ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κόσμος: Από 560 έως 970 € το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Σε μια σειρά χωρών, όπως στη Φινλανδία, Ιταλία, Ολλανδία, κ.α., οι κυβερνήσεις καθώς και ορισμένες πόλεις υιοθετούν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα σε πιλοτική βάση, για χιλιάδες ανέργους, ενώ την ίδια περίοδο στη δική μας χώρα έχουμε μια σειρά ευνοημένων ημέτερων των αστικών κομμάτων, καθώς και των δημάρχων, σε αντιδιαστολή των πραγματικά πληττόμενων. 

Οι υποστηρικτές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, υποστηρίζουν ότι μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικό και πιο δίκαιο από τα παραδοσιακά συστήματα κοινωνικής πρόνοιας, και να προστατεύσει τους ανθρώπους καλύτερα, καθώς και να αλλάξει η οικονομία  μέσω της αυτοματοποίησης.

Δοκιμές του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος έχουν ξεκινήσει για τους ανέργους στη Φινλανδία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία, και σε σειρά άλλων χωρών.

Η κυβέρνηση της Φιλανδίας ελπίζει σε ένα διετές κοινωνικό πείραμα το οποίο θα μειώσει τη γραφειοκρατία, τη μείωση της φτώχειας, και θα δημιουργήσει ενίσχυση της απασχόλησης.


Το Ελσίνκι πρωτεύουσα της Φιλανδίας 


Η Φινλανδία έχει γίνει η πρώτη χώρα στην Ευρώπη του ελάχιστου κοινωνικού εισοδήματος το οποίο ανέρχεται σε 560  ευρώ το μήνα, ενώ πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος σε διάφορες πόλεις και στην Ολλανδία, σε αρκετές ομάδες πολιτών, οι οποίοι θα πάρουν ένα βασικό μηνιαίο εισόδημα των 970 € ευρώ το μήνα. 


Η Ιταλική πόλη Λιβόρνο
Στην Ιταλική πόλη του Λιβόρνο πιλοτικά παρέχετε ένα βασικό εγγυημένο εισόδημα πάνω από 500  το μήνα στις 100 φτωχότερες οικογένειες της πόλης από τον  Ιούνιο του 2016, και ήδη  έχει επεκταθεί σε επιπλέον 100 οικογένειες από την 1η Ιανουαρίου 2017, ενώ ανάλογες πολιτικές εξετάζουν για τους δήμους στη Ραγκούσα και τη Νάπολη.


Η πόλη της Ουτρέχτης στην Ολλανδία 


Πιλοτικά το βασικό εγγυημένο εισόδημα πρόκειται να δοθεί φέτος και σε διάφορες πόλεις στην Ολλανδία, συμπεριλαμβανομένης της Ουτρέχτης, και των Τίλμπουργκ, Βαγκενίνγκεν, Γκρόνινγκεν, Ναϊμέχεν, και Γκρόνινγκεν. 


Ειδικά στην πόλη της Ουτρέχτης,  αρκετοί πολίτες δοκιμαστικά θα λάβουν ένα μηνιαίο εισόδημα των 970 € ευρώ σε ένα ειδικό καθεστώς, και με τρεις διαφορετικές κατηγορίες.

Σς μια έρευνα του 2016 διαπιστώθηκε ότι το 68% των πολιτών στα κράτη μέλη της Ε.Ε. παρέχουν ψήφο υπέρ του βασικού μηνιαίου εισοδήματος, το οποίο πρέπει να χορηγείται σε όλους τους ανέργους. 

Και σε σειρά άλλων χωρών όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Σκωτία, τον Καναδά, κ.α., μέσα στο 2017 εξετάζεται να εφαρμοστεί πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, ως ένα κοινωνικό πείραμα το οποίο θα παρακολουθείτε σε ολόκληρο το κόσμο, σαφώς για συλλογή χρήσιμων συμπερασμάτων αναφορικά με τις ασκούμενες προνοιακές πολιτικές σε ολόκληρο το πλανήτη.

Συγκεκριμένα στην Φινλανδία  στο διετές εθνικό πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε την 1η Ιανουαρίου, συμμετέχουν 2000 άνεργοι Φινλανδοί ηλικίας 25 έως 58 οι οποίοι θα λάβουν ένα εγγυημένο ποσό των 560 € ευρώ μηνιαίως

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα των 560 € ευρώ μηνιαίως, στην Φινλανδία θα καταβάλετε κανονικά ακόμα και στην περίπτωση που κάποιοι απο τους ανέργους βρουν θέσεις εργασίας και εργάζονται.

Η κοινωνική πρόνοια σε σειρά χωρών δεν αντιμετωπίζει τις αγκυλώσεις της δικής μας χώρας, στην οποία επί αρκετές δεκαετίες ισχύουν μοναδικά φαινόμενα, και ειδικότερα και στη πόλη της Γλυφάδας, και εξετάζεται σε αρκετές χώρες ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα της τάξεως των 500 € ευρώ το μήνα, όταν ειδικά στη Γλυφάδα και το Ν.Αττικής, έχουμε σειρά προνομιούχων των εκάστοτε πολιτικών - δημάρχων - αιρετών, με εισόδημα από 1.500 - 2.200 € ευρώ το μήνα, και ειδικότερα σε καθεστώς παράνομων προσλήψεων.

Ειδικότερα στη πόλη της Γλυφάδας, η ''αρωγή'' και η ''πρόνοια'' από τη πλευρά των αρμοδίων είναι οι συνεχόμενες παρανομίες τους επί αρκετά χρόνια !!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, και καλά κέρδη από τη κομματική ενασχόληση. Εμείς μέσα σε τρία χρόνια ήδη χάσαμε περισσότερα από είκοσι χρόνια ζωής, λόγω της ''αλληλεγγύης'' και της ''δικαιοσύνης'' που διέπει τα στελέχη των αστικών κομμάτων στο δήμο Γλυφάδας. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ την συμβολή σας, και είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ξεχάσουν ούτε οι συμπολίτες μας.

* Τονίζεται ότι στη χώρα μας, σήμερα, έχουμε εκατοντάδες χιλιάδες ενημερωτικές ιστοσελίδες, κανάλια, ραδιόφωνα, κ.α., και κανείς δεν έχει παρέχει αναλυτικά την συγκεκριμένη είδηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κόσμος: Από 560 έως 970 € το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">