ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους

Από τον Σεπτέμβρη του 2015 γνωρίζουμε ότι προβλέπονται Περικοπές προνοιακών επιδομάτων, 0,5% του ΑΕΠ, κατά 900 εκατ. ευρώ, διότι έτσι είναι χτισμένο το Μνημόνιο και η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο θέμα έρχεται ξανά στο προσκήνιο από την ΕΝΥΠΕΚΚ, όμως εμείς πρέπει να σταθούμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο το οποίο είναι ''σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη'', και εδώ χτίζεται το ξέσκισμα του διχτυού που αναφέρουν από τους θεσμούς, διότι οι θεσμοί αγνοούν ποια είναι η Ελληνική πραγματικότητα, και τα πεπραγμένα των μελών των αστικών κομμάτων, ειδικά στους Ο.Τ.Α.

Κύριοι της ΕΝΥΠΕΚΚ, και όποιος άλλος ενδιαφερόμενος, ελάτε στη Γλυφάδα, να σας ξεναγήσουμε στα άδυτα όσων διαμορφώνουν τα αστικά κόμματα σε επίπεδο δήμου, και πως μπορεί να διαμορφωθεί ένα καθεστώς παροχών σε κολλητούς και ημέτερους, όπως και η ταλαιπωρία επί σειρά ετών των υπολοίπων.

Για ποιο λόγο έγινε επίσημα η καταγραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων το 2012 επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και Σαμαρά  ; 

Θα καταθέσουμε μηνύσεις κατά όλων των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως και της δεξιάς δημοτικής αρχής, καθώς και κατά των δεξιών εργαζομένων τους στο δήμο Γλυφάδας.

Με την απογραφή των δικαιούχων το 2012, άρθρο 18 Ν.4025/2011 (ΦΕΚ 228 Α) το υπουργείο Υγείας δημιούργησε εθνικό Μητρώο, καθώς επίσης δημιούργησε ενιαία ηλεκτρονική βάση των αναφερόμενων δικαιούχων.

Σαφώς αυτά τα προσωπικού χαρακτήρα δεδομένα μπορούσε να τα χρησιμοποιήσει κατά το δοκούν κάθε κυβερνών κομματικό στέλεχος, καθώς επίσης και όσοι δικοί τους ευρίσκονται σε σειρά υπουργείων, δήμων, κ.α.

Ενώ έγινε η απογραφή των δικαιούχων, η οποία εξυπηρετούσε και άλλους σκοπούς, (δεν είναι του παρόντος, όμως διαρρέουν στοιχεία όπως βολεύουν τα αστικά κόμματα), έχοντας τη δυνατότητα εξετάσεως των στοιχείων (
διασταύρωσης μέσω των υπηρεσιών) και σύμφωνα με το γεγονός εθνικού μητρώου, όπως και των στοιχείων που είχαν στα χέρια τους οι δήμοι, δεν απαιτείται κάθε τρεις και λίγο η κατάθεση όλων των στοιχείων από την αρχή.

Σύμφωνα με το Μητρώο γίνετε σαφές ότι οι δήμοι είχαν στα χέρια τους όλους τους φακέλους των δικαιούχων οι οποίοι ελάμβαναν επιδόματα, τα οποία τεχνηέντως διέκοψε η ΝΔ, σε χιλιάδες πολίτες, διαμορφώνοντας όρους εύνοιας όσων ήθελαν αυτοί, δεδομένου ότι στο 70% και πλέον οι δημοτικές αρχές είναι γαλάζιες. 

Έχοντας οι πολίτες βεβαιώσεις από δημόσια νοσοκομεία, και γιατρούς, καθώς και αποφάσεις από το ΙΚΑ ΚΕΠΑ , για αναπηρία άνω του 67%, (η οποία είναι συνεχόμενη δεν αυξομειώνεται)  κάποιοι οφείλουν το σύνολο των αναδρομικών από το 2012 που για άγνωστους λόγους διέκοψαν τα επιδόματα των δικαιούχων. 

Να τονιστεί ότι υπάρχουν δικαιούχοι οι οποίοι είναι καταχωρημένοι στη πολιτεία από την δεκαετία του 90, η του 2000, άρα η διακοπή των επιδομάτων από το 2012 μέχρι και σήμερα, που ακόμα δεν έχει τελειώσει η εκκρεμότητα κατάθεσης των δικαιολογητικών, σημαίνει ότι ορισμένοι τους έφαγαν μια τετραετία.

Oι κύριοι και κυρίες στους Ο.Τ.Α, οι οποίοι έχουν τους πλήρεις φακέλους των δικαιούχων, αξιώνουν όλα τα στοιχεία από την αρχή.

Να σας αναφέρουμε ενδεικτικά: Να υπάρχουν πρόσφατες ιατρικές βεβαιώσεις από δημόσια νοσοκομεία και ιατρούς το καταλαβαίνουμε, να ζητούν όμως ξανά την σελίδα με τον αριθμό βιβλιαρίου, η την φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητος, όπως και σειρά άλλων εγγράφων, εμείς έχουμε έντονο κώλυμα να αντιληφθούμε, διότι εντός του φακέλου των καταγεγραμμένων δικαιούχων που έχουν, υφίστανται όλα αυτά τα στοιχεία.

