ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: Σκοπιμότητες πίσω από τον αποκλεισμό θεσμικών οργάνων από την Χαρά Καφαντάρη

Στην καταγγελία της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ότι, οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποκλείστηκαν με ευθύνη της Προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής κας Χαράς Καφαντάρη από την συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) απάντησε η κυρία Καφαντάρη με ένα Δελτίο Τύπου στο οποίο δεν αναφέρει τίποτα απολύτως για την ταμπακιέρα.

Ιδιαίτερη εντύπωση δε μας προκαλεί το γεγονός ότι για την προφανή «παράλειψη - αποκλεισμό» θεσμικών οργάνων (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., Κ.Ε.Δ.Ε. κ.λπ.) από την συνεδρίαση της Επιτροπής αντί να μας απαντήσει θεσμικά ως Πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής η κα Καφαντάρη μας απάντησε με Δελτίο Τύπου του Γραφείο Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Η καταγγελία της Ομοσπονδίας ήταν συγκεκριμένη: Πώς πίσω από την πρωτόγνωρη και απαράδεκτη αυτή ενέργεια υποκρύπτονται σκοπιμότητες. Τι απάντησε η κυρία Χαρά Καφαντάρη:  «Στην εν λόγω συνεδρίαση σαν πρώτη προσέγγιση του θέματος εκλήθησαν, μετά από πρόσκληση της Βουλής, η Περιφέρεια Αττικής, ο ΕΔΣΝΑ, το Δυτικό Μέτωπο, η ΠΕΔΑ (δεν προσήλθε), μη κυβερνητικές οργανώσεις (οι οποίες απέστειλαν υπομνήματα) και ο Δήμαρχος Φυλής».

Υποστηρίζει η κυρία Καφαντάρη πώς (άκουσον άκουσον) οι μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μπορούν να έχουν ρόλο και άποψη στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕ.Σ.Δ.Α.), αλλά όχι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που είναι οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και εκπροσωπούνται από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Αλήθεια, γνωρίζει η Πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ποιες είναι οι αρμοδιότητες της και ποιος ο στόχος μιας συζήτησης σε θεσμικό επίπεδο;

Προφανώς όχι, αν διαβάσει κανείς και την τελευταία παράγραφο του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε: «Τέλος, δηλώνω, ότι η Βουλή και εγώ προσωπικά, ως πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, είμαστε διαθέσιμοι για την υποβολή απόψεων και προτάσεων φορέων και συλλογικοτήτων, χωρίς αποκλεισμούς, σχετικά με το εν λόγω θέμα».

Παραδέχεται αφενός η κυρία Καφαντάρη πώς απέκλεισε την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από την συγκεκριμένη συζήτηση και αφετέρου δηλώνει τώρα διατεθειμένη να δεχθεί τις απόψεις και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκηση. Είναι υποχρέωση της αρμόδιας Επιτροπής να δεχθεί τις εισηγήσεις και τις θέσεις των θεσμικών οργάνων των Δήμων, όπως η Π.Ε.Δ.Α., η Κ.Ε.Δ.Ε. και η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Καλό είναι λοιπόν η κυρία Χαρά Καφαντάρη να προχωρήσει σε έναν διάλογο ουσίας για τον ΠΕ.Σ.Δ.Α. παρουσία όλων των θεσμικών οργάνων και να σταματήσει τους αποκλεισμούς. Σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να ταυτιστεί με ένα σύστημα που τα τελευταία χρόνια κάνει ότι μπορεί για να παραδώσει την διαχείριση των απορριμμάτων στα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα σε βάρος του Δημοσίου συμφέροντος.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Σημείωση του ''Γ'': Εμείς δεν προλαβαίνουμε πολλά πράγματα από την επικαιρότητα, διότι ορισμένοι φρόντισαν από την μια μεριά του Ν.Αττικής να πληρώνονται 3.000 - 4.000 χιλ. εργαζόμενοι, και από το άλλο άκρο του νομού να ''κάνουν παιχνίδι'' είτε τα κόμματα, είτε μια χούφτα οικογένειες διαπλοκής, όμως έχουμε και από τη δική μας πλευρά ένα σημαντικό ερώτημα προς την κ. Καφαντάρη.

'' Όσο το ΣΥΡΙΖΑ ευρίσκετο στην αντιπολίτευση, υπερασπιζόταν την δημιουργία διαδημοτικού κοιμητηρίου εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, και ήταν ξεκάθαρα κατά της κατασκευής εντός του ρέματος στην Α'Ζώνη του Υμηττού στο στρατόπεδο της αεροπορίας στην Τερψιθέα Γλυφάδας.''

Σήμερα τι έχει αλλάξει ώστε να μην υπάρχει ούτε μια ενέργεια από τη πλευρά της κυβέρνησης, κατά των σχεδίων κατασκευής νεκροταφείου μέσα στο ρέμα του Υμηττού;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α: Σκοπιμότητες πίσω από τον αποκλεισμό θεσμικών οργάνων από την Χαρά Καφαντάρη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb