ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το μέλλον της ''ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' είναι αβέβαιο

Η Γλυφάδα, γνωρίζουμε και γνωρίζετε ότι κακοδιοικείται επί αρκετά χρόνια των κομματικών διοικήσεων, του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, άρα αποτελεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα για την πλειονότητα των κατοίκων να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή.

Αρκετοί από τους υποψηφίους αυτής της παρατάξεως έκαναν τις επιλογές τους, και σήμερα βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις με συγκεκριμένες αρμοδιότητες, και σαφώς με την φθορά των προσώπων τα οποία επιλέγουν να συμπορεύονται με τις κυβερνητικές πολιτικές.

Στον αντίποδα, η αλλαγή, όπως και ο ορθός τρόπος της αυτοδιοικήσεως, (των κοινών), μπορεί να έρθει από άφθαρτα πρόσωπα, τα οποία να έχουν την ικανότητα να περάσουν στους συμπολίτες μας μια νέα προοπτική για τους δημότες και την πόλη μας. 

Το θέμα είναι σημαντικότερο από όσο θεωρούν οι συμπολίτες μας, διότι έχουμε τα δεδομένα μιας πιστής αναπαραγωγής πεπαλαιωμένων πολιτικών διοικήσεως του δήμου από την πλευρά της σημερινής διοικούσας παρατάξεως, όπως και του δημάρχου,  και αντιστρόφως, έχουμε την απομάκρυνση μιας σειράς υποψηφίων και εκλεγμένων της ''ανατροπής'', οι οποίοι θα ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.

Παράλληλα έχουμε μια σειρά υποψηφίων της ''ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ'', οι οποίοι είτε φθείρονται από την συμμετοχή τους και τους διορισμούς τους από την σημερινή κυβέρνηση, είτε έχουν υπερβεί το ηλικιακό όριο ώστε να περάσουν τις ιδέες, τις προτάσεις, το πρόγραμμα, καθώς και τα μηνύματα που χρειάζεται σήμερα η τοπική μας κοινωνία.

Δεν αντιλέγω ότι ο Τάσος Ταστάνης είχε μια καθαρή διαδρομή, όμως έπειτα του διορισμού του ως προέδρου φθείρεται, και επίσης, το ανάλογο ισχύει και για τον Στέλιο Πλιάκη, ο οποίος επίσης καταλαμβάνει τη θέση προέδρου, και ομολογουμένως και ο Σταμάτης Σκαμπαρδώνης, δεδομένου ότι βρίσκεται αποσπασμένος, και με καλύτερες αποδοχές έναντι των συναδέλφων του δασκάλων, επίσης, κουβαλάει μια δεδομένη φθορά, όπως και μια ηλικία απαγορευτική για τον δήμο Γλυφάδας.

Το ανάλογο ισχύει και με τον Κώστα Κόκκορη, ο οποίος μπορεί μια φορά να πέτυχε να κερδίσει το δήμο, όμως, είναι απίθανο να επαναληφθεί μια ανάλογη επιτυχία, και αδιαμφισβήτητα το ανάλογο ισχύει και στους κόλπους της ΝΔ, διότι και εκεί υφίσταται έντονο πρόβλημα.

Ο Παπανικολάου δεν πρόκειται να αξιώσει για δεύτερη φορά το δήμο, ακόμα και να το κάνει θα χάσει, και όσοι μένουν στη ΝΔ, ως κορυφαία τοπικά στελέχη, είναι μιας ηλικίας απαγορευτικής ώστε να πείσουν τους συμπολίτες μας. Ειδικότερα, Τζούβελης και Κασσέρης αποτελούν το ανάλογο του Σταμάτη, άρα ξεκάθαρα χρειάζεται νέο αίμα.

