπούλου (σ.σ.διανύει ήδη θητεία), Αγγελική Σγιώρα, Ιωάννης Τζαννετάκος.

Ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρ. Παππάς, όπως και του ΚΚΕ Θαν. Παφίλης   ψήφισαν παρών το οποίο σημαίνει αρνητική ψήφος και από τα δυο κόμματα.

Σαφέστατα τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα λειτουργούν ''μακράν'' μακριά από τα λαϊκά και τα εθνικά μας συμφέροντα, δεδομένου ότι όλα είναι μελετημένα να αποφασίζονται αποκλειστικά από τους ιδίους ερήμην του συνόλου του Ελληνικού λαού.

Από τα δώδεκα εκ. Ελλήνων/ιδων πολιτών δεν αναρωτήθηκε ποτέ κανείς γιατί όλα θεσπίστηκαν από τα αστικά κόμματα να ελέγχονται αποκλειστικά από μια χούφτα πολιτικών, οι οποίοι διαβιούν στη χλιδή επί δεκαετίες;;;

Αρθρο 101Α: (Ανεξάρτητες αρχές)

1. Όπου από το Σύνταγμα προβλέπεται η συγκρότηση και η λειτουργία ανεξάρτητης αρχής, τα μέλη της διορίζονται με ορισμένη θητεία και διέπονται από προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία, όπως νόμος ορίζει.
2. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την επιλογή και την υπηρεσιακή κατάσταση του επιστημονικού και λοιπού προσωπικού της υπηρεσίας που οργανώνεται για την υποστήριξη της λειτουργίας κάθε ανεξάρτητης αρχής. Τα πρόσωπα που στελεχώνουν τις ανεξάρτητες αρχές πρέπει να έχουν τα ανάλογα προσόντα, όπως νόμος ορίζει. Η επιλογή τους γίνεται με απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής και με επιδίωξη ομοφωνίας ή πάντως με την αυξημένη πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων των μελών της. Τα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής ορίζονται από τον Κανονισμό της Βουλής.
3. Με τον Κανονισμό της Βουλής ρυθμίζονται όσα αφορούν τη σχέση των ανεξάρτητων αρχών, με τη Βουλή και ο τρόπος άσκησης του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Από τόσα εκατομμύρια πολιτών, δεν ενοχλείται το κοινωνικό σύνολο να εξαιρείται επί παντός επιστητού... για τα στενά κομματικά συμφέροντα λίγων εκατοντάδων εκλεγμένων;;;

Συγκεκριμένα: Γιατί πρέπει να αποφασίσουν τα αστικά κόμματα για ένα ζήτημα που άπτεται των συμφερόντων συνολικά του Ελληνικού λαού, δεδομένου ότι τα δημόσια αγαθά (συχνότητες) αποτελούν ιδιοκτησία του Ελληνικού λαού;

Γιατί τα αστικά κόμματα δεν μερίμνησαν για σοβαρά ζητήματα, τα οποία αφορούν το κοινωνικό σύνολο, ώστε η αρμοδιότητα να είναι του κοινωνικού συνόλου, και να υφίσταται δημοψήφισμα για την πλήρωση των θέσεων των ανεξάρτητων αρχών από τον κυρίαρχο Ελληνικό λαό;

Σημείωση: Τα αστικά κόμματα απολαμβάνουν εκατομμύρια από τον Ελληνικό λαό, διορίζουν κατά το δοκούν τα στελέχη τους, καταλαμβάνουν το σύνολο των θέσεων στις περιφέρειες ολόκληρης της χώρας, καθώς επίσης εξ ολοκλήρου καταλαμβάνουν το σύνολο των θέσεων στις Ο.Τ.Α, καθώς επίσης κατέχουν σχεδόν το σύνολο των ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ. ( Είναι αρκετά τα στοιχεία η να συνεχίσουμε;;;)

Είμαι πολύ προσεκτικός στις διατυπώσεις μου, δεδομένου ότι ο Ελληνικός λαός στέλνει στη Βουλή τα αστικά κόμματα και τους πολιτικούς, άρα υφίσταται έμπρακτος η εμπιστοσύνη ενός τμήματος του λαού, ενώ στον αντίποδα τα αστικά πολιτικά κόμματα δεν εμπιστεύονται το λαό σε κανένα απολύτως ζήτημα, και αυτό σημαίνει ότι η λαϊκή κυριαρχία ποδοπατιέται. ( Σαφώς όπου ποδοπατιέται η λαϊκή κυριαρχία δεν μπορεί να υφίσταται συνταγματική ομαλότητα και υγιές πολίτευμα. )

Οι εκάστοτε κρατούντες μεριμνούν για το πλήρη έλεγχο επί παντός επιστητού, ακόμα και όσων δεν αποτελούν προνόμιο των κομμάτων τους, και των ψηφοφόρων τους, και αυτό σαφώς δηλώνει ευθεία Συνταγματική εκτροπή.

