ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Καλαμάκι: Ανησυχητικά και εκτεταμένα φαινόμενα ρύπανσης στην πικροδάφνη

Σήμερα παρατηρήσαμε ότι τα πρανή του ρέματος, από την πλευρά του Φαλήρου, έχουν διαβρωθεί από τις ρίζες των τεράστιων ευκαλύπτων που υπάρχουν στην όχθη της και από την δράση του νερού αναφέρουν από το  Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης. 

Πρόκειται για πρανή από επιχωμάτωση κι όχι από το φυσικό πέτρωμα.Προτείνουμε τα φερτά που μαζεύτηκαν από τον καθαρισμό, να διαμορφώσουν ένα πρανές με ήπιες κλίσεις και να φυτευτεί με καλαμιές, προκειμένου να σταθεροποιηθεί, κι ας ξεχάσουμε το σαραζανέτι!



Μεγάλη εξάπλωση μέσα σε λίγες μέρες έχει πάρει το φαινόμενο της ρύπανσης από οργανικά λύματα στην Πικροδάφνη. Ακολουθήσαμε το ποτάμι από τις εκβολές ως την συμβολή με το Ρέμα Καλογήρων, διαπιστώνοντας την ίδιατραγική κατάσταση. Αφροί και μαύρα φύκη, φαινόμενα τοξικότητας και έλειψης οξυγόνου, επικίνδυνα για κάθε μορφή ζωής στο ρέμα. 







ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΚΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΗ

Μεγάλη εξάπλωση μέσα σε λίγες μέρες έχει πάρει το φαινόμενο της ρύπανσης από οργανικά λύματα στην Πικροδάφνη. Ακολουθήσαμε το ποτάμι από τις εκβολές ως την συμβολή με το Ρέμα Καλογήρων, διαπιστώνοντας την ίδια 
τραγική κατάσταση. 

Αφροί και μαύρα φύκη, φαινόμενα τοξικότητας και έλλειψης οξυγόνου, επικίνδυνα για κάθε μορφή ζωής στο ρέμα. Δεν γνωρίζουμε ακόμα την πηγή της ρύπανσης, αλλά είμαστε διατεθειμένοι να την εντοπίσουμε και να προβούμε σε κάθε νομική ενέργεια κατά των υπευθύνων. 

Παρακαλούμε όποιον έχει οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τους ρυπαίνοντες ας μας ενημερώσει...Η υποβάθμιση του ποταμιού μας και της ζωής μας, πρέπει να πάρει τέλος!

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Καλαμάκι: Ανησυχητικά και εκτεταμένα φαινόμενα ρύπανσης στην πικροδάφνη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">