ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θεσσαλονίκη: Έκαψαν την Αμερικανική σημαία

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαδηλώσουν με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα. 

Οι διαμαρτυρόμενοι φώναξαν αντιαμερικανικά συνθήματα και έκαψαν συμβολικά σημαία των ΗΠΑ, μπροστά στο προξενείο. 

Στην πορεία συμμετείχαν μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φοιτητές και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. 




Σημείωση: Προσωπικά δεν θα επιχειρούσα να κάψω ούτε την αμερικανική, ούτε κάποια άλλη σημαία, δεδομένου ότι με μια τέτοια συμβολική ενέργεια δεν πρόκειται να πετύχεις απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, αν κάποια στιγμή ο λαός, ως λαός, καταφέρει να δημιουργήσει ενδεδειγμένη κοινωνική συνοχή, και να πείσει τους γύρω του για το δίκιο του, ( και βασικά με αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών ) ίσως κάποια στιγμή πετύχουν να βρεθούν στα πράγματα και να διορθώσουν όσα θεωρούν λάθος.

Αν θέλετε να το αναπτύξω ελάχιστα περισσότερο, να σας αναφέρω ότι πριν από δεκαετίες ήμουν κάθετος κατά του ιμπεριαλισμού, της παγκοσμιοποίησης, της Ε.Ε., του ευρώ, κ.α., και πολέμιος ακόμα και του διεθνούς επηρεασμού σε επίπεδο κουλτούρας και μουσικής. 

Όπως γνωρίζετε ορισμένα πράγματα δεν έχουν επιστροφή, διότι ότι εδραιώθηκε και έχει επηρεάσει τους λαούς, σε διεθνές επίπεδο, ''δεν μαζεύεται'' πλέον, δεδομένης της διεύρυνσης, και της αποδοχής από τη πλευρά εκατομμυρίων πολιτών, οι οποίοι/ες γαλουχούνται σε ορισμένες καταστάσεις.

Συγκεκριμένα: Το διαδίκτυο ξεκίνησε από την Αμερική - ΗΠΑ, και σήμερα το χρησιμοποιούν διεθνώς, και αποτελεί εργαλείο, και παράλληλα ουσιαστικό εφόδιο διεύρυνσης της παγκοσμιοποίησης. Οι κομμουνιστές και οι αριστεροί δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο; Δεν συνεχίζω, διότι αντιλαμβάνεστε επαρκώς.

Πολλές από τις διαμορφωμένες παθογένειες δεκαετιών λύνονται, όμως χρειάζεται ορθή κοινωνική συνοχή, και ορισμένοι να βρεθούν ισχυροί στα ''πράγματα''.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θεσσαλονίκη: Έκαψαν την Αμερικανική σημαία Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">