ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κύκλωμα ρευματοκλοπής και στην Αργυρούπολη

Κύκλωμα ρευματοκλοπής, με παραβίαση μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Συνελήφθησαν δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων και τα τρία μέλη του κυκλώματος, δύο Έλληνες, ηλικίας 42 και 39 ετών και ένας 28χρονος αλλοδαπός.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξακριβωθεί 110 περιπτώσεις παρέμβασης σε μετρητές ηλεκτρικού ρεύματος.

Εξακριβώθηκαν 110 περιπτώσεις ρευματοκλοπήςσε Αργυρούπολη, Αιγάλεω, Νίκαια, Κορυδαλλό, Κερατσίνι, Περιστέρι, Μελίσσια, Βριλήσσια και στο κέντρο Αθήνας.

Σε βάρος των δυο συνεργατών ρευματοκλοπής σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και κλοπή κατ’ εξακολούθηση.

Τα μέλη του κυκλώματος, που δρούσαν με τις εντολές του 42χρονου συλληφθέντα, αναζητούσαν αρχικά καταναλωτές ρεύματος με επαγγελματικές ή οικιακές συνδέσεις και τους έπειθαν να προχωρήσουν σε ρευματοκλοπή, με σκοπό να πετύχουν τη μείωση του λογαριασμού ηλεκτρικής ενέργειας.

Πριν πραγματοποιηθεί η καταμέτρηση, αποσφράγιζαν τους μετρητές της ΔΕΗ και παρέμβαιναν στις ενδείξεις τους, χωρίς αυτό να γίνεται αντιληπτό από τον έλεγχο των στατιστικών στοιχείων του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), με αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής καταμετρημένης κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος.

Η αμοιβή που λάμβαναν τα μέλη του κυκλώματος, για αυτή τη διαδιαδικασία, που επαναλαμβανόταν ανά τετράμηνο, ανερχόταν στα 100 ευρώ για επαγγελματικές και 50 ευρώ για οικιακές συνδέσεις.

Σε χθεσινή επιχείρηση της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή κλιμακίων του ΔΕΔΔΗΕ, συνελήφθησαν τα τρία μέλη του κυκλώματος, τη στιγμή που παρέμβαιναν σε μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας.

Από την έρευνα προέκυψε η εμπλοκή στην υπόθεση, ακόμα επτά ατόμων, τα οποία διέπρατταν ρευματοκλοπή μετά από παρέμβαση στους μετρητές τους και τα οποία συνελήφθησαν (πέντε με επαγγελματικές και δυο με οικιακές συνδέσεις).

Παράλληλα, όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη του κυκλώματος στις οικίες τους και στην επιχείρηση του ενός από αυτούς διέπρατταν ρευματοκλοπή με τον ίδιο τρόπο.

Σε έρευνες που έγιναν στις οικίες των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εργαλεία για την παρέμβαση στους μετρητές και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Θα ακολουθήσει τεχνικός έλεγχος από το ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να υπολογισθεί το μέγεθος της οικονομικής ζημίας που προκλήθηκε στο ελληνικό Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σημείωση: Η πολιτεία και η δικαιοσύνη στις περιπτώσεις κλοπών η ληστειών έχει θεσπίσει κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, όμως, στις αυταπόδεικτες ληστείες οι οποίες συντελούνται από πολιτικούς των αστικών κομμάτων, όπως και για τα ρουσφέτια τα οποία παρέχουν σε ημέτερους δεν χαρακτηρίζονται κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, ενώ επί της ουσίας αυτές είναι οι κακουργηματικές πράξεις.

Συγκεκριμένα: Μήπως υφίσταται η ευνοϊκή μεταχείριση των κομματικών στελεχών, επί δεκαετίες, διότι τα στελέχη των αστικών κομμάτων έχουν τα μέλη των οικογενειών τους στα δικαστικά έδρανα της Ελληνικής δικαιοσύνης; 

Να έχετε υπόψιν σας ως πολίτες, ότι η διαφθορά και η διαπλοκή στη χώρα μας έχει τη σφραγίδα των στελεχών των αστικών κομμάτων, και των μελών των οικογενειών τους στους κόλπους της Ελληνικής δικαιοσύνης.

Εμείς προ δεκαετιών είχαμε προτείνει τον Ψηφιακό Πίνακα σε κάθε οικία, και παράλληλα ψηφιακά οι ενδείξεις καταναλώσεων να οδηγούνται στην πολιτεία ώστε να μην υφίστανται περιπτώσεις πειράγματος και κλοπών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κύκλωμα ρευματοκλοπής και στην Αργυρούπολη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb