ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μας στερούν την μπαγκέτα !

Ενώ ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν ήταν υπερήφανος για την Ελληνική του καταγωγή, και όταν συναντούσε Έλληνες θαυμαστές η συνεργάτες, ζητούσε να του μιλούν στη γλώσσα των μακρινών του προγόνων, προσωπικά εμένα δεν με τιμά ιδιαίτερα, δεδομένου ότι επί δεκαετίες μου στερούν τη μπαγκέτα στο τόπο μου.

Ο Χέρμπερτ φον Κάραγιαν ήταν ο γιος μιας οικογένειας ελληνικής καταγωγής από το Σάλτσμπουργκ, και εμπνευστής του Πασχαλινού Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, ενώ ο υποφαινόμενος ήταν εμπνευστής της αυθεντικής δημοκρατίας στο τόπο μας, πρωτεργάτης των ιδιωτικών και δημοτών ραδιοτηλεοράσεων, και επί δεκαετίες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και λοιπά αστικά κόμματα μας στερούν την ορθή μετεξέλιξη μιας δημόσιας δομής όλων των κατοίκων στα νότια προάστια.

Ο προπάππος του Κάραγιαν, Γεώργιος Ιωάννης Καραγιάννης, γεννήθηκε στην Κοζάνη και έφυγε για τη Βιέννη το 1767, λόγω της τουρκοκρατίας, και τελικά κατέληξε στο Κέμνιτς του τότε Εκλεκτοράτου της Σαξωνίας. 

Ο γιος του Θεόδωρος εργάστηκε στη βιομηχανία υφασμάτων της Σαξωνίας και τιμήθηκε από τον Φρειδερίκο-Αύγουστο Α΄ την 1 Ιουνίου 1792 με την αποδοχή του στην τάξη των ευγενών. Aπό τότε υπάρχει το «von» στο όνομα της οικογενείας, το οποίο αργότερα έγινε Κάραγιαν. Στις 11 Ιουλίου 1869, μετά την μετοίκησή του στην Αυστρία, ο Θεόδωρος φον Κάραγιαν πήρε και τον τίτλο του Ιππότη (Ritter), ο οποίος επίσης μεταδόθηκε κληρονομικώς.

Το 1933, έγινε μέλος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος της Αυστρίας, έξι ολόκληρα χρόνια πριν το Άνσλους και όταν το κόμμα έγινε παράνομο το 1934, κατέφυγε στην γερμανική πόλη του Άαχεν. Στην παράσταση του «Τριστάνος και Ιζόλδη», με την Όπερα του Βερολίνου, τον «ανακάλυψε» ο Χένριχ Γκαίρινγκ. Το Μάρτιο του 1935 έγινε μέλος του «Εθνικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανών Εργατών» και διορίστηκε ως γενικός μουσικός διευθυντής της Γερμανίας.

Ερμήνευσε με επιτυχία έργα του Ριχάρδου Βάγκνερ, όμως ο Αδόλφος Χίτλερ, διέταξε να μην ξαναεμφανισθεί στο Φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, παρά την αντίθετη άποψη του φίλου του, Χέρμαν Γκέρινγκ. Παρόλα αυτά ο ίδιος ο Χίτλερ συνόδευσε τον Έλληνα διάδοχο Παύλο το 1938 σε επίσκεψή του στην Γερμανία, όπου παρακολούθησαν μαζί μία συναυλία του Κάραγιαν. 

Μάλιστα ο Χίτλερ είπε στον Έλληνα διάδοχο ότι «θα του γνωρίσει τον καλύτερο μαέστρο της Γερμανίας που είναι και ελληνικής καταγωγής». Το 1944 ακολούθησε στην Ιταλία τα γερμανικά στρατεύματα που υπεράσπιζαν την Δημοκρατία του Σαλό.