Οι συχνότητες ( ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΓΑΘΑ ) ανήκουν σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό, δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, κυβέρνηση, η τους ψηφοφόρους τους, άρα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια, με προτεινόμενο όποιο η οποία επιθυμεί να συμμετάσχει και θεωρεί ότι μπορεί να παρέχει ουσιαστικό έργο για την πλήρωση των θέσεων του ΕΣΡ. ( Θεσμοθετήστε το στην επόμενη αναθεώρηση του Ελληνικού Συντάγματος, διαφορετικά θα είστε συνολικά έκθετοι )

ΕΣΡ κυρίες και κύριοι συμπολίτες, σημαίνει άλλο ένα προπύργιο ελεγχόμενο εξ' ολοκλήρου από τα αστικά πολιτικά κόμματα, ενώ πρόκειται για ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ, και πρέπει να έχει ανεξάρτητη σύνθεση καθώς και λειτουργία.

Επίσης, ΕΣΡ σημαίνει εκατοντάδες εκατομμύρια για αποδοχές διορισμένων από τα αστικά πολιτικά κόμματα, εκατοντάδες εκατομμύρια σε προμήθεια εξοπλισμών οι οποίοι έπειτα από λίγα χρόνια είναι άχρηστο υλικό, καθώς και εκατοντάδες εργαζόμενοι επίσης με κριτήρια των αστικών κομμάτων ως είθισται να γίνετε στη χώρα μας επί παντός επιστητού.



ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

ΥΓ: α) Εμείς πρωτοστατήσαμε και θέσαμε το θεμέλιο των ιδιωτικών ραδιοτηλεοράσεων. β) Εμείς δεχόμαστε επί δεκαετίες σειρά από διώξεις γιατί επιθυμούσαμε να σπάσει το μονοπώλιο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης η οποία ήταν ελεγχόμενη από τα αστικά κόμματα. γ) Εμείς βρισκόμαστε στον ίδιο μας το τόπο έξω από οτιδήποτε διαμορφώνεται σε πολιτικό επίπεδο για τα συντεχνιακά οφέλη και σαφώς όχι συνολικά του Ελληνικού λαού. δ) Εμείς δεν λειτουργούμε επί 12 χρόνια έπειτα από σειρά διώξεων και κατασχέσεων, ενώ στον αντίποδα χωρίς άδειες λειτουργούσαν και λειτουργούν οι αντισυνταγματικοί όμιλοι. ε) Και τέλος, εμείς βαλλόμαστε από την κάκιστη διαμόρφωση των αστικών κομμάτων, δεν βάλλονται οι διορισμένοι τους στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ ΜΠΕ, και σε σειρά άλλων δημόσιων και Ιδιωτικών δομών.

* Μάλλον δεν είμαστε οι καταλληλότεροι για τα στάνταρ των αστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, δεδομένου ότι επιλέξαμε την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ πληρώνοντας βαρύ τίμημα, και ουδέποτε συμμετείχαμε σε συντεχνιακές μεθοδεύσεις υπέρ των προσωπικών μας συμφερόντων κατά του Ελληνικού λαού.

Σε αντιδιαστολή άλλων έχουμε να επιδείξουμε έργο, όπως ήταν οι προτάσεις μας στις δημόσιες διαβουλεύσεις για τα κανάλια και την ΕΡΤ, και ακόμα έχουμε ολοκληρωμένο σχέδιο σύγχρονης ψηφιακής υποδομής για το Ε.Σ.Ρ, η οποία δεν θα πληρώνετε από τον Ελληνικό λαό και σε δυο χρόνια θα αποτελεί άχρηστο υλικό. 

Σε περίοδο οικονομικής κρίσης καλείται ο λαός να πληρώσει εκατομμύρια ευρώ για νέο εξοπλισμό στο ΕΣΡ, καθώς και χρήματα για εκατοντάδες θέσεις εργασίας, δεδομένου ότι επί δεκαετίες δεν υφίσταται οργάνωση της ανεξάρτητης αρχής, με τη συνδρομή του ΕΜΠ, και άλλων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, ώστε ο εξοπλισμός του να αποτελεί αναβαθμίσιμη δομή και όχι κατ' ανάγκη να αποτελεί μια εισαγόμενη πατέντα από τρίτη χώρα, η οποία δεν διαθέτει επαρκή αναβάθμιση και υποστήριξη.

Επίσης, να μην είναι απαραίτητη η πρόσληψη περίπου 500 εργαζομένων στο ΕΣΡ, οι οποίοι καλούνται να παρακολουθούν τα τηλεοπτικά κανάλια. ( Αυτό το πράττουν εκατομμύρια πολιτών δωρεάν, και κάλλιστα μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους με χαμηλότερο τίμημα για την πολιτεία.)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΕΣΡ: Αλλο ένα προπύργιο ελεγχόμενο εξ' ολοκλήρου από τα αστικά πολιτικά κόμματα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">