ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιαννακόπουλος Αναστάσιος: Φτερά κάνουν εκατομμύρια ευρώ από μη καταβολή δημοτικών τελών

Ο συμπολίτης μας κ. Γιαννακόπουλος Αναστάσιος με την ευκαιρία δημοσιεύματος στο ΕΘΝΟΣ αιτείται  αντίγραφο της έκθεσης ή των αντίστοιχων εκθέσεων ελέγχου από τις υπηρεσίες του δήμου, το οποίο επιθυμούμε και εμείς αυτούσια για την ενημέρωση των συμπολιτών μας.

Παράλληλα με αναγγελία του στον πρωθυπουργό,  την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τον Υφυπουργό  Δικαιοσύνης, τον Υπουργό των Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και τη Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης & Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, θεωρεί συνυπαίτιο τον δήμαρχο Γλυφάδας , όπως και τους τέως δημάρχους για την σημαντική οικονομική ζημία του δήμου επί αρκετά χρόνια. 


Επίσης, θεωρεί σημαντική ζημία το ότι ο δήμος Γλυφάδας πλήρωνε επί χρόνια τέλη χρήσης οχημάτων τα οποία είχαν αποσυρθεί, (ήταν άχρηστα), και σε μη χρήση. 

''Στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε πως ο Δήμος Γλυφάδας πλήρωνε τέλη χρήσης για οχήματα έργου που δεν υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό στον τομέα της καθαριότητας.''

Αν συμπεριλάβουμε και το γεγονός ότι ο δήμαρχος, Γ.Παπανικολάου, στεγάζει το γραφείο του σε ένα χώρο ο οποίος έχει 12 τ.μ αυθαίρετης επέκτασης, μάλλον και ο ίδιος ο δήμαρχος Γλυφάδας επί σειρά ετών πλήρωνε λιγότερα χρήματα στη ΔΕΗ, όπως και δημοτικά τέλη,  δεδομένου ότι ο χώρος του γραφείου του είναι μεγαλύτερος από όσο έχει δηλωθεί.

Γιαννακόπουλος Αναστάσιος
Ιάσονος αρ. 15, 165-61, Γλυφάδα.
29-10-2016
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ.
1) Δήμαρχο, Γιώργο Παπανικολάου του Παύλου. 
2) Αναπληρώτρια διευθύντρια Οικονομικών, κ. Βάσω Μασούρογλου.
3) Αντιδήμαρχο Διοικητικού, Στέλιο Θεοδοσόπουλο.
4) Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγάκο Ευστράτιο.
5) Γενικό Γραμματέα, Τσάκα Μάριο.
6) Γεωργούλα Απόστολο, δικηγόρο, Νομικό Σύμβουλο του 1ου εξ υμών,
Αιτούμαι αντίγραφο της έκθεσης ή των αντίστοιχων εκθέσεων ελέγχου, σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα του 1ου εξ υμών, για κάθε νόμιμη χρήση.
Α Ν Α Γ Γ  Ε Λ Ι Α(άρθρου 40 Κ.Π.Δ.)Αναστασίου Ι. Γιαννακόπουλου, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15 - Τ.Κ. 16561 - τηλ.:  210-9645005.
ΕΝΩΠΙΟΝ: ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, κ. Αλέξη ΤΣΙΠΡΑ.
α) Διευθύνοντα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.  
β)  Αναπληρωτή Υφυπουργό  Δικαιοσύνης.
γ)  Υπουργό των Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
δ) Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης &
ε) Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.
ΚΑΤΑ
1)  Παπανικολάου Γεωργίου του Παύλου, Δημάρχου Γλυφάδας Αττικής, οδός  Αλσους αρ. 15&κατά παντός συνυπαίτιου (νυν και προηγούμενων Διοικήσεων), όπως θα προκύψει από την κύρια ανάκριση, σύμφωνα με το παρακάτω δημοσίευμα του πρώτου εξ αυτώνστην ηλεκτρονική εφημερίδα έθνος.gr στις 28-10-2016, ο οποίος, μετά από 26 μήνες θητείας του αποκάλυψε το αυτονόητο, όταν σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας, επικεφαλείς είναι διά του πρόσωπα, ειδικότερα δε, στην διεύθυνση καθαριότητας είχε τοποθετήσει ως αντιδημάρχους δικούς του, εκλεγμένους με την Παράταξή του δημοτικούς Συμβούλους, ήτοι τους: Μάριο Κασσέρη και Ιωάννη Τζούβελη, σε ότι αφορά το τρίτο και σοβαρότερο θέμα.
Τα θέματα εν περιλήψει, είναι:

1) Φτερά κάνουν εκατομμύρια ευρώ από μη καταβολή δημοτικών τελών και τελών ακίνητης περιουσίας στους δήμους λόγω... απόκρυψης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων ακινήτων από τη ΔΕΗ.

