ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ακρόπολη: Συγχαρητήρια στην ΚΑΣ για την απόφαση

Με ομόφωνη απόφαση τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου απέρριψαν απόψε το αίτημα της εταιρείας Gucci για επίδειξη μόδας υψηλής ραπτικής εντός του αρχαιολογικού χώρου και του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης την 1η Ιουνίου.

Σύμφωνα με την αιτιολόγηση του ΚΑΣ, «ο ιδιαίτερος και πολιτιστικός χαρακτήρας της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία της Unesco».

Αρνητικές ήταν οι εισηγήσεις τόσο της Εφορίας Αρχαιοτήτων Αθηνών όσο και της αρμόδιας υπηρεσίας του υπουργείου Πολιτισμού κατά τη διάρκεια της μακράς συζήτησης, που κράτησε περίπου δύο ώρες.

Ωστόσο, αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος με τους εκπροσώπους του διάσημου οίκου μόδας, που ήρθαν από την Ιταλία στην Ελλάδα, και τους δικηγόρους Αλέξανδρο και Αναστάσιο Βάθη που τους εκπροσωπούν στη χώρα μας.

Η πλευρά της εταιρείας-κολοσσού παρουσίασε δύο εναλλακτικές προτάσεις, που όμως τοποθετούσαν την πασαρέλα με φόντο τον Παρθενώνα, τον οποίο πάντως αναγνώρισε ως το μνημείο του ανθρώπινου πολιτισμού.


Σημείωση του ''Γ'': Λόγω αυξημένων υποχρεώσεων για λίγο χρονικό διάστημα απέχουμε από την δημοσιοποίηση θεμάτων. Άλλοι κάνουν στάση εργασίας τριών ωρών, ενώ εμείς αναγκαστικά απέχουμε επί μακρόν.

Αν υπήρχε κάποιος τρόπος να εφαρμοστεί το ανάλογο και στο Ελληνικό κοινοβούλιο, όπως και στους δήμους, με όσους αποδεδειγμένα είναι κάπηλοι του δημοκρατικού πολιτεύματος, θα πηγαίναμε περίφημα ως χώρα !!!
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ακρόπολη: Συγχαρητήρια στην ΚΑΣ για την απόφαση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">