ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιάννης Μόρτζος: Οι αριστεροί του παρόντος είναι παρτάκηδες !!!

Κάπου πήρε το μάτι μας μια συνέντευξη του Αλκίνοου Μπουνιά με τον Γιάννη Μόρτζο, και παραθέτουμε ένα μικρό τμήμα, στην οποία ο γνωστός ηθοποιός αποκαλεί εκμεταλλευτές, αδιόρθωτους, μπαγάσες, και παρτάκηδες, τους σημερινούς αριστερούς, επιβεβαιώνοντας στον απόλυτο βαθμό όσα σας έχουμε αναφέρει από τον ''Γ''.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι οι βολεμένοι του παρόντος, τόσο στην κυβέρνηση όσο και σε όλες τις θεσμικές κ.α. θέσεις δεν είναι αριστεροί - κομμουνιστές, και βρήκαν μια ευκαιρία να γεμίσουν τις τσέπες τους παριστάνοντας τους αδικημένους, ενώ συνολικά γνωρίΖΟΥΜΕ τα ισχύοντα στη χώρα μας.
Η προσωπική μας άποψη έχει ειπωθεί πάμπολλες φορές, αναφορικά με όσα γνωρίσαμε και ζήσαμε από κοντά, τόσο πριν γίνουν κυβέρνηση και απλώσουν τα χέρια στις τσέπες, αποκλειστικά για τη πάρτη τους, όσο και μετέπειτα, καθιστώντας πλήρως επαληθεύσιμα όσα αναφέρει ο δημοφιλής ηθοποιός. 
Όπως αναφέρει σε άλλο σημείο της συνεντεύξεως ''χρειάζεται ένας νέος κυβερνήτης, που θα ξεπηδήσει κάποια στιγμή, ο οποίος θα την κυβερνήσει για το καλό της ίδιας και των πολιτών της, και όχι για την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων, και δεδομένων όσων αναφέρει ο κ. Μόρτζος μπορούμε να τονίσουμε ότι στη χώρα μας υπάρχουν μερικές χιλιάδες που παρουσιάζονται αυτού του τύπου κυβερνήτες, όμως προσωπικά εμείς δεν γνωρίζουμε κανένα.
Γνωρίζουμε τι έχουμε υποστεί επί 42 χρόνια απατεώνων των θεσμών, στον ίδιο μας το τόπο, απόρροια αστικών κομμάτων εμπαιγμού και εξαπάτησης, και σε αντιδιαστολή του κ. Μόρτζου εμείς δεν γνωρίζουμε κανένα θετικό επί εποχής Α.Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι ο Τσίπρας του παρόντος είναι ένα κάκιστο κακέκτυπο του Παπανδρέου, χωρίς να ανταποκρίνεται στο ρόλο κυβερνήτη μιας χώρας, ο οποίος θα άλλαζε σταδιακά, (μεταρρύθμιζε), μια σειρά από τομείς.
Αυτός ο νέος άνθρωπος, σε ιδέες, καθώς και σε λειτουργία, είναι υπέργηρος, και μεγαλύτερος ηλικιακά απ' όσους βρίσκονται πίσω από τον ίδιο. Σήμερα δεν έχουμε ενδοιασμούς, και έπειτα από τρία χρόνια αδυναμίας μεταρρυθμίσεων, και έστω απειροελάχιστων αλλαγών, αποδεικνύεται ότι δεν χρειάζεται αυτό το σχήμα στο τόπο μας. Ο Τσίπρας είτε γνωρίζει και κάνει τον ''κινέζο'' διότι είναι ομοιδεάτης, είτε έχει άγνοια ποιοι βρίσκονται στις τοπικές Ο.Μ.
Είναι προτιμότερο να υπάρξει μια οικουμενική κυβέρνηση επιλεγμένη αποκλειστικά από το λαό, και εννοούμε κάθε ένα από τα στελέχη της επιλεγμένο από τα εκατομμύρια πολιτών, και σε καμία περίπτωση από τα αστικά κόμματα της ταβέρνας, του καφενείου, του τσίπουρου, των παρτάκηδων,  και των εγκληματιών των θεσμών και των πολιτών.
Μία φορά λάθος
«Επικαλούνται την ιδεολογία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της υπεράσπισης των αδυνάμων και τα λοιπά, αλλά όλα αυτά είναι προσχήματα. Ο σκοπός τους είναι η εξουσία. Κι αν οι δεξιοί που κυβερνούσαν πριν την Ελλάδα έκαναν μία φορά λάθος, αυτοί οι αριστεροί που μας κυβερνάνε σήμερα κάνουν τα ίδια λάθη και μάλιστα στο δεκαπλάσιο» υποστηρίζει με νόημα για τα έως τώρα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ και προτρέπει τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να μην κοροϊδεύει τον κόσμο! 
Γιάννη ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση από τα παιδικά σου χρόνια;
Εκείνη που διατηρώ αναλλοίωτη μέχρι σήμερα στο μυαλό μου είναι όταν στα πεντέμισί μου χρόνια είδα να δέρνουν τον πατέρα μου, επειδή ήταν κομμουνιστής. Ηταν αριστερός και μόλις είχε γυρίσει στο χωριό μας, στη Σάμο, από τη φυλακή στα Σύρματα, ένα στρατόπεδο μεταξύ Αιγύπτου και Σουδάν, όπου υπέφερε. Εγώ, λοιπόν, παιδάκι τότε, έπαιζα στην πλατεία και είδα κάποιον να δέρνει τον πατέρα μου με βάναυσο τρόπο.