2) Διαφορές όμως παρατηρούνται και σε μετρητές της ΕΥΔΑΠ που είναι άφαντοι. Στον Δήμο Γλυφάδας εντοπίστηκαν μεγάλες χρεώσεις για κατανάλωση νερού, από μετρητές της ΕΥΔΑΠ που κανείς δεν ήξερε πού βρίσκονταν.

3) Στο πλαίσιο όμως αυτού του ελέγχου διαπιστώθηκε πως ο Δήμος Γλυφάδας πλήρωνε τέλη χρήσης για οχήματα έργου που δεν υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό στον τομέα της καθαριότητας.

Το δημοσίευμα

Φτερά κάνουν εκατομμύρια ευρώ από μη καταβολή δημοτικών τελών και τελών ακίνητης περιουσίας στους δήμους λόγω... απόκρυψης χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων ακινήτων από τη ΔΕΗ!

Από την καταγραφή της έκτασης ενός ακινήτου, είτε αφορά σπίτι είτε επαγγελματική στέγη, πολλά τετραγωνικά μέτρα κάνουν φτερά από τα αρχεία ενός δήμου μέχρι τα αρχεία που διατηρεί η ΔΕΗ, βάσει των οποίων γίνεται η καταβολή των δημοτικών τελών και τελών ακίνητης περιουσίας. Η μη καταγραφή χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, έκτασης ακινήτων οικιακής και επαγγελματικής χρήσης λόγω πιθανών μεταβολών, οδηγεί σε απώλεια εσόδων εκατομμυρίων ευρώ για τους δήμους που έχουν δει να μειώνεται κατά 60% η κρατική χρηματοδότηση τα τελευταία πέντε χρόνια.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δήμου Γλυφάδας, όπου ύστερα από συστηματική και μεθοδική δουλειά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου -και ύστερα από σύγκριση των αρχείων του Δήμου και των αρχείων της ΔΕΗ - αποκαλύφθηκαν 854.766 τετραγωνικά μέτρα σε ακίνητα οικιακής και επαγγελματικής χρήσης, τα οποία ήταν καταγεγραμμένα στο Δήμο αλλά όχι στη ΔΕΗ, επομένως δεν πλήρωναν δημοτικά τέλη και ΤΑΠ. Πρόκειται συνολικά για 5.906 ακίνητα, στα οποία είχε γίνει κάποια μεταβολή.
Με την καταχώριση των ακινήτων και στα αρχεία της ΔΕΗ ο δήμος εκτιμά ότι θα εισπράττει επιπλέον περίπου 1.200.000 ευρώ ετησίως. Αντίστοιχα διαφορές τετραγωνικών μέτρων μεταξύ των αρχείων του δήμου και της ΔΕΗ έχουν διαπιστωθεί και σε άλλους ΟΤΑ, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Αιγάλεω που έχει καλέσει τους δημότες να προσέλθουν στο Τμήμα Εσόδων και να καταγράψουν τις διαφορές.
Διαφορές όμως παρατηρούνται και σε μετρητές της ΕΥΔΑΠ που είναι άφαντοι. Στον Δήμο Γλυφάδας εντοπίστηκαν μεγάλες χρεώσεις για κατανάλωση νερού, από μετρητές της ΕΥΔΑΠ που κανείς δεν ήξερε πού βρίσκονταν!
Υστερα από πιέσεις του δημάρχου Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, η ΕΥΔΑΠ παραδέχτηκε ότι ούτε η ίδια δεν γνωρίζει πού βρίσκονταν. Η κατάληξη αυτής της διαδικασίας θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση δεκάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως για τον δήμο και εξοικονόμηση πόρων με τον εντοπισμό δημοτικών χώρων, όπου κακώς χρέωνε η ΕΥΔΑΠ τέλη αποχέτευσης στον δήμο και για τα οποία επίσης η εταιρεία παραδέχθηκε το λάθος της.
Στο πλαίσιο όμως αυτού του ελέγχου διαπιστώθηκε πως ο Δήμος Γλυφάδας πλήρωνε τέλη χρήσης για οχήματα έργου που δεν υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό στον τομέα της καθαριότητας.
Διαγραφές


