ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Έντονο ενδιαφέρων των Τούρκων για ακίνητα σε Γλυφάδα, Βούλα, Βάρκιζα

H "δολαριοποιημένη" οικονομία της Τουρκίας, που φθάνει σε ποσοστό πλέον κοντά στο 40%, η ανασφάλεια των Τούρκων μέσα στο νόμισμα της χώρας τους, αλλά και οι ιδιαίτερες γεωπολιτικές συνθήκες είναι αιτίες που ωθούν μεγάλη μερίδα Τούρκων να επενδύσουν στο ελληνικά ακίνητα.

«Εδώ και μήνες βλέπουμε μεμονωμένες αλλά και πιο οργανωμένες κινήσεις για αγορές ακινήτων κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είτε από Τούρκους που είχαν πάντα το βλέμμα τους στραμμένο στην ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και από καινούριους ενδιαφερομένους που ανησυχούν για την κατάσταση στη γείτονα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη μεγάλων εταιρειών συμβούλων ακινήτων. 

Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνουν και τα νούμερα από τη Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, που διαπιστώνουν διπλασιασμό των αδειών διαμονής, στο πλαίσιο του νόμου για τη «Χρυσή Βίζα» για αγορές άνω των 250 χιλ. ευρώ μέσα σε ένα εξάμηνο από τον Αύγουστο του 2016 έως το Φεβρουάριο του 2017.

«Πέραν των εσωτερικών προβλημάτων στην Τουρκία, οι Τούρκοι επιλέγουν τώρα να επενδύσουν στη γνωστή σ΄ αυτούς Ελλάδα και για το γεγονός ότι η πτώση των τιμών στη χώρα μας σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει και το 50% με αποτέλεσμα να αποτελεί τη μόνη αγορά real estate που μπορεί να υποσχεθεί κέρδη σε ορίζοντα 5-7 ετών με σκοπό να εξισορροπήσουν τη …χασούρα τους από την τουρική λίρα μέσα σ΄ένα αβέβαιο μέλλον για τη Τουρκία», επισημαίνει ο κ. Θεμης Μπάκας, επικεφαλής του δικτύου κτηματομεσιτικών υπηρεσιών E- Real Estates.

«Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα αρκετά γνώριμη γι΄ αυτούς, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό των Τούρκων που διαμένουν στη Κωνσταντινούπολη έχουν επισκεφτεί αρκετές φορές τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική για τις καλοκαιρινές τους διακοπές».

Οι περιοχές που επιλέγουν οι Τούρκοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές ακινήτων είναι κυρίως στα νότια προάστια της Αττικής (Γλυφάδα, Βούλα, Π. Φάληρο, Βάρκιζα) με ποσά που να μην ξεπερνούν τις 350.000 ευρώ.

Επισήμανση του ''Γ'': Διαπιστώνετε το επίτευγμα όσων κυβερνούσαν αυτή τη χώρα και που την οδήγησαν. Είναι σαφές ότι αποτελεί ζήτημα χρόνου η ''ισλαμοποίηση'' ολόκληρης της χώρας, και κυρίως των Νοτίων προαστίων.

Είναι ζητήματα, τα οποία τα είχαμε μεταδώσει, σε ανύποπτο χρονικό διάστημα, από τον κατασχεμένο ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM,  λέγοντας χαρακτηριστικά ότι υφίσταται προδοσία η οποία σε βάθος χρόνου θα έχει και επέκταση. 

Ειδικά οι Πόντιοι των Νοτίων προαστίων, οι οποίοι τις επόμενες ημέρες γιορτάζουν το τριήμερο Πανούρ 2017, θα είναι πολύ χαρούμενοι που επιτέλους ισχύει το αντίστροφο. Έρχονται οι Τούρκοι στην Ελλάδα, γίνονται ιδιοκτήτες των ακινήτων, και παράλληλα έχουν στην κατοχή τους και τον Πόντο. 

Διευρυμένο πνεύμα, διότι σήμερα δεν υπάρχουν σύνορα, υπάρχουν αποκλειστικά συμφέροντα, και ειδικά οργανωμένα, τα οποία κατέστρεφαν την Αλήθεια, ώστε να δρομολογήσουν αυτή την μετεξέλιξη.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Έντονο ενδιαφέρων των Τούρκων για ακίνητα σε Γλυφάδα, Βούλα, Βάρκιζα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">