Με την απογραφή των δικαιούχων το 2012, το υπουργείο Υγείας δημιούργησε εθνικό Μητρώο, και καθίσταται σαφές ότι οι αρμόδιοι είχαν τη δυνατότητα να εξετάσουν τα στοιχεία, καθώς και αυταπόδεικτα έχουν στα χέρια τους όλα τα στοιχεία που χρειάζονται ώστε να μην αξιώνουν την κατάθεσή τους από την αρχή. ( Ξεστραβωθείτε οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, που μας τονίζατε την ευαισθητοποίηση σας γι' αυτά τα ζητήματα, και έχετε τοποθετήσει τοπικά στο τομέα υγείας άτομα που δεν γνωρίζουν ''τη τύφλα τους''. )

Ορισμένοι διαμόρφωσαν αυτούς του όρους, και παρέχοντας σήμερα μαύρα και αδήλωτα κάτω από τα τραπέζια, τυγχάνουν και προβολής, δημιουργώντας όρους αξιώσεως να επανέλθουν στην διακυβέρνηση, έχοντας να επιδείξουν θεάρεστο έργο στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες κακοδιοικούνται από στελέχη της ΝΔ, και από τους διορισμένους τους στις υπηρεσίες του δήμου.

Να έχετε υπόψιν σας τον βρώμικο και σκοτεινό ρόλο στελεχών της ΝΔ, όμως και των κυρίων συνεργατών τους, οι οποίοι σήμερα δεν εκτίθενται δημόσια, απλά συλλέγουν, και αξιώνουν αύριο να εμφανιστούν ως κατάλληλοι για την διαδοχή.
( Παρακολουθούμε σε όλα τα επίπεδα τα πεπραγμένα σας, ακόμα και την λειτουργία της ΕΡΤ, καθώς και των αντιγραφέων της, οι οποίοι περιορίζονται επί δεκαετίες στο θέαμα. )

Καταργούνται όλα τα κοινωνικά επιδόματα!
Τελειώνουν με το ΕΚΑΣ το 2019!
Σκληρές αποφάσεις σήμερα στο Eurogroup
για άνεργους-ανάπηρους-πολύτεκνους
Τι ορίζει το τρίτο Μνημόνιο (ν.4336/2015)!

Ι. Πολύς λόγος γίνεται τον τελευταίο καιρό για το μέλλον των κοινωνικών επιδομάτων (αναπηρικών, τριτεκνικών, πολυτεκνικών, ανεργίας κ.ά.).

Η συζήτηση αναζωπυρώθηκε με το ενημερωτικό έγγραφο που απέστειλε ο κ.Γ.Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική βουλή πριν λίγες ημέρες, αναφορικά με την ατζέντα του σημερινού Eurogroup. Υπήρξε μάλιστα και σχετική διορθωτική ανακοίνωση εκ μέρους του με τη διαβεβαίωση ότι ΔΕΝ θα είναι στην ατζέντα το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα όμως με το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1023), το ζήτημα της Κοινωνικής Ασφάλισης εμπεριέχεται στη σημερινή ατζέντα προκειμένου να εφαρμοστούν οι δεσμευτικές διατάξεις και εξοικονομηθούν χρήματα για τους δανειστές από την περικοπή όλων των κοινωνικών επιδομάτων, ακόμα και των αναπηρικών.

ΙΙ. Η αλήθεια είναι λοιπόν πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμπαίζει και στο κεφαλαιώδες αυτό ζήτημα ολόκληρο τον λαό, ακόμα και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (ηλικιωμένους, ανάπηρους, τρίτεκνους, πολύτεκνους, άνεργους κ.α) που λαμβάνουν σήμερα τα έστω γλίσχρα και εξαϋλωμένα κοινωνικά επιδόματα!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει δεσμευτεί στους δανειστές να καταργήσει όλα ανεξαιρέτως τα κοινωνικά επιδόματα μέχρι το τέλος του προγράμματος (τέλη 2019) εξοικονομώντας κάθε έτος 900 εκατ. ευρώ από την περικοπή τους και θεσπίζοντας μόνο το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑ), όπως έχει μετονομαστεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), που θα χορηγείται σε ελάχιστους και αυστηρά με «ρήτρα εισοδήματος» ή, όπως αναφέρει το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1022), με ρήτρα «ακραίας φτώχειας».

ΙΙΙ. Ποιές είναι όμως οι ειδικές ρυθμίσεις του τρίτου Μνημονίου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπερψηφίστηκε μάλιστα από όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου; Τις παραθέτουμε:

α. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταργήσει όλα ανεξαιρέτως τα κοινωνικά επιδόματα μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος (Δεκέμβριος 2019), ταυτόχρονα με το ΕΚΑΣ!

β. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εξοικονομήσει σε ετήσια βάση (2016-2019) μισή μονάδα του ΑΕΠ (δηλαδή 900 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο) από τη σταδιακή κατάργηση όλων των κοινωνικών επιδομάτων!