Μετά τις απαιτούμενες διασταυρώσεις από τις δημοτικές υπηρεσίες έγιναν οι σχετικές ενέργειες και διαγράφηκαν από την Περιφέρεια αρκετά οχήματα, τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν βρίσκονταν στο αμαξοστάσιο του δήμου, με αποτέλεσμα να εξοικονομήσει ο δήμος εκατοντάδες ευρώ από τέλη για αυτοκίνητα-φαντάσματα.
'Η επανίδρυση της δημόσιας διοίκησης πρέπει πρώτα να ξεκινάει από το σπίτι μας', δηλώνει ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, στο ΄΄Εθνος΄΄ και συμπληρώνει:   ''Μέσα στην κρίση που βιώνουμε ο Δήμος Γλυφάδας ενισχύει την οικονομική του θέση και επανεπενδύει τα χρήματα αυτά σε έργα και πρωτοβουλίες για *το καλό της πόλης και των δημοτών''.


ΝΙΚΟΣ Β. ΤΣΙΤΣΑΣ
© Provided by έθνος.gr

Σημείωση του ''Γ'': Το καλό που αναφέρετε δια στόματος του κομματικού δημάρχου Γ.Παπανικολάου το γνωρίζουμε και το ζούμε επί δυο χρόνια της κάκιστης διοικήσεως του, με σειρά ενεργειών για το όφελος κομματικών - παραταξιακών ημέτερων, όπως και ορισμένων παρατρεχάμενων, ενώ στον αντίποδα συνεχίζεται η κακοδιοίκηση του δήμου, με παρανομίες κατά των σύννομων και διάφανων αιτήσεων από τη πλευρά των κατοίκων - δημοτών Γλυφάδας.
Όπως όλα δείχνουν κάποια κομματικά στελέχη των αστικών κομμάτων είχαν διαμορφώσει την πλήρη εύνοια χιλιάδων κατοίκων, οι οποίοι δεν πληρώνουν σχεδόν, η τίποτα, επί αρκετά χρόνια, και το θέμα δεν είναι καινούργιο, δεδομένου ότι είναι γνωστό τοπικά και μας απασχολεί πολλά χρόνια. (Αποτελεί μια ιδιάζουσα κατάσταση προνομιούχων, γνωστών, φίλων, συγγενών, κ.α. και σαφώς δεν είναι η μοναδική.)

Τέλος, τα εν λόγω φαινόμενα καταμαρτυρούν τον άναρχο τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής πολιτείας και λαού, και όσα διαμορφώθηκαν επί δεκαετίες διακυβερνήσεων και διοικήσεως των αστικών κομμάτων από πολιτικούς, διορισμένους αυτών, και το λαό. 

Αναλογιστείτε ότι 5.906 ακίνητα δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη, ενώ επί δεκαετίες πληρώνουν όσοι θεσπισμένα από τη πολιτεία δεν πρέπει να πληρώνουν. ( Αυτά τα χρήματα, τα οποία έχουμε καταβάλει επί χρόνια θα τα αξιώσουμε αναδρομικά από το δήμο Γλυφάδας )

Ειδικά ο δήμαρχος Γλυφάδας, ο οποίος είχε σαφή προεκλογική δέσμευση για μηδενική καταβολή τελών από συγκεκριμένες κατηγορίες συμπολιτών μας, πρέπει να φροντίσει την αναδρομική ισχύ σε όσους πληρώνουν επί χρόνια, ενώ δεν πρέπει να πληρώνουν.

Τοπικά έχουμε εκατοντάδες οικογένειες είτε με ανέργους, είτε μονογονεϊκές οικογένειες, είτε με αναπηρία 67% και άνω, είτε απόρων, κ.α., οι οποίες καταβάλουν κανονικά τέλη στο δήμο Γλυφάδας. 

