ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β - Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β τιμά την εργατική πρωτομαγιά και απεργεί τη Δευτέρα 1 Μάη 2017 καλώντας το κόσμο να συμμετάσχει στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1η ΜΑΗ 2017
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, οργανώνοντας την πάλη μας για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών κάθε εργαζόμενου πολίτη!

1η ΜΑΗ - ετήσια γιορτή, με παγκόσμιο νόημα, των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας.

Οι εργάτες του Σικάγο το 1886 συγκρούστηκαν σφοδρά με την εργοδοσία και το κράτος της, διεκδικώντας το 8ωρο. Σε μια εποχή που η δουλειά σήμαινε 12 και 16 ώρες το 24ωρο, οι εργάτες διεκδίκησαν μείωση του εργάσιμου χρόνου και αύξηση των απολαβών τους. "Οκτώ ώρες δουλειά, 8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο για μόρφωση, πολιτισμό, κοινωνική συμμετοχή" ήταν το σύνθημα του αγώνα τους.

Σήμερα, το σύνθημα αυτό είναι πιο αναγκαίο και επίκαιρο από ποτέ! Με την επιστημονική και την τεχνολογική πρόοδο να έχουν δημιουργήσει τέτοιες δυνατότητες, όσο ποτέ άλλοτε, ώστε να ζει ο άνθρωπος μια ευτυχισμένη ζωή και να ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες του, υπάρχει το οξύμωρο φαινόμενο, από την μία να είναι χιλιάδες οι άνεργοι και από την άλλη, όσοι δουλεύουν τα ωράριά τους να φτάνουν ακόμα και τις 16 ώρες !

Συχνό φαινόμενο επίσης που τείνει να γίνει κανόνας, οι ελαστικές μορφές ‘’εργασίας’’. Οι μερικώς απασχολούμενοι και αμειβόμενοι με αποδοχές πείνας, θεωρούνται ‘’εργαζόμενοι’’ και εξαιρούνται από κάθε πρόγραμμα κοινωνικής στήριξης σε επίπεδο πολιτικών συμπλήρωσης του εισοδήματος για απλή δυνατότητα επιβίωσης.

Η διεκδίκηση για την επαναφορά των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων στα κεκτημένα που με αγώνες πέτυχαν οι εργαζόμενοι την προ μνημονίου εποχή είναι ο στόχος κάθε εργαζόμενου.

Η πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους εργαζομένους από καταχρηστικές πρακτικές που εφαρμόζουν οι εργοδότες και να διασφαλίζει το εργασιακό πλαίσιο προστασίας αλλά και την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας. Οι έλεγχοι για την προστασία των εργαζομένων πρέπει να είναι συνεχείς και να ελέγχουν και την αδήλωτη και μαύρη εργασία.

Η άμεση αποκατάσταση όλων των εργασιακών κεκτημένων και η ανατροπή του σκηνικού της εργασιακής ζούγκλας είναι η απαίτηση και ο διαρκής αγώνας σε όλους τους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων.

Όλοι και όλες στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις.

Σημείωση του ''Γ'': Εμείς αναφέρουμε ότι στη Πόλη της Γλυφάδας, επί αρκετά χρόνια γνωστές κλίκες νέμονται τόσο τον τοπικό πολιτισμό όσο και την τοπική δημοκρατία, και ειδικότερα τα δικαιώματα των κατοίκων.

Μπορεί ορισμένους κατά τόπους να τους συμφέρει η δόλια μεθόδευση ύβρεων καθώς και λάσπης - συκοφαντιών, όμως πρέπει να τονιστεί ότι εμείς είχαμε σπουδάσει ένα αντικείμενο, καθώς επίσης, είχαμε καταθέσει αιτήσεις και παράβολα ώστε να διαβιώσουμε στο τόπο μας, ( ΓΛΥΦΑΔΑ ), και όπως γνωρίζετε ο τοπικός μεσαίωνας συνεχίζεται, ακόμα και σήμερα, πότε με πράσινα και άλλοτε με γαλάζια κόμματα και κομματάκια στα έδρανα του δήμου.

Οι αυλοκόλακες, οι ημέτεροι, οι συγγενείς, καθώς και οι παραταξιακοί - κομματικοί, και λοιποί γνωστοί και φίλοι, επί αρκετά χρόνια αποκτούν προνομιακά δικαιώματα έναντι όσων είχαν σαφώς μια μεγαλύτερη διαδρομή, και αντί να βρούμε αρωγούς στην αποκατάσταση των διαμορφωμένων τοπικών παθογενειών, αρκετοί συμπολίτες μας μένουν παθητικά αδιάφοροι, και εμπλεκόμενοι με σειρά αστικών κομμάτων επιχειρούν να καταλάβουν τα δημοτικά έδρανα χωρίς να παρέχουν διέξοδο τόσο σε εμάς όσο και σε χιλιάδες συμπολιτών μας.

Για εμάς προσωπικά τοπικά συντηρούνται αναχρονιστικές μέθοδοι, οι οποίες παραπέμπουν στον μεσαίωνα, και πρέπει να τονίζεται ότι η δική μας θέση είναι ότι τα αστικά κόμματα στην τοπική αυτοδιοίκηση καταστρέφουν τόσο τον τοπικό πολιτισμό όσο και την τοπική δημοκρατία, καταργώντας επί της ουσίας κεκτημένα δεκαετιών καθώς και αγώνων.

Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά κόντρα στις συντεχνίες και τις τοπικές κλίκες, οι οποίες φρόντισαν δια της πλαγίας οδού την ευημερία των ημέτερων τους, καταργώντας θεσπισμένα, αιτήματα, καθώς και δικαιώματα των πολιτών, και επιπροσθέτως μισθώνοντας βλάσφημους και συκοφάντες να καθυβρίζουν και να σπιλώνουν.

Οι συμπολίτες μας έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν ποιοι συκοφαντούν, διότι ποτέ δεν απάντησαν στα παρεχόμενα αποδεικτικά, αντιθέτως εξαφανίζουν μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, επιδιώκοντας μονοπωλιακού χαρακτήρα εξυπηρετήσεις και προνόμια.

Τονίζεται ότι ο ''Γ'' δίνει τοπικά τον αγώνα κόντρα στα οργανωμένα συμφέροντα, στο βαθμό του δυνατού, και χιλιάδες συμπολιτών μας γνωρίζουν ότι υπήρξε αγωνιζόμενος για τα εργασιακά δικαιώματα κόντρα σε αφεντικά και την εκμετάλλευση, δεχόμενος διώξεις και κατασχέσεις του τοπικού ραδιοφώνου, όπως και μεθοδεύσεις συκοφαντιών και σπίλωσης εις βάρος του μέχρι σήμερα. 

Η αρωγή όσων επικαλέστηκαν αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, και δημοκρατία, καθώς επίσης και τοπικά, όσων επικαλέστηκαν πρόοδο για όλους τους δημότες, καθώς και δήμο όλων των δημοτών, είναι ασαφής, και χωρίς να έχουμε έστω ένα πειστήριο - απόδειξη. 

Δεν επιθυμούμε να καπηλευόμαστε τις επετείους και τις απεργίες, οπότε δεδομένου του Δελτίου τύπου της ΡΙ.ΚΙ.Π θέτουμε και εμείς τις θέσεις μας, καθώς κλείσαμε πολλά χρόνια τοπικού μεσαίωνα, και τονίζοντας, ''ποτέ μην νομιμοποιήσετε οτιδήποτε θα σας στερεί και θα σας καταργεί τα δικαιώματα''

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις & Κατασχέσεις - Δεκατρία χρόνια ανομία στις αιτήσεις μας ώστε να κερδίζει το μεγάλο κεφάλαιο καθώς και οι ημέτεροι. Σήμερα ποιοι αποστερούν τα εργασιακά δικαιώματα διαμορφώνοντας μεσαίωνα ;;; Πόσο ριζοσπαστικό και δημοκρατικό είναι, δεξιά αριστερά, να μην καλύπτουν προτάσεις και αιτήματα τα οποία χρονίζουν ; 

Ποτέ δεν υπήρξαμε απατεώνες, και έχουμε κατηγορηθεί άδικα αναρίθμητες φορές. Όπως γνωρίζετε, και σήμερα, άλλοι αποκομίζουν από την διαδικτυακή ανομία, με σειρά διαφημίσεων, ενώ δεν διαθέτουν ούτε επιχειρήσεις, ούτε προσωπικό, και σε πλειάδα περιπτώσεων η παρουσία τους διαδικτυακά είναι extra της αμειβόμενης εργασίας που έχουν, είτε στον δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό παράγοντα, η ακόμα και της αργομισθίας αρκετών. 

Κυριολεκτικά εργασιακός μεσαίωνας, διότι σήμερα χιλιάδες δημοσιογράφοι βρίσκονται σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση,  είτε ανασφάλιστης ή ακόμα και απλήρωτης εργασίας, ενώ έχουμε και τα μοναδικά φαινόμενα όπως του υποφαινόμενου, ο οποίος αιτείται επί 13 χρόνια, και για ανάλογο αριθμό ετών υφίστανται παρανομίες επί των αιτήσεων για την υπηρέτηση των ολιγαρχών του Ν.Αττικής, οι οποίοι είναι οι προνομιούχοι των ερτζιανών, παράλληλα με μια σειρά πειρατών, οι οποίοι μένουν διαχρονικά στο απυρόβλητο με καθημερινή και 24ωρη παράνομη λειτουργία. ( Κάποιοι είχαν υποσχεθεί πραγματικές αλλαγές και αλληλεγγύη, το θέμα είναι που τα παρείχαν )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β - Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb