ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μόνο 210.835.000 ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τη ΝΔ

Το συνολικό υπόλοιπο των μη εξυπηρετούμενων δανείων της ΝΔ ανέρχεται στα 210.835.000 ευρώ. Σύμφωνα, μάλιστα, με τις προβλέψεις για εκχώρηση του 60% της κρατικής χρηματοδότησης, η αποπληρωμή των δανείων αυτών θα μπορούσε να γίνει σε 247 χρόνια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σπυρίδων Λάππας.

Ο κ. Σκορδάς υποστήριξε, στην αρχική του τοποθέτηση, ότι οι εγγυήσεις που δόθηκαν για τα δάνεια αυτά ήταν οι ισχυρότερες δυνατές για την περίοδο που συνάφθηκαν οι δανειακές συμβάσεις, με επιτόκια μη προνομιακά, ενώ δεν ασκήθηκαν πιέσεις προς τα τραπεζικά στελέχη για τη σύναψη των δανείων αυτών.

Από το τέλος του 2010 και μετά το Δημόσιο δεν ήταν συνεπές στις ημερομηνίες καταβολής της χρηματοδότησης, με δυσμενείς συνέπειες στα υπόλοιπα των δανείων, ενώ η ίδια η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μείωσε την κρατική χρηματοδότηση στο μισό.

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν από το 2012 και μετά η ΝΔ να μην έχει τη δυνατότητα να αποπληρώνει τα δάνειά της και ήδη, τρεις τράπεζες να έχουν προχωρήσει σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και σε αγωγές εναντίον του κόμματος. 

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο κ. Λάππας αναφέρθηκε στην εκχώρηση, το 2011, της κρατικής χρηματοδότησης, σε τρεις τράπεζες ταυτόχρονα, ενώ, λίγους μήνες νωρίτερα, το κόμμα είχε δεσμευτεί στην Αγροτική Τράπεζα ότι δεν θα το έπραττε. Επίσης, προχώρησε σε εκχώρηση κρατικών χρηματοδοτήσεων του 2019 και του 2020 προς την ΑΤΕ, ενώ ο ίδιος, νωρίτερα, είχε ισχυριστεί ότι δεν γίνονταν εκχωρήσεις πλέον των τριών ετών.

Να προσκληθεί ο Γιάννης Βαρουφάκης στην Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, επαναφέροντας την πρότασή του για αναζήτηση ευθυνών για την περίοδο του πρώτου εξαμήνου του 2015.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη θα είναι πραγματική όαση στην εξεταστική», καθώς, όπως υποστήριξε «ο τότε υπουργός ταλαιπώρησε τον ελληνικό λαό επί 6 μήνες, και,σύμφωνα με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, έφερε τη χώρα για προσωπικό του όφελος εκεί που την έφερε».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ant1 Στρατής Λιαρέλης παραδέχθηκε πως ενώ το 2008 ο όμιλος εισέπραξε το αστρονομικό ποσό των 540 εκατ. ευρώ από την πώληση καναλιού στη Βουλγαρία, στην Ελλάδα λόγω της μη αποπληρωμής δανείων οδηγήθηκε σε δανεισμό που σήμερα φτάνει τα 180 εκατ. ευρώ. Δεν είχαμε καμία συμβατική υποχρέωση να πληρώσουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκδότης του Πρώτου Θέματος Θέμος Αναστασιάδης είχε παρουσιαστεί στην Επιτροπή με διάθεση για πολιτικές κρίσεις και τοποθετήσεις, ενώ δήλωσε ότι ο ίδιος προσωπικά είναι δημοσιογράφος και δεν γνωρίζει λεπτομέρειες για τις δανειοδοτήσεις του Πρώτου Θέματος, ενώ το 2007 τους είχε γίνει ένα προσωπικό δωράκι 22,5 εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να διαθέτουν εγγυήσεις, και μέχρι σήμερα από τα 18, 5 εκ. ευρώ δανειοδότησης έχουν επιστρέψει μόνο το ένα (1) !!! 

Τέτοιου τύπου δωράκια δεν έκαναν ποτέ σε εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες οι τράπεζες, ( εμείς έχουμε ακριβός τα αντίστροφα στοιχεία ), και με βασικό δεδομένο ότι εμείς είχαμε στο παρελθόν πρόθεση να υπάρχει εγγύηση μέσω ακινήτου. 

Γιατί δεν παρείχαν και σε εμάς τέτοια δώρα οι τράπεζες και οι τραπεζίτες, ώστε να μην δεχόμαστε διώξεις και κατασχέσεις; ( Σε εμάς δεν παρείχαν ούτε μια Ευρωπαϊκή ενίσχυση μέσω δεκάδων προγραμμάτων τα οποία έτρεχαν στη χώρα μας, και ενώ είχαν υπάρξει οι αιτήσεις μας. Δεν γνωρίζουμε ούτε μια δεκάρα δανειοδότησης η Ευρωπαϊκής ενίσχυσης, και πολύ περισσότερο επί 39 χρόνια ούτε ένα σέντ - δεκάρα από τις εκάστοτε διοικήσεις του δήμου Γλυφάδας, σε αντιδιαστολή με χιλιάδες ημέτερους, κομματικούς, παραταξιακούς, κ.α.)

Ακόμα, δεδομένου ότι ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει ότι δεν έχουν καμία σχέση με την διαπλοκή, αναφέρουμε ότι ο κ.Ρέστης, ως βασικός μέτοχος του πρώτου θέματος, κ.α., είναι εφοπλιστής, τραπεζίτης, καναλάρχης, ραδιοφωνατζής, κ.α.

Αντίστοιχα προκλητικός εμφανίστηκε στην Επιτροπή που ερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, καθώς μεταξύ άλλων ''ξέχασε'' μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δανείων, ενώ ζήτησε να ελέγξουν οι βουλευτές τις διαρροές πληροφοριών σε σχέση με την Attica Bank.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μόνο 210.835.000 ευρώ μη εξυπηρετούμενα δάνεια από τη ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">