Σχεδόν Μηδενική Ψηφιακή Πολιτική

Τονίζεται ότι ακόμα και σήμερα στη χώρα μας, και στο δήμο Γλυφάδας, παραμένουμε σχεδόν στον μεσαίωνα, δεδομένου ότι δεν υφίσταται ψηφιοποίηση όλων των στοιχείων, τα οποία αφορούν το δημόσιο,  τους Ο.Τ.Α,  τις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες, ώστε εύκολα να ελέγχεται πλήρως τι ισχύει για κάθε δημότη δημότισσα και σύμφωνα των στοιχείων να υφίσταται η διοίκηση - διαχείριση. ( Οι ογκώδεις φάκελλοι καταλαμβάνουν ακόμα και σήμερα μεγάλο τμήμα της ενασχόλησης των δημοσίων υπαλλήλων ) 

* Οι πολιτικές που είχαμε περάσει προ δεκαετιών ραδιοφωνικά, ( Ψηφιακές πολιτικές ) διαμορφώνουν αυτόματα τους δικαιούχους η μη για όλους τους τομείς, και αποφορτίζουν τόσο το δημόσιο όσο και τους πολίτες από τόνους χαρτιού και αιτήσεων επί παντός επιστητού. 

Σαφώς τίθεται το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων, όμως, τα προσωπικά δεδομένα του κάθε δημότη - δημότισσας ( πολιτών) κάλλιστα μπορεί να τα έχει κάθε εμπλεκόμενος με την διοίκηση του δήμου, δια μέσω των ημέτερων, κομματικών, είτε παραταξιακών του... και φίλων εργαζομένων. ( Μη ξεχνάτε τη τάση κάθε νέου κρατούντα να βρεθούν οι δικοί του άνθρωποι στις θέσεις κλειδιά, προισταμένων, κ.α., και μη ξεχνάτε πόσες φορές προεκλογικά τα προσωπικά στοιχεία των δημοτών χρησιμοποιήθηκαν την προεκλογική περίοδο με μαζική αποστολή μηνυμάτων. )

Συγκεκριμένα στοιχεία: Στη ΔΟΥ Γλυφάδας εργαζόμενοι δεν χρησιμοποιούν υπολογιστή και ανατρέχουν σε εκατοντάδες ογκώδεις φάκελους,  τους οποίους μπορεί να έχουν σε μια αλφαβητική σειρά, όμως απαιτείται τεράστιος χρόνος μέχρι να βρεθεί το όνομα του πολίτη.

Στις δομές του δήμου Γλυφάδας, επίσης, οι υπάλληλοι ενώ έχουν υπολογιστές τα στοιχεία μάλλον δεν είναι καταχωρημένα στο σύνολό τους, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να ανατρέξουν σε ογκώδεις φακέλους.

Το ανάλογο σε ένα βαθμό ισχύει σε πολλές δομές, είτε, γιατί ο μόνιμος υπάλληλος δεν χρησιμοποιεί υπολογιστή, είτε κάποια στοιχεία δεν έχουν ψηφιοποιηθεί στο σύνολό τους.

Όσων αφορά τα προσωπικά δεδομένα: Στις προηγούμενες εκλογές του δήμου Γλυφάδας, συγκεκριμένος υποψήφιος δήμαρχος, ο οποίος διοικούσε επί χρόνια, είχε προβεί σε μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων δια μέσω γνωστής εταιρίας, χρησιμοποιώντας τα τηλέφωνα των δημοτών, τα οποία ασφαλώς τα αλίευσε από τα στοιχεία των δημοτών στο δήμο, είτε από διορισμένους του, οι οποίοι δεχόντουσαν καθημερινά πολλούς δημότες και δημότισσες ώστε να ζητήσουν εργασία και άφηναν τα προσωπικά τους στοιχεία, είτε ακόμα από όσα είναι καταχωρημένα στα αρχεία του δήμου.

Η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές όλοι μπορεί να υποπέσουμε σε σφάλματα, διότι ακόμα και εμείς μερικές φορές χρησιμοποιώντας email τα οποία είχαμε κάναμε μαζική αποστολή κάποιων θεμάτων, όμως διαφέρει ριζικά από την προεκλογική περίοδο, και συγκεκριμένα όταν κάποιος είναι δήμαρχος και χρησιμοποιεί τα προσωπικά στοιχεία ( δεδομένα ) των δημοτών για την επανεκλογή του.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιαννακόπουλος Αναστάσιος: Φτερά κάνουν εκατομμύρια ευρώ από μη καταβολή δημοτικών τελών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">