Σε όλη τη ζωή του ο Κάραγιαν ηχογράφησε περίπου 900 δίσκους και πούλησε 120 εκατομμύρια αντίτυπα. Μέχρι το θάνατό του, το 1989, υπήρξε μουσικά δραστήριος, ενώ κατατάσσεται αναμφίβολα στους κορυφαίους αρχιμουσικούς του 20ού αιώνα, σφραγίζοντας ανεξίτηλα την παγκόσμια ιστορία της κλασικής μουσικής .

Ενώ λοιπόν στην περίπτωση του Κάραγιαν έχουμε την πλήρωση των επιθυμιών του, στον αντίποδα όσων αφορά τον Κουρδομένο δεν υπήρξε ούτε μια ενέργεια ώστε να προκύψουν αποκαταστάσεις, και ειδικότερα όταν γνωρίζουν συνολικά τόσο οι κάτοικοι όσο και οι πολιτικοί - αιρετοί ότι τίθεται ευθέως ζήτημα στα Νότια προάστια Αττικής, τα οποία ως περιοχή πολλών πόλεων και μεγάλου τμήματος πληθυσμού δεν διαθέτουν δημόσιες η ιδιωτικές τοπικές ραδιοτηλεοράσεις.

Η δική μας επιδίωξη ήταν καθαρά πολιτική, ώστε να επέλθει εξισορρόπηση στο τόπο μας, και να μπορέσουμε, όπως πράξαμε πιλοτικά στον παρελθόντα χρόνο, να διευθύνουμε δίκαια μερικές δεκάδες συμπολιτών μας στα νότια, για πραγματικό πλουραλισμό αμεσότητα - μαζικότητα και πολυφωνία. 

Η θέση η δική μας είναι καθαρά πολιτική, δεν είμαστε εκδότες, όπως σειρά άλλων, άρα μην κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια.

Ο Λεωνίδας είχε τριακόσιους, εμείς θέλουμε 30, και μια δημόσια δομή, ώστε να κρατήσουμε τις ''Θερμοπύλες'', και να υπάρξει πραγματικά αποκατάσταση στα νότια προάστια.

Σημείωση: Μπορούμε να βάζουμε, όπως κάναμε και στον παρελθόντα χρόνο, δεκάδες η εκατοντάδες θέματα, όμως, ακόμα και χιλιάδες να βάλουμε, δεν αποκαθίσταται η τοπική μας δημοκρατία, ούτε το αυταπόδεικτο στέρησης μιας δημόσιας δομής, άμεσης και μαζικής, στα νότια προάστια.

* Να θυμίσουμε και να τονίζουμε ότι το 50% των συμπολιτών μας δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, είτε διότι δεν διαθέτει σύνδεση wifi, είτε διότι ένα μεγάλο τμήμα δεν χειρίζεται υπολογιστές, και όσα φτάνουν σε αυτούς είναι αποκλειστικά όσα μεταδίδουν οι ραδιοτηλεοράσεις. 

Αυτό σημαίνει ότι καμιά δεκαριά οικογένειες ελέγχουν εξ αποστάσεως και εκτός των νοτίων το μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. 

Μπορεί να εξυπηρετούνται οι σκοπιμότητες κάποιων αστικών κομμάτων, η δημοκρατία όμως δεν είναι πραγματική, δεδομένου ότι και στις δημοτικές εκλογές αλλοιώνεται το αποτέλεσμα σύμφωνα των σκοπιμοτήτων και των συμφερόντων ορισμένων οικογενειών, οι οποίες παρεμπιπτόντως εκτός τα ραδιοτηλεοράσεων, έχουν και σειρά media στο διαδίκτυο, όπως και σειρά δικούς τους ανθρώπους, οι οποίοι εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.

Η πλειονότητα των τοπικών εκδοτών, δημοσιογράφων, κ.α., περιστρέφονται κυρίως γύρω από τη ΝΔ, άρα αντιλαμβάνεστε επαρκώς, διότι μεγάλοι άνθρωποι είστε.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μας στερούν την μπαγκέτα ! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">