Απορώ πώς δεν χίμηξα πάνω του, γιατί ήμουν και ζωηρό παιδί, να τον σκοτώσω. Πάντως, αυτόν τον άνθρωπο τον μίσησα από τότε και κάθε φορά που τον έβλεπα, όσο ζούσε, μου γύριζαν τα έντερα.

Κατά πόσο επηρεάστηκε η μετέπειτα ζωή σου απ' όσα έζησες στα παιδικά σου χρόνια; Λόγω της εμφυλιοπολεμικής εποχής που γεννήθηκα, έζησα πολύ δύσκολες στιγμές, αλλά τις απάλυνα για να μη γίνω σκληρός άνθρωπος. Για παράδειγμα, βλέποντας αυτήν την άσχημη σκηνή με τον πατέρα μου, είπα ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνω κάτι ανάλογο σε άλλον άνθρωπο. Δηλαδή να τον χτυπήσω και γενικώς να τον κάνω να υποφέρει.

Οταν είπες στους γονείς σου ότι θες να γίνεις ηθοποιός, πώς το πήραν;
Ο πατέρας μου, παρόλο που ήταν ένας φτωχός αγρότης, χάρηκε πολύ. Μου είπε «φτάνει να επιτύχεις» και η μητέρα μου, μια φιλοσοφημένη γυναίκα, με συμβούλευσε να το κάνω, αν με ευχαριστεί πολύ. Πάντως, και οι δύο αργότερα, που με έβλεπαν να είμαι πρωταγωνιστής, χαίρονταν πολύ.

Πάντως, δύσκολη υπόθεση το να μεγαλώνεις τα χρόνια του Εμφύλιου και να είσαι κομμουνιστής... Θα σου πω μόνο αυτό: Στην α' δημοτικού κάναμε τη γιορτή της 25ης Μαρτίου και σε όλα τα παιδάκια μοίρασαν σημαίες εκτός από μένα. Είχα τόσο πικραθεί, που πήγα στο σπίτι και ζωγράφιζα σημαίες...

Τότε ο κομμουνιστής ήταν ιδεολόγος και αγωνιστής. Για τους σημερινούς αριστερούς ποια είναι η γνώμη σου; Οι σημερινοί κομμουνιστές είναι αδιόρθωτοι. Το λέω αυτό, γιατί δεν υπάρχει κανένας λόγος να πρεσβεύεις τον κομμουνισμό, που δοκιμάστηκε και απέτυχε παταγωδώς. Το βλέπω και λίγο κωμικό το να λες σήμερα ότι είσαι κομμουνιστής. Οσα καλά έργα και να κάνεις. Αλλά καλά έργα δεν κάνουν μόνο οι κομμουνιστές, κάνουν και οι κεντρώοι και οι δεξιοί, και οι κεντροδεξιοί και όσοι είναι ιδεολόγοι και έχουν καλά μυαλά. Ο κομμουνισμός στην ουσία δεν άφησε τίποτα...

