ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προκαλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την υποψηφιότητα Γιάννη Σγουρού

Περίπου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του 2019, με την κοινή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Ο επί σειρά πολλών ετών Περιφερειάρχης Αττικής, με έντονες εσωκομματικές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ, υπέστη στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 δεινή ήττα από τη Ρένα Δούρου, και έχασε τα κλειδιά της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας.

Έκτοτε, στα χρόνια της αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Σγουρός δεν εγκατάλειψε ποτέ την προσδοκία της ρεβάνς, και φαίνεται ότι πλέον είναι πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει και τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, πέραν από εκείνη του ΠΑΣΟΚ, που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Όπως αποκαλύπτει ο Βασίλης Χιώτης με σχετικό ρεπορτάζ του στο “Πρώτο Θέμα”, προ ημερών ο Γιάννης Σγουρός είχε συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και “η συμφωνία έκλεισε”, ώστε να είναι κοινός υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Μια υποψηφιότητα Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, ακυρώνει στην πράξη σενάρια περί υποψηφιότητας είτε του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, είτε του πρώην δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος δραστηριοποιείται πλέον στον ιδιωτικό τομέα.

Μια υποψηφιότητα Σγουρού για την Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ, ακυρώνει στην πράξη σενάρια είτε του πρώην δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος δραστηριοποιείται πλέον στον ιδιωτικό τομέα είτε του προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, που βλέπει ότι, λόγω Κώστα Μπακογιάννη, δεν προχωράει η υποψηφιότητά του για το δήμο Αθηναίων.

Να σημειωθεί ότι πριν μερικές ημέρες κατά την κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ-ΕΝΠΕ, οι δυο άνδρες (Σγουρός και Πατούλης) είχαν μία ακόμη αντιπαράθεση, με τον πρώην περιφερειάρχη να λέει απευθυνόμενος στον πρόεδρο ΚΕΔΕ: «Είμαι ο μοναδικός που ασκεί αντιπολίτευση στην Αττική».

Γιάννης Κουρδομένος: Δημόσια προκαλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την υποψηφιότητα του συμπολίτη μας Γιάννη Σγουρού, τονίζοντας ότι μια επικείμενη συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας με τον Σγουρό θα δυναμιτίσει τις πιθανότητες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως να διεκδικήσει την διακυβέρνηση της χώρας.

Ίσως ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είναι άρτια ενήμερος για όσα ίσχυσαν επί ημερών Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής, και συγκεκριμένα και με έργα της περιφέρειας στην περιοχή της Γλυφάδας.

Ας επιδείξει περισσότερη προσοχή ο κ. Μητσοτάκης, διότι ορισμένα από αυτά θα τεθούν δημόσια την προεκλογική περίοδο. Τόσο αδύναμη είναι η ΝΔ σήμερα, που δεν έχει ούτε ένα άξιο στέλεχος να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής ;;;

Αναφορικά με τoν κ. Σγουρό, «και εμείς είμαστε οι μοναδικοί που ασκούμε αντιπολίτευση στην Γλυφάδα», και δημόσια, σε πλήρη αντιδιαστολή όλων των τοπικών παρατάξεων, αυτό σημαίνει ότι θα πάρουμε χρίσμα από τη ΝΔ και το σύνολο των υπολοίπων κομμάτων ;;;




Σημείωση: Μη θεωρηθεί ότι υποκρύπτεται κάποια σχέση δική μας με την Δούρου, και την περιφερειακή αρχή του παρόντος, διότι για εμάς όσα ίσχυσαν επί Σγουρού ισχύουν και σήμερα. Οι γνωρίζοντες, οι κολλητοί, κ.α απολαμβάνουν και εμείς είμαστε οι τζάμπα υποστηριχτές του χθες, που στηρίξαμε την αλλαγή, για τις τσέπες όσων βρέθηκαν σε καρέκλες, καθώς και των κολλητών τους.

Εσείς που γνωρίζετε επί χρόνια την διαδρομή, και τα πεπραγμένα μας, σίγουρα έχετε σχηματισμένη άποψη για την ποιότητα ζωής για ''όλους'', καθώς και την ανάπτυξη που υπήρξε στα τρία χρόνια Ρένας Δούρου και ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής. 

Θυμάστε πόσους μήνες τρέχαμε ..., η καλύτερα πόσα χρόνια ;;; 
Γνωρίζετε να είχαμε κάποια υποχρέωση σε κάποιον απ' όσους βρέθηκαν σε θεσμικές καρέκλες ;;; 

Μας έταξαν αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, και δημοκρατία, και η ελπίδα ποτέ δεν ήρθε, μολονότι γνώριζαν πολλοί τι ισχύει με εμάς, και ότι τους στηρίξαμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για την επιστροφή όσων μας λήστεψαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, δεν τους στηρίξαμε ώστε να δημιουργήσουν προσωπικές περιουσίες και σκόπιμα εμάς να μας έχουν να υποφέρουμε ενώ προπαγανδίζουν την ανάπτυξη.  