Η δική μου πρόταση, πριν από 3 χρόνια, ήταν να επιλεγεί ένας νέος άνθρωπος 40 ετών, ο οποίος να βρίσκεται σε μια ηλικία αποδεκτή και από τους μεγαλύτερους, και σαφώς από τους συνομηλίκους, όπως και από τις νεώτερες γενιές των συμπολιτών μας, ικανός να περάσει το μήνυμα, και παράλληλα να διαθέτει τα βασικά εφόδια εκπροσωπήσεως των συμπολιτών μας. 

Το γεγονός πολέμου, τον οποίο δέχτηκα για την πρότασή μου, σημαίνει ότι η επιλογή μου για ένα νέο άνθρωπο, ανεξάρτητα κόμματος, ήταν ορθή, και με τα ουσιαστικά στοιχεία της επιτυχίας. 

Ο χρόνος κυλά, και οι ευκαιρίες σήμερα για αλλαγές χρειάζονται μεθοδική εργασία, οπότε θεωρώ, και το περνώ δημόσια, ότι απαιτεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα σύντομα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συζητήσεων, καθαρά για την προοπτική της δημοτικής παρατάξεως, η οποία θα διεκδικήσει και θα διοικήσει αύριο το δήμο Γλυφάδας.

Τέλος, η ανομασία ''ανατροπή'' δεν προϊδεάζει σήμερα για δεδομένη επιτυχία, διότι στις δημοτικές εκλογές ισχύουν εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα επιλογές από αυτές των εθνικών εκλογών. 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Σημείωση: Ομολογουμένως η ισχύς των κομμάτων ( τοπικών οργανώσεων ) είναι πολύ μικρή, και ως μέλη οργανώσεων στις εσωκομματικές τους εκλογικές διαδικασίες εκλέγονται με 20, 40, 60, 80, η ακόμα και με 100 ψήφους, όταν ακόμα και ο πλέον άγνωστος κάτοικος Γλυφάδας, ο οποίος γεννήθηκε σε αυτή τη πόλη, αν κατέβει στις εκλογές υποψήφιος θα πάρει πολλαπλάσιο αριθμό ψήφων. 

Αυτό σημαίνει ότι η ισχύς βρίσκεται στο λαό, στην κοινωνία. Η ισχύς βρίσκεται σε όσους και όσες έχουν δίκιο, και δεν υπάρχει ενδεχόμενο σε κοινωνικό επίπεδο, πλην των άρρωστων και κομπλεξικών, οι οποίοι είναι ζηλόφθονοι και κακοί, οι υπόλοιποι/ες να μην τους το αναγνωρίσουν. 




Μαζί ανατρέπουμε! – Μαζί δημιουργούμε!
μΑζί δημιουργήσαμε και άλλοι ωφελούνται!

Αν θυμάστε, προ δεκαετιών ήμουν ο πρώτος ο οποίος ραδιοφωνικά τόνισα μια σειρά από ζητήματα οικολογίας, τα οποία για συντομία του κειμένου δεν αναφέρω, ενώ τόσο στις δημοτικές όσο και στην κυβέρνηση, και ακόμα και δίπλα στους κυρίους, οι οποίοι ''αντιμετώπιζαν μεγαλύτερο πρόβλημα'' από εμάς, με όλα τα μέλη της οι/ας στο δημόσιο, βρίσκονται σειρά από τους οικολόγους του 2002, οι οποίοι/ες ήρθαν στην ''ανατροπή'' σχεδόν την τελευταία στιγμή. (Εμείς δεν έχουμε ούτε ένα (1) μέλος της οι/ας στο δημόσιο)

Αναλογιστείτε ότι ο υποφαινόμενος εκτέθηκε δημόσια από το 1977, με συγκεκριμένες θέσεις, και από την ίδια χρονιά σε συνεχή βάση είχε οχλήσεις, διώξεις, και επανειλημμένες κατασχέσεις...( από το γνωστό σας σύστημα), οι οποίες συνεχιζόντουσαν μέχρι πρόσφατα. Ακόμα και εχθές ο υποφαινόμενος ''έφαγε'' τα δακρυγόνα και τα χημικά, ενώ οι διαχρονικά και περιστασιακά βολεμένοι του συστήματος δεν ενδιαφέρθηκαν ποτέ ούτε για ένα δεύτερο για εμάς.(Μη ξεχνάτε ότι οι υπόλοιποι πληρώνουν τους γνωστούς φωτορεπόρτερ)