Τι έχεις να πεις για τους αριστερούς με τις... δεξιές τσέπες, που είναι πολλοί στην εποχή μας; Ο κομμουνιστής με γεμάτη την τσέπη σημαίνει ότι είναι μπαγάσας. Είναι ένας άνθρωπος που εν τέλει κοιτάζει την πάρτη του. Εκμετάλλευση ιδεών είναι αυτή!

Αυτοί που μας κυβερνάνε σήμερα είναι κομμουνιστές;
Οχι. Το παίζουν πρώην αδικημένοι και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Είναι πολύ σκληρό αυτό που λέω, αλλά το λέω με όλη μου την ψυχή και όλη την αγάπη που έχω στους ανθρώπους. Εκμεταλλεύονται τον παλαιό κομμουνισμό και λένε «αυτά που δεν έκαναν οι άλλοι θα τα κάνουμε εμείς». Επικαλούνται την ιδεολογία της αλληλεγγύης, της ισότητας, της υπεράσπισης των αδυνάμων, αλλά όλα αυτά είναι προσχήματα. Ο σκοπός τους είναι η εξουσία. Και αν οι δεξιοί που κυβερνούσαν πριν την Ελλάδα έκαναν μία φορά λάθος, οι αριστεροί που μας κυβερνάνε σήμερα κάνουν τα ίδια, και μάλιστα στο δεκαπλάσιο.

Αν έβρισκες τον Τσίπρα μπροστά σου, τι θα του έλεγες;
Ξεκαθάρισε τη θέση σου και μην κοροϊδεύεις τον κόσμο...

Κι αν σου πει: «Τι είναι αυτά που λες; Εγώ είμαι ιδεολόγος»;
Θα του απαντήσω: «Μπορεί, αλλά δεν είχες τη διορατικότητα να δεις ότι όλοι γύρω σου είναι τυχάρπαστοι!»

Ποιο είναι το κριτήριο για να πάρει κανείς θέση υπουργού, υφυπουργού, γενικά να πάρει θέση εξουσίας; Να είσαι όσο πιο ανάξιος και υποταγμένος γίνεται, για να μπορούν να σε διατάζουν. Θέλω να πω ότι στην Ελλάδα οι αξίες πάνε στην... μπάντα και γι' αυτό κάποιοι ξενιτεύονται. Δες τον Δημήτρη Νανόπουλο, αυτόν τον σπουδαίο επιστήμονα και ερευνητή της Φυσικής, που δεν ήθελαν να τον κάνουν ακαδημαϊκό.

Από την άλλη, η χώρα μας... βρίθει από καθηγητές, επίκουρους και λέκτορες, που έχουν πανεπιστημιακές θέσεις.
Στην Ελλάδα η λέξη «πανεπιστημιακός» είναι περιζήτητο επάγγελμα. Κι αυτό γιατί παίρνεις έναν καλό μισθό και μια καλή σύνταξη. Ενώ ο δασκαλάκος, που τον στέλνουν σε ένα χωριό για να ανοίξει τα μάτια των παιδιών, παίρνει ψίχουλα και δεν μπορεί να επιβιώσει.

Τι έχεις να πεις για την τηλεόραση και ειδικά για την ΕΡΤ, που λειτουργεί από το υστέρημα του ελληνικού λαού; Λυπάμαι, άλλα η ΕΡΤ δεν κάνει τα καθήκοντά της! Με βάση την ιδρυτική της διακήρυξη, πρέπει να προσφέρει ψυχαγωγία επιπέδου και ουσιαστική επιμόρφωση. Αντίθετα, βλέπουμε τηλεοπτικές σάχλες, οι οποίες είναι μόνο για πέταμα, και μια ενημέρωση που δεν πρέπει να βασίζεται στο κυβερνών κόμμα, όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά σε όλο το φάσμα της πολιτικής ιδεολογίας.