Ποια ποιότητα ζωής, και ποια ανάπτυξη για όλους ;;; Εμείς έχουμε τις αποδείξεις πόσες φορές τρέξαμε σε περιοδείες, σε συγκεντρώσεις, σε ομιλίες, κ.α, υποστηρίζοντας την αλλαγή στην περιφέρεια Αττικής, από την περιφέρεια Αττικής γνωρίζετε έστω και μια ενέργεια αποκατάστασης της δημοκρατίας, της ποιότητας της ζωής μας, καθώς και της ανάπτυξης ;;; 

Είχαμε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, και σήμερα γράφουμε σε blog !!!
Γνωρίζετε να υπάρχει έστω και μία (1) ενέργεια από τη πλευρά όσων υποστηρίζαμε επί χρόνια για εμάς ;;;

Μήπως έπρεπε εμείς που δημόσια καταδικάζαμε τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, και είμαστε οι μοναδικοί που δημόσια, ( τοπικά στη πόλη της Γλυφάδας), θέσαμε από το ραδιόφωνο τις μεθοδεύσεις των κομμάτων που προηγήθηκαν, ( ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ), για την ευημερία των δικών τους, παρασκηνιακά να αξιώσουμε ένα ρουσφετάκι, η μια ειδική μέριμνα ;;; 

Τι έχουν να επιδείξουν η κ. Ρένα Δούρου, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Νότιου τομέα κ. Χ. Καπάταης, για εμάς ;;; Δεν γνωρίζουν τόσα χρόνια τα ισχύοντα ;;; Δεν γνωρίζουν ότι πρέπει να ξαναλειτουργήσουμε το τοπικό ραδιόφωνο ;;;  Δεν αντιλαμβάνονται ότι κατοικούμε σε μια πόλη που της στέρησαν σκόπιμα τον ορθό τοπικό πολιτισμό της ;;;

Υπηρετείστε τους ολιγάρχες, εμείς πάντως δεν υποστηρίζουμε ξανά όσους και όσες δεν καλύπτουν τις προσδοκίες μας για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. 
Πόσο αντιφατικό είναι να υπηρετούν τα συμφέροντα όσων δεν τους στήριξαν, και τους πολεμούσαν δημόσια, και να μην έχουν πράξει το ελάχιστο για όσους τους υποστήριξαν ώστε να γίνονται περισσότεροι οι απέναντί τους ;;;

Σαφώς είναι πολύ δύσκολο να έχεις πρόγραμμα για την αποκατάσταση της τοπικής δημοκρατίας, σε μια περιοχή που δεν διαθέτει ούτε ένα (1) άμεσο και μαζικό μέσο ραδιοτηλεόρασης. ( Ν.Α.ΑΤΤΙΚΗ) 

Είναι προσβλητικό για όλα τα αστικά πολιτικά κόμματα, να μην έχουν να επιδείξουν το ελάχιστο ώστε να μαζέψουμε ''τα κομμάτια μας'' στα νότια προάστια, και να υπάρξει ένα μαζικό και άμεσο μέσο όλων των κατοίκων, ώστε να διαμορφώσουμε ορθή κοινωνική συνοχή. ( Μέχρι σήμερα, στα Νότια προάστια, παρέχουν έδαφος στην διεύρυνση της πόλωσης, ώστε να κερδίζουν λίγοι, και να πληρώνει το κοινωνικό σύνολο. ) 

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρεσβεύουν, και σήμερα, έπειτα από τρία χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζουμε τι πρεσβεύουν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως πιθανότητα, από αστικό πολιτικό κόμμα, και ειδικά στελέχη κομμάτων, να υπάρξει ορθή κοινωνική συνοχή, και είναι ο μοναδικός λόγος που εμείς σηκώσαμε το βάρος της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, για το μέλλον που αρμόζει στο τόπο μας.

Τα ''κομμάτια'' μας με τα αστικά πολιτικά κόμματα στο κουμάντο δεν μαζεύονται, και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα μαζικότητας και αμεσότητας στα Νότια προάστια Αττικής χωρίς την ενεργή παρέμβαση των κατοίκων.

Δεν θα μας έχουν εσαεί στον μεσαίωνα της κομματοκρατίας, και ενώ τα οφέλη τους είναι δεδομένα εμείς να μην έχουμε αμεσότητα και μαζικότητα. Επί της ουσίας στερούμαστε ενδογενούς πολιτισμού, διότι άλλους βλέπουμε στα κανάλια, και άλλους ακούμε στα ραδιόφωνα, ενώ το σύνολο ημών δεν υπάρχει πουθενά. 

Στα Νότια προάστια κατοικούν περίπου μισό εκατομμύριο πολιτών, και ενόσω δεν μας φροντίζει μια κυβέρνηση, η ακόμα η περιφέρεια, η ο Δήμος, πως εμείς να πράξουμε το ενδεδειγμένο για το σύνολο ;;;  Δεν καταλαβαίνουν ότι μας στρέφουν εναντίον τους, και διαμορφώνουν πόλωση  ;;;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προκαλώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφορικά με την υποψηφιότητα Γιάννη Σγουρού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">