ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στην Ομόνοια

Στις 10:30 το πρωί της Πέμπτης στην Ομόνοια θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο και με αίτημα την απόσυρση του «αντιδραστικού σχεδίου νόμου για την κινητικότητα και την αξιολόγηση».

Το ΠΑΜΕ υποστηρίζει ότι αντί να καλυφθούν τα δεκάδες χιλιάδες οργανικά κενά με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών ανακυκλώνοντας το ήδη ολιγάριθμο υπαλληλικό προσωπικό.

Απάντηση στο νέο γύρο αντεργατικής επίθεσης της κυβέρνησης και του κεφαλαίου δίνει η αυριανή απεργία των εργαζομένων στο Δημόσιο και τα καράβια, η οποία μάλιστα παίρνει χαρακτήρα σημαντικού βήματος προετοιμασίας για την πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, καθώς στις αυριανές κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης ξενοδοχοϋπάλληλοι, αγρότες, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και συνταξιούχοι.

Οι κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται στην Αθήνα και την υπόλοιπη χώρα στέλνουν μήνυμα ενάντια στους διάφορους αποπροσανατολιστικούς ελιγμούς που επιχειρεί η κυβέρνηση, ενώ παράλληλα σωματεία και φορείς καλούν σε ετοιμότητα τους εργαζόμενους, ώστε να δοθεί άμεση αγωνιστική απάντηση και στην περίπτωση που η κυβέρνηση προσπαθήσει να φέρει αιφνιδιαστικά το νέο πακέτο μέτρων.

Στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., στην Ομόνοια, καλούν και οι Λαϊκές Επιτροπές της Αττικής. Σε κινητοποιήσεις προχωρούν επίσης αύριο, μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές. Η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών έχει καλέσει σε συγκέντρωση στις 10.30 π.μ. στα Προπύλαια.

Στο δρόμο θα βρεθούν αύριο Πέμπτη και οι εργαζόμενοι στον κλάδο του Επισιτισμού - Τουρισμού στην Αττική. Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής έχει προκηρύξει στάση εργασίας (4 μ.μ. έως 7 μ.μ.) και προχωρά σε συγκέντρωση, στις 5 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας. 

Καλεί, επίσης, τα επιχειρησιακά σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου να προετοιμάσουν την απεργία στις 8/12, αλλά και να βρίσκονται σε ετοιμότητα για άμεση απεργιακή απάντηση μπροστά στο ενδεχόμενο να φέρει η κυβέρνηση αιφνιδιαστικά στη Βουλή τα νέα μέτρα.

Σημείωση: Tα κόμματα της αριστεράς, τα αντιμνημονιακά, οι ανεξάρτητοι, οι εργαζόμενοι, οι συνδικαλιστές, κ.α., θα βρουν την φόρμουλα η οποία απαιτείται σήμερα στο τόπο μας, η ο κάθε ένας θα τραβάει το δικό του δρόμο θεωρώντας ότι διέπεται από καλύτερες προδιαγραφές, αρχές, και αξίες ; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη στην Ομόνοια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">