ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει τον Γιάννη Τζανετάκο για την προεδρία του ΕΣΡ


Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε δημόσια με το Σταύρο Θεοδωράκη, δεδομένου ότι προ ημερών είχαμε εκθέσει την προσωπική μας άποψη όσων αφορά την σύνθεση του Ε.Σ.Ρ., και όπως διάβασαν οι αναγνώστες μας ήταν σαφής, συγκεκριμένη και ξεκάθαρη.

Τον Γιάννη Τζανετάκο προτείνει για την προεδρία του ΕΣΡ το Ποτάμι, όπως τόνισε τη Δευτέρα ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ προσωπικά είχα προτείνει την αποδέσμευση των ανεξάρτητων αρχών από προβεβλημένα κομματικά στελέχη, και τόσο το Μαξίμου, όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ, να συμφωνήσουν στην στελέχωση του Εθνικού συμβουλίου με μια σειρά πρωτεργατών της Ιδιωτικής και Δημοτικής Ραδιοτηλεοράσεως.

Σαφώς ο Γιάννης Τζανετάκος χαρακτηρίζεται ένας εξ αυτών, αν και εμείς είχαμε προηγηθεί μια δεκαετία πριν την δημοτική - ιδιωτική ραδιοτηλεόραση στη χώρα μας, και όπως ανέφεραν τόσο ο Μιλτιάδης Έβερτ, όσο και αρκετοί από όσους ενεπλάκησαν με τον Αθήνα 98.4, εμείς ανοίξαμε τη πόρτα της ιδιωτικής και δημοτικής ραδιοτηλεοράσεως, η αν προτιμάτε της ''ελεύθερης''.

«Το Ποτάμι θα επιμείνει στην πρότασή του για συγκρότηση του ΕΣΡ χωρίς πρόσωπα από το παλιό κομματικό παρελθόν. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού, συζήτησε και εκτίμησε ότι μια καλή λύση για το ΕΣΡ θα ήταν αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Τζαννετάκος», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε:

«Καλούμε τα άλλα κόμματα να ανοίξουν και αυτά τα χαρτιά τους. Όμως το ένα θέμα είναι το ΕΣΡ και το άλλο είναι τι θα κληθεί να εφαρμόσει το ΕΣΡ. Εμείς λέμε ότι δεν αποτελεί βάση ο νόμος Παππά. Έχει καταπέσει και στη συνείδηση της κοινωνίας και βέβαια δεν τον αποδεχόμαστε. Επιμένουμε περισσότερα κανάλια, περισσότεροι εργαζόμενοι και περισσότερα λεφτά στα δημόσια ταμεία».

Αυτά αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης, και εμείς οφείλουμε να αναφέρουμε ότι είχαμε μια σειρά από προτάσεις στην δημόσια διαβούλευση για την αδειοδότηση των καναλιών, όπως και για τη λειτουργία της ΕΡΤ, οι οποίες ήταν οι βασικές μας προτάσεις πριν από τρεις δεκαετίες, τις οποίες επαναφέραμε στο προσκήνιο, και δεν διαπιστώσαμε από κανένα κόμμα, όπως και από την κυβέρνηση, να υιοθετούνται οι προτάσεις του κυρίαρχου λαού, και συγκεκριμένα του πρωτεργάτη των FM.

Εν συντομία και περιληπτικά αναφέρουμε: Αρκετά χρόνια πριν υπάρξουν τα sosial media, όπως και τα κινητά τηλέφωνα, ένας επιστήμονας των τηλεπικοινωνιών, και πρωτεργάτης της Ραδιοφωνικής μπάντας των FM, έθετε σε καθημερινή βάση τι πρέπει να διαμορφωθεί στη χώρα μας ώστε να υπάρχει συνταγματική ομαλότητα και πραγματική λαϊκή κυριαρχία - δημοκρατία.

Ανάμεσα σε χιλιάδες από τα μεταδιδόμενα ήταν και η διαμόρφωση από τη πλευρά της πολιτείας του τέταρτου (4) δημόσιου καναλιού, το οποίο θα λειτουργούσε από το σύνολο των πολιτών ως κοινωνικό δίκτυο, και με την δομή παρουσιάσεως όσων ενδιέφεραν το λαό, και ουσιαστικά για τόνωση της οικονομίας και του Τουρισμού.

Το πολυγλωσσικό κοινωνικό δίκτυο δεν έγινε ποτέ στη χώρα μας, έπειτα από σειρά προτάσεων και αιτήσεων σε σειρά κυβερνήσεων, και κάποια στιγμή υπήρξε η δημιουργία και διάδοση των sosial media, και των κινητών τηλεφώνων. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο κυρίαρχος λαός δεν δικαιούται όσα του στέρησαν τα αστικά κόμματα για τα οφέλη πολιτικών και ελαχίστων οικονομικών παραγόντων.

Η ΕΡΤ σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί κοινωνικό δίκτυο, μεταδίδοντας όσα επιθυμεί ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός.

Αν τελικά πρέπει να γίνει ο Γιάννης Τζανετάκος πρόεδρος του ΕΣΡ, ο οποίος ακολούθησε εμάς έπειτα από μια δεκαετία που υπήρχαμε ως πρωτεργάτες της Ιδωτικής Ραδιοφωνίας, εμείς δεν πρέπει να γίνουμε αντιπρόεδροι η τουλάχιστον απλά μέλη της συνθέσεως;;;

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Σημείωση: Ο κυρίαρχος λαός άνοιξε τη πόρτα της Ιδιωτικής και Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης στη χώρα μας, και στη συνέχεια ο ίδιος δεν χώραγε εντός !!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει τον Γιάννη Τζανετάκο για την προεδρία του ΕΣΡ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">