Η ακραία κοινωνιοκτόνα αυτή παρέμβαση αναφέρεται στον ν. 4336/2015 (σελ.1023) και περιλαμβάνει τις παροχές τόσο σε μετρητά όσο και σε είδος, τις φορολογικές διευκολύνσεις (κατάργηση αφορολόγητου κ.ά.), τις παροχές κοινωνικής ασφάλισης (αναπηρικά επιδόματα κ.ά.) και άλλες κοινωνικές παροχές, σε ολόκληρο τον τομέα της γενικής κυβέρνησης.

γ. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, στη θέση των καταργουμένων κοινωνικών επιδομάτων, να θεσπίσει ως μοναδικό επίδομα το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης (πρώην ΕΕΕ) από μικρό μέρος των χρημάτων που θα προκύψουν από τα καταργούμενα επιδόματα!

Απώτερος στόχος δανειστών και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η κατάργηση του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΑ) μέχρι το 2019 και η αντικατάστασή του με την εθνική σύνταξη με «ρήτρα εισοδήματος»!!

Έτσι κάθε Έλληνας αντιλαμβάνεται ότι, αν υλοποιηθούν οι παραπάνω «δαρβινικού χαρακτήρα» δεσμεύσεις, κατεδαφίζεται ολοσχερώς ό,τι είχε απομείνει από το Κοινωνικό Κράτος, για το οποίο οι προηγούμενες γενεές έχυσαν αίμα και αγωνίστηκαν!!

Η ΕΝΥΠΕΚΚ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ παραθέτει αυτούσιο το κείμενο του τρίτου Μνημονίου (στην ελληνική και την αγγλική) που αναφέρεται στην προϊούσα κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών επιδομάτων μέχρι το τέλος του τρέχοντος προγράμματος (Δεκέμβριος 2019).

Παραθέτουμε τη ρύθμιση του νόμου (ν. 4336/2015 σελ. 1023) που καταργεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019 όλα ανεξαιρέτως τα κοινωνικά επιδόματα μέσω ετήσιας περικοπής ύψους 900 εκατ. ευρώ.

Ιδού η ρύθμιση του τρίτου Μνημονίου (ν. 4336/2015 σελ. 1022-1023)!

Περικοπές προνοιακών επιδομάτων 0,5% του ΑΕΠ όπως προβλέπει το Μνημόνιο κατά 900 εκατ. ευρώ) από το 2016

«Εκείνο που επιβάλλεται για να υπάρξει μια πιο δίκαιη κοινωνία, είναι να βελτιώσει η Ελλάδα τον σχεδιασμό του συστήματος της κοινωνικής πρόνοιάς της, ώστε να υπάρχει ένα γνήσιο δίχτυ κοινωνικής ασφαλείας το οποίο θα διοχετεύει με στοχοθετημένο τρόπο τους πενιχρούς πόρους σε εκείνους που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Οι αρχές προτίθενται να κάνουν χρήση της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας από διεθνείς οργανισμούς για την επανεξέταση της κοινωνικής πρόνοιας και για την εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

i. Ως προαπαιτούμενο, η κυβέρνηση αναλαμβάνει τη δέσμευση να συμφωνήσει σχετικά με τους όρους αναφοράς και να δρομολογήσει συνολική επανεξέταση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένων των παροχών τόσο σε μετρητά όσο και σε είδος, των φορολογικών πλεονεκτημάτων, των παροχών κοινωνικής ασφάλισης και άλλων κοινωνικών παροχών, σε ολόκληρο τον τομέα της γενικής κυβέρνησης, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας, με τα πρώτα επιχειρησιακά αποτελέσματα να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2015, με στόχο να προκύπτει εξοικονόμηση ύψους ½ τοις εκατό του ΑΕΠ σε ετήσια βάση, η οποία θα αποτελέσει το υπόβαθρο για τον επανασχεδιασμό ενός στοχοθετημένου συστήματος πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένης της δημοσιονομικά ουδέτερης εθνικής εφαρμογής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος. Ο συνολικός σχεδιασμός του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος θα πρέπει να συμφωνηθεί με τα θεσμικά όργανα.»,

και στην αγγλική (Referendum of Understanding, pages 16-17):

«A fairer society will require that Greece improves the design of its welfare system, so that there is a genuine social safety net which targets scarce resources at those in most need. The authorities plan to benefit from available technical assistance for the social welfare review and for the GMI implementation from international organisations.

i.The government commits as a prior action to agree the terms of reference and launch a comprehensive Social Welfare Review, including both cash and in-kind benefits, tax benefits, social security and other social benefits, across the general government, with the assistance of the World Bank, with first operational results to be completed by December 2015, targeted to generate savings of ½ percent of GDP annually which will serve as the basis for the redesign of a targeted welfare system, including the fiscally-neutral gradual national roll-out of the GMI. The overall design of the GMI will also be agreed with the institutions.».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η αποδόμηση του κοινωνικού κράτους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">