Τι ιστορία γράφεται αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα με τους δανειστές μας που έχουν το πάνω χέρι; Η ιστορία της ξεφτίλας. Με δύο λόγια είναι το «πώς θα ξεφτιλίσουμε έναν λαό, που από τη φύση του έχει μεγάλη ιστορία, είναι δημιουργός και έχει να πει πράγματα που δεν τα είπαν άλλοι λαοί της Ευρώπης». Θέλουν να αλλοτριώσουν το DNA του Ελλήνων, που όταν σηκώνουν κεφάλι και ομονοούν γίνονται επικίνδυνοι.

Πώς βλέπεις το μέλλον της Ελλάδας; Ζοφερό! Θα περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να ανακάμψει. Γι' αυτό χρειάζεται ένας νέος κυβερνήτης, που θα ξεπηδήσει κάποια στιγμή. Δεν μπορεί, θα γεννήσει η Ελλάδα ένα νέο πολιτικό τέκνο, το οποίο θα την κυβερνήσει για το καλό της ίδιας και των πολιτών της, και όχι για την εξυπηρέτηση των ξένων συμφερόντων.

Σημείωση του ''Γ'': Ο κ. Μόρτζος πιστεύει ότι η Ελλάδα θα ανακάμψει έπειτα από πολλά χρόνια, ενώ εμείς δεν έχουμε αυταπάτες, η Χώρα μας όσο κυβερνάτε από προσκυνημένους, παρτάκηδες, και μακρυχέρηδες, και ειδικότερα όταν όλα θεσπίζονται από παρέες - συντεχνίες της Ταβέρνας, για τη πάρτη τους, σε πλήρη αντιδιαστολή της δικαιοσύνης, του δημόσιου συμφέροντος, και του συνόλου, δεν υπάρχει ανάκαμψη. Στην Ελλάδα χαίρουν εκτίμησης οι κοινοί λωποδύτες, διότι πετυχαίνουν σε σύντομο χρόνο να αποσπάσουν πολλά !!! 

Ο κ. Μόρτζος ως διδασκόμενος από τον Κουν έχει μάθει να αποφεύγει τα ''κοσμητικά επίθετα'', και να είναι δωρικός, όμως εμείς οφείλουμε σε κάθε μας ενέργεια να σας θυμίζουμε ότι βρισκόμαστε σε μια πόλη η οποία ανήκει στην Νότια Αττική, στην οποία δεν υφίσταται ούτε ένα τοπικό Ραδιοτηλεοπτικό media, ενώ είμαστε κυριολεκτικά γεμάτοι από χιλιάδες ''αριστερούς'', καθώς και αριστερές οργανώσεις αστικών κομμάτων !!! 

Επίσης διαθέτουμε εκατοντάδες εκκλησίες, δεκάδες δήμους, ΔΟΥ, αστυνομικά τμήματα, χιλιάδες επιχειρήσεις, δεκάδες χιλιάδες οικίες, και εν γένει οτιδήποτε συνάδει με πολιτισμό - χωρίς ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. Η συμβολή όσων παρέλασαν από τους θεσμούς είναι εγκληματική, αναφορικά με το τόπο μας, διότι η Γλυφάδα και τα νότια δεν είναι τόπος τους. 

Ειδικά η Γλυφάδα είναι μια πηγή εύκολου χρήματος έπειτα από εξαπάτηση χιλιάδων κατοίκων, για προοδευτικό, σύγχρονο δήμο, ο οποίος έπειτα των εκλογών γίνεται άνδρο αστικών κομμάτων - συντεχνιών ανομίας, ρουσφετιών, ημέτερων, παράνομα προσληφθέντων, ληστειών, υπεξαιρέσεων, και ποτέ επί 40 χρόνια δήμος Πολιτισμού και Δημοκρατίας. 

Η πραγματική αλλαγή πρέπει να έχει αφετηρία τους δήμους, όμως, η φάρα των νεοελλήνων είναι άτιμη, και μια λέξη είναι χαρακτηριστική της αλήθειας , δεδομένου ότι εμείς δοκιμάσαμε στη πράξη επί αρκετά χρόνια ποιοι  συνυπάρχουμε , και ειδικότερα σε εποχές χωρίς wifi, κινητά τηλέφωνα, και sosial media. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιάννης Μόρτζος: Οι αριστεροί του παρόντος είναι παρτάκηδες !!! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">