ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Από 200 έως 400 ευρώ σε 700.000 δικαιούχους

Τους έχουμε πει εκατό φορές ότι αριστερά και ζυγά δεν γίνεται και δεν πάνε μαζί, ενώ αυτοί εξακολουθούν να ποντάρουν πάνω στα ζυγά, και κυρίως χωρίς ενιαίο συντελεστή για όλους.
''Γ'': Εμάς μας ενοχλεί η διακύμανση από 200 έως 400 ευρώ και θα προτιμούσαμε τα 250, η 300, η 350 ευρώ σε όλους.
Εκτός μνημονίου βρίσκεται η υποχρέωση εξεύρεσης 0,5% του ΑΕΠ που αντιστοιχεί σε 760 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) από το 2017 κι έπειτα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, κα Θεανώ Φωτίου.

To επίδομα θα δοθεί σε 700.000 δικαιούχους και θα κυμαίνεται από 200 έως 400 ευρώ το μήνα, αρχής γενομένης από τους πρώτους μήνες του 2017. ( Υποβολή αιτήσεων από 1/1/2017)

Έως το Νοέμβρη του 2017 θα έχει συσταθεί ενιαία αρχή πληρωμών των επιδομάτων, αφού νωρίτερα έχει υπάρξει αναδιάρθρωση των υπαρχόντων κοινωνικών επιδομάτων.

Το 2017 θα καταργηθούν τέσσερα επιδόματα:


• Το επίδομα ένδειας το οποίο συνυπήρχε στον ίδιο κωδικό με το επίδομα φυσικών καταστροφών. Το τελευταίο μεταφέρεται στο υπουργείο υποδομών, ενώ 2,8 εκατ. που αφορούσε το επίδομα ένδειας που μεταφέρεται στο ΚΕΑ.

• Επίδομα για απροστάτευτα παιδιά. Για το 2016 ο προϋπολογισμός προέβλεπε 5,2 εκατ. ευρώ. Μεταφέρεται αυτοτελώς στο ΚΕΑ ως επιπλέον παροχή για τους δικαιούχους του ΚΕΑ και για το 2017 έχουν προβλεφθεί κεφάλαια ύψους 3,9 εκατ. ευρώ και 5,2 εκατ. ευρώ για το 2018.

• Το επίδομα κατά της σχολικής διαρροής. Δινόταν προκειμένου να παροτρυνθούν γονείς να στέλνουν τα παιδιά τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Εχει προϋπολογισμό 1,7 εκατ. ευρώ και θα ενσωματωθεί στο ΚΕΑ. Αν δεν στέλνεις τα παιδιά σου στο σχολείο θα κόβεται το ΚΕΑ, δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Φωτίου.

• Ένα επίδομα που δινόταν μέσω ΟΑΕΔ σε 5.500 άνεργους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που μεταφέρεται εξ ολοκλήρου στο ΚΕΑ.

Σημείωση: Ομολογουμένως εμείς που επι δύο χρόνια δεν είχαμε ούτε κάρτες, ούτε δωρεάν εισιτήρια, ούτε παροχές από την Ε.Ε, ούτε από τους δήμους, ενοχλούμαστε ιδιαίτερα όταν υφίσταται διακύμανση, και ειδικότερα πολιτικές οι οποίες ευεργετούν μερίδα πολιτών έναντι των υπολοίπων.

Αδιαφορούμε για τα κίνητρά σας, διότι έχουμε τα πειστήρια όσων υποστήριξαν την ανατροπή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ από την διακυβέρνηση της χώρας, οι οποίοι σε κανένα βαθμό δεν ενισχύθηκαν επί 2,5 χρόνια. 

Στον αντίποδα έχουμε χιλιάδες ακροδεξιών, κ.α., για τους οποίους φροντίσατε να βρίσκονται εντός εισαγωγικών προνομιούχοι, σε πλήρη αντιδιαστολή με τα στελέχη του παλαιοκομματισμού, τα οποία καταλαμβάνουν τους δήμους (Ο.Τ.Α), και λειτουργούν σε διαφορετική βάση, κυρίως για τους δικούς τους ημέτερους, και για την διαμόρφωση όρων αλίευσις μελλοντικών ψήφων, ακόμα και από τη δυνατότητα η οποία τους δόθηκε με τα προνοιακά, για απροστάτευτα παιδιά, κ.α.

Όποιο και να είναι το δικό σας σκεπτικό, όσων αφορά τα επιδόματα, η ισοκατανομή για όλους είναι το δικαιότερο σύστημα, δεδομένου ότι πάντα διαμορφώνονται όροι ''προνομιούχων'' οικογενειών, και υπάρχουν μέλη οικογενειών με συντάξεις, επιδόματα σε έτερα μέλη, μισθούς, κ.α., μαύρη εργασία, ενώ στον αντίποδα υφίστανται είτε μονογονικές οικογένειες, είτε μεμονωμένα άτομα.

Γνωρίζετε ότι η δική μας χώρα δεν είναι Αμερική, και στη χώρα μας υφίσταται ακόμα ο χαρακτήρας της ενωμένης οικογένειας με ἀλληλοϋποστήριξη, άρα αντιλαμβάνεστε ότι διαμορφώνεται όρους ''προνομιούχων'' και μη.

Τουλάχιστον εμείς έχουμε τοπικά εκατοντάδες συγκεκριμένα παραδείγματα, τα οποία αυτούσια μπορούμε να σας προσκομίσουμε για περαιτέρω ανάλυση του φαινόμενου, και της αδικίας την οποία θα ξανά διαμορφώσετε.

Αν στο δικό σας σκεπτικό - πολιτικές - βρίσκονται μόνο τα οικονομικά στοιχεία, (κριτήρια), θα κάνετε τεράστιο λάθος, διότι πρέπει να συνυπολογιστούν όλοι οι υφιστάμενοι παράγοντες. ( Οι άνθρωποι για την Αριστερά δεν είναι απλά αριθμοί )

Επεξηγηματικά: Αυτός η αυτή που αποκομίζει στην μαύρη εργασία ένα 600άρι, και από την σύνταξη της μάνας η του πατέρα άλλο ένα 200, και θα του παρέχεις και το 400άρι, αυτομάτως θα έχει 1200 ευρώ μηνιαίως έσοδα, ενώ μια μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, η ένα μεμονωμένο άτομο, τα οποία είναι άνεργα και δεν έχουν απολαβές από συγγενικά πρόσωπα εντός της οικίας τους, θα περιοριστούν στο 400άρι η το 200άρι, η ακόμα και στο τίποτα, διότι ισχύει και αυτό σήμερα ;

Και τέλος, ( διότι είναι liveblog το κείμενο) εκεί που θεωρείς ότι μπορείς να βρεις την χρυσή τομή υπεισέρχεται ο παράγοντας νεοελληνική πραγματικότητα, άρα η ισοκατανομή δεν θεωρείται δίκαιο σύστημα, και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τη πλευρά της κυβέρνησης.

* Να κάνετε καταμέτρηση των μελών κάθε οικογένειας, των οικονομικών τους στοιχείων, και πόσοι/ες βρίσκονται είτε στα ίδια κτήρια, απολαμβάνοντας τμήμα συντάξεων και μισθών από παρένθετα πρόσωπα των οικογενειών τους, είτε ακόμα και ανεξάρτητα από που διαμένουν τα υπόλοιπα μέλη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης: Από 200 έως 400 ευρώ σε 700.000 δικαιούχους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb