ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Πάμε από την ΑΡΧΗ

Γράφει ο Γιάννης Κουρδομένος

Σε μια χώρα όπως είναι η δική μας, στην οποία ο λαός προέρχεται από 400 χρόνια Τουρκοκρατίας, μια πενταετία γερμανικής κατοχής, καθώς και μιας επταετίας χούντας, τα στοιχεία της συνθέσεως της νοοτροπίας και της λειτουργίας του είναι απόλυτα συνυφασμένα με τις πρακτικές του, να λειτουργεί ως κλεφτοκοτάς, η κατσικοκλέφτης, αρματολός και κλέφτης, η ακόμα ως δοσίλογος, καταδότης, γερμανοτσολιάς, και εφιάλτης. 

Όπως γράφει η ΑΥΓΗ: Αμφότερα τα “γαλάζια” στελέχη παρουσίασαν τον Κυρ. Μητσοτάκη να “επιθυμεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ”, ενώ σε επίπεδο διατυπώσεων εμφανίστηκαν να κάνουν ένα βήμα πίσω, καθώς αντί της “κατάργησης του νόμου Παππά συνολικά”, που ζητούσε ώς τώρα η Ν.Δ., χθες αξίωσαν την “κατάργηση του άρθρου 2Α”. Ωστόσο, πρόσθεσαν, ως “αυτονόητες και ρεαλιστικές προϋποθέσεις” τις “γαλάζιες” αξιώσεις να... παραιτηθεί επί της ουσίας η κυβέρνηση από κάθε δικαίωμα χειρισμού στη μετάβαση σε ένα νέο, νόμιμο τηλεοπτικό τοπίο.

Συγκεκριμένα, οι Κ. Τσιάρας και Ν. Δένδιας ζήτησαν “να καταργηθεί η αντιδημοκρατική πρόβλεψη περί 4 μόνο τηλεοπτικών αδειών και να μεταφερθεί ρητά, μόνο στο ΕΣΡ η αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών”. Επίσης, αξίωσαν “να υπάρξει δημόσια δέσμευση από πλευράς του πρωθυπουργού ότι, μετά τη συγκρότηση του ΕΣΡ, θα καταργήσει το άρθρο 2Α, το οποίο έχει αναστείλει και δεν θα προβεί στο μέλλον στην αφαίρεση αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ, καταργώντας και τον διάτρητο και έκθετο στα μάτια τής κοινωνίας διαγωνισμό - φάρσα”. Επιπροσθέτως, απαίτησαν να δεσμευτεί δημοσίως ο Αλ. Τσίπρας πως “δεν θα κλείσει κανένα κανάλι και δεν θα οδηγήσει εργαζόμενους στην ανεργία”.

Σαν... να μην έφταναν αυτά, οι δύο εκπρόσωποι της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέστησαν σαφές ότι, ακόμη κι αν διαφωνήσουν σε ένα πρόσωπο, θα ναρκοθετήσουν τη σημερινή διαδικασία. “Το ΕΣΡ να στελεχωθεί καθ’ ολοκληρία από προσωπικότητες υψηλού κύρους, τεχνογνωσίας και ανεξαρτησίας, όπως ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Κουτρομάνος, προκειμένου να μην καταστεί ποτέ υποχείριο της εκάστοτε κυβέρνησης” ζήτησαν χαρακτηριστικά οι Κ. Τσιάρας και Ν. Δένδιας, που δεν παρέλειψαν να στρώσουν και το επικοινωνιακό χαλί του νέου σαμποτάζ στο οποίο σχεδιάζει να προβεί σήμερα η Ν.Δ.: “Εάν η κυβέρνηση δεν αποδεχθεί τις παραπάνω προϋποθέσεις, απλά θα επιβεβαιώσει ότι σκοπεύει να υλοποιήσει το σχέδιό της, δηλαδή να χειραγωγήσει την ενημέρωση, να κλείσει κανάλια και να οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία” είπαν χαρακτηριστικά.

Κατόπιν τούτων, διερωτήθηκαν... “ποιος τελικά δεν επιθυμεί να συγκροτηθεί ΕΣΡ” και απάντησαν μόνοι τους: “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιζητά τη συναίνεση. Δεν θέλει να συσταθεί ΕΣΡ γιατί ξέρει ότι ένα πραγματικά ανεξάρτητο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δεν θα κλείσει κανένα κανάλι, αλλά και επειδή επιθυμεί διακαώς να δημιουργήσει άλλοθι για έναν νέο νόμο Παππά” κατέληξαν ο γραμματέας της Κ.Ο. και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ.

Την εποχή του Καραϊσκάκη, η "διαπραγμάτευση",γινόταν σε άλλη γλώσσα! Διαβάστε τη προσεκτικά.

«Έλα, σκατότουρκε… έλα Εβραίε, απεσταλμένε από τους γύφτους έλα ν’ ακούσεις τα κερατά σας, -γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Τι θαρεύσετε κερατάδες… Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε “ από ημάς” συνθήκην με “ έναν” κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα!» - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο! "

Σημείωση: Δεδομένου ότι έφτασαν σε σημείο ως στελέχη της ΝΔ να συνεργάζονται με όσα διαμορφώθηκαν επί εποχής διακυβερνήσεών τους σε καθεστώς διαπλοκής, και ειδικά στο δήμο Γλυφάδας, χωρίς να βάζουν ούτε μια δεκάρα στο ταμείο του δήμου από την υπαίθρια διαφήμιση στις στάσεις, και μολονότι οδηγήθηκαν να τοποθετούν διαφήμιση συυγκεκριμένου Ρ/Σ ακόμα και στην συνοικία μας, ενώ παρανομούν επί 12 χρόνια στις σύννομες αιτήσεις μας για επαναλειτουργία του τοπικού σταθμού ΓΛΥΦΑΔΑ FM, όσα είχε ανακοινώσει ο Καραϊσκάκης ισχύουν στον απόλυτο βαθμό ως απάντηση σε αυτό το κόμμα και τα στελέχη του.

Πλατεία Καραϊσκάκη Τερψιθέα Γλυφάδας

Νοέμβριος 2016

ΥΓ: O παππούς μου Σωκράτης Κρανιδιώτης, ( πατέρας της μητέρας μου)  ήταν για επτά (7) χρόνια κρατούμενος και φυλακισμένος των Τούρκων, άρα για εμάς η Δημοκρατία και η δημοκρατικότητα είναι απαραβίαστοι όροι για τη χώρα μας, και ειδικότερα στα ερτζιανά στα οποία η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχτισαν διαπλοκή υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Πάμε από την ΑΡΧΗ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">