* Φτάσατε στο σημείο να χτυπάτε τα παιδιά σας, και τους συντρόφους της αριστεράς, ενώ γνωρίζετε ότι σε πολλά ζητήματα έχουν απόλυτα δίκιο. (Ανάμεσα στο λαό που διαδηλώνει, και δέχεται τις κλωτσιές και τις μπουνιές, όπως και τα δακρυγόνα, βρίσκονται και συγγενικά και γνώριμα πρόσωπα αρκετών από όσους αποτελούν το σημερινό κόμμα - κυβέρνηση.)

* Επίσης, αναφέρουμε την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, από το κλείσιμο και άνοιγμα της παραλιακής λεωφόρου, της Βάρης - Κορωπίου, της Βουλιαγμένης, κ.α., όπου ειδικά εχθές, και κάποιες ώρες σήμερα, βρισκόντουσαν στην αναμονή λεωφορείου περισσότερο από 2 ώρες. Τι θα τους πείτε αύριο εσείς αν δεν παρέχετε την σκυτάλη σε άφθαρτα πρόσωπα;

ΥΓ: Οι κύριοι που επέλεξαν να μείνουμε εκτός των δημοτικών εκλογών, στο τόπο μας, ώστε υποψήφιοι/ες να είναι ορισμένα μέλη της συντεχνίας τους, τα οποία κατοίκησαν τοπικά πριν από λίγα χρόνια, πρέπει να γνωρίζουν:

α) Αν όσα ίσχυσαν προ ετών ήταν μια δολοπλοκία, (δεδομένου ότι το δικό μας κέντρο βάρους ήταν τα νότια προάστια και η Γλυφάδα), για την προσωπική τους ανάδειξη, θα υπάρξει και συνέχεια. 

β) Αν ορισμένοι στράφηκαν κατά υμών, με βασικό γνώμονα να έχουν την κυριαρχία σε επίπεδο Ο.Μ, ώστε να ελέγξουν την διαμόρφωση όρων και να κατέβουν υποψήφιοι δήμαρχοι, ενώ μας ακολούθησαν στα πεπραγμένα μας με καθυστέρηση,  θα υπάρξει και συνέχεια.

γ) Ελάχιστοι εκ των συμπολιτών μας γνωρίζουν ότι το ενδιαφέρων μας επί δεκαετίες ήταν και παραμένει η τοπική κοινωνία, ο τόπος μας, και ομολογουμένως γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι διαμόρφωσαν συγκεκριμένους όρους πόλωσης, απαξίας, και διχασμού, ενώ σήμερα επικεντρώνουν σε τοπικό επίπεδο αναμένοντας οι ίδιοι την σκυτάλη, ενώ αυτή αρμόζει σε νεώτερους συμπολίτες μας.

Δεν θα κάνουμε πίσω σε όσα πιστεύουμε για το τόπο μας, και ειδικότερα για νέο αίμα στα πράγματα, και άνοιγμα στις νέες γενιές όσων αφορά το δήμο Γλυφάδας, και ειδικότερα για τον θεσμό του δημάρχου, διότι επί δεκαετίες είχαμε ένα συγκεκριμένο τεκμηριωμένο σκεπτικό, για νέο αίμα και ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, τις οποίες δεν παρείχαν σε εμάς.


* Φροντίστε οι κύριοι και κυρίες με την αρμοδιότητα ενημέρωσης να μας παρέχετε την ενημέρωση την οποία μας στερείτε, σχετικά με τις διαδικασίες που αφορούν την τοπική παράταξη, και τις δημοτικές εκλογές, διότι προφανώς εμείς δεν είχαμε την καταλληλότητα επί του συγκεκριμένου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το μέλλον της ''ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' είναι αβέβαιο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">