ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αργυρούπολη: Χρειάζονται οι κάμερες στα σχολεία;


Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, τρεις ομιλήτριες θα συζητήσουν και θα διερευνήσουν τα αίτια και τις επιπτώσεις της κάμερας στη ζωή μας.

Χρειάζονται οι κάμερες στα σχολεία; 

Έλλη Αμπατζή, Κωνσταντίνα Σωτηροπούλου, και Άννα Χαραλαμπίδου, θα συζητήσουν και θα διερευνήσουν μαζί μας τα αίτια και τις επιπτώσεις της κάμερας στη ζωή μας, όπως αναφέρουν από την ''ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Ελληνικού - Αργυρούπολης'' 



Σημείωση του ''Γ'': Η δική μας θέση είναι ότι δεν χρειάζονται οι κάμερες ούτε στα σχολεία, ούτε στους δήμους, όπως υφίστανται στο δήμο Γλυφάδας καταγράφοντας επί 24ώρες όσους περνούν την πόρτα του δημαρχείου.

Η κάμερα ως ιστορική απόδειξη

Οι κάμερες πρέπει να χρησιμοποιούνται με σύνεση, και ειδικότερα όταν και όπου χρειάζονται. (Δεν μας αρέσει η lifestyle προσέγγιση, και γι' αυτό επί δεκαετίες αξιώναμε την αρωγή της πολιτείας για μια δημόσια δομή, η οποία θα καταγράφει την τοπική μας πραγματικότητα στη βάση του ντοκιμαντέρ - ντοκουμέντο.)

Οι κύριοι του δήμου Γλυφάδας, οι οποίοι παρέκαμψαν τις προτάσεις, φακέλλους, αιτήσεις, και μελέτες για το τόπο μας, οι οποίες έπειτα από χρόνια εκφωνήσεως κατατέθηκαν στο δήμο, κάποια στιγμή θα απολογηθούν για την εδραίωση ενός διαφορετικού τύπου τοπικής διαπλοκής. 

Δεν είναι του παρόντος, όμως αφορά τις κάμερες, και σας θυμίζουμε ότι σειρά τοπικών ντοκουμέντων δεν είδαν το φως της δημοσιότητας από κρατικά, ιδιωτικά, και λοιπά media, άρα αλλοιώνεται και διαστρεβλώνεται η Ιστορία στο τόπο μας, και κόβεται ράβεται σύμφωνα με όσα εξυπηρετούν τους κρατούντες.

Θα σας υπενθυμίσουμε ότι πριν από δεκαετίες είχαμε συγκεκριμένες θέσεις όσων αφορά τον ψηφιακό πίνακα, ο οποίος συν των άλλων αφορούσε και την ασφάλεια των οικιών και επαγγελματικών χώρων, κ.α., σε εποχές που δεν υπήρχε κάμερα στα σπίτια της πλειονότητας των πολιτών, και επίσης σε εποχές που δεν υπήρχαν κινητά τηλέφωνα με κάμερες, όπως και laptop, tablet, κ.α. 

Εμείς ποτέ ''δεν κάναμε προσφορές'' στα πιστεύω μας, και σας θυμίζουμε ότι χτίσαμε το πρώτο sosial media στα ερτζιανά σε εποχές που δεν υπήρχε απολύτως τίποτα του δημοτικού και ιδιωτικού παράγοντα στη χώρα μας, συν διαμορφώναμε τη δομή προγράμματος, καθώς επίσης είχαμε διακηρύξει τότε τις θέσεις μας για κοινωνικά δίκτυα του συνόλου των κατοίκων με συνδιαμόρφωση από τους κατοίκους. 

Ξεχάσατε; Αυτό είχαμε να αντιπροτείνουμε στην δεδομένη διαπλοκή των ολιγαρχών που ακολούθησε, όπως και για το κρατικό μονοπώλιο, και αυτό ίσχυσε ετεροχρονισμένα και χρησιμοποιούν εκατομμύρια πολιτών.

Όσα ακολούθησαν και χρησιμοποιούνται κατά κόρον σήμερα ( ειδικά σε επίπεδο διαδικτύου) έχουν την δική μας σφραγίδα, διότι τα είχαμε περάσει επανειλημμένα δημόσια, και όπως θυμάστε ποτέ δεν μας ενίσχυσαν οι κατά τόπους διοικήσεις, όπως και οι εκάστοτε κυβερνήσεις των αστικών κομμάτων. 

* Τονίζεται ότι δεν έχουμε πάσο, πρόσβαση, σε όσα έχτισαν ετεροχρονισμένα στο διαδίκτυο οι ''συμπολίτες'' μας, ενώ γνωρίζουν αρκετοί ότι όσα ισχύουν φέρουν την σφραγίδα μας.  

* Μήπως χρειάζεται να σας αναφέρουμε την περίοδο στα μέσα της δεκαετίας του 80 όπου υφίστατο η κοινωνική δικτύωση στο τόπο μας, στα FM, πριν υπάρξουν δημοτικά και ιδιωτικά ΜΜΕ, άλλοτε από πέντε και άλλοτε από δέκα διαφορετικά σημεία των νοτίων προαστίων, και παράλληλα με ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές στους ακροατές; 

Σαφώς παρακάμπτουμε την δεκαετία του 70, που η κοινωνική δικτύωση στα AM κύματα ξεκίναγε από το Ν.Αττικής, τη Γλυφάδα, και έφτανε σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρα μας, μέχρι τα Βαλκάνια, την Τουρκία, και την Ιταλία, ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετέχοντες.

Κοινωνική δικτύωση με συμμετέχοντες από την Βούλα, την Γλυφάδα, το Καβούρι, την Τερψιθέα, το Ελληνικό, την Αργυρούπολη, κ.α. ( Εσείς δεν θεωρείται ότι χρειάζεται ένα ντοκιμαντέρ και επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ώστε να μάθουν όσοι και όσες χρησιμοποιούν σήμερα τα sosial media, του διαδικτύου, ότι αυτά είχαν προπομπούς και ίσχυαν στο τόπο μας; )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αργυρούπολη: Χρειάζονται οι κάμερες στα σχολεία; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">