ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συμμετοχή του ΟΑΣΑ στο 2ο συνέδριο HOPE

Tου Γιάννη Κουρδoμένου

Ο συμπολίτης μας πρόεδρος του Ο.Α.Σ.Α, Τάσος Ταστάνης, τον οποίο παραπιμπτόντως έχουμε να δούμε τουλάχιστον ένα χρόνο, και όπως μας λένε οι κάτοικοι της περιοχής περνά χωρίς να σταματήσει και να τους μιλήσει, βρέθηκε στις Βρυξέλες συμμετέχοντας στο 2ο Συνέδριο του HoPE.

HoPE στα αγγλικά σημαίνει ελπίδα, και εμείς οφείλουμε να επισημάνουμε ότι αυτοί που υποσχέθηκαν στο λαό την ελπίδα, και ότι ''η ελπίδα έρχεται'', επί τρια ολόκληρα χρόνια αναλώνονται στις προσωπικές τους φιλοδοξίες, καθώς και στα δεδομένα κέρδη, ενώ στον αντίποδα η ελπίδα ήταν σχήμα λόγου κάλυψης των δικών τους προσδοκιών, χωρίς να υπάρξει ουσιαστικά για το κοινωνικό σύνολο.

Εμείς από το δικό μας μετερίζι γνωρίζουμε όσα πράξαμε επι σειρά ετών ώστε να προκύψει η αλλαγή διακυβέρνσης στη χώρα μας, καθώς επίσης, ότι επί τρία χρόνια δεν τυγχάνουμε καμιάς υποστηρίξεως - εκπροσωπήσεως.

Ο κ.Ταστάνης, τα τελευταία χρόνια ασχολείται με πιλοτικές εφαρμογές και  προγράμματα αυτοματισμού, αναφορικά με το κόμιστρο, τα οποία συνχρηματοδοτούνται απο Ευρωπαϊκά προγράμματα, και όντας κάτοικος Γλυφάδας, και ένας από τις χιλιάδες συμπολιτών μας ο οποίος γνωρίζει πόσες δεκαετίες υποστήκαμε συλλήψεις, διώξεις και κατασχέσεις, έπειτα από αιτήσεις και παράβολα για άδεια λειτουργίας ένος (1) τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, είναι ένα από τα εκατοντάδες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δεν εκπροσωπούν το λαό, και σήμερα εκφράζουν αντιλαϊκές πολιτικές με γνώμονα τα συμφέροντα της διαπλοκής, των ολιγαρχών, και του μεγάλου κεφαλαίου.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη προδοσία, για ένα κόμμα το οποίο θέλει να λέγεται σοσιαλιστικό, απ' όσα ισχύουν επί τρία ολόκληρα χρόνια κατά ενός πρώην συναγωνιστή τους. Οι κύριοι - στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενέδωσαν στα θέλω των ολιγαρχών, και του κεφαλαίου, χωρίς να έχουν να προτάξουν έστω και ένα δείγμα γραφής εκπροσώπησης των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας.

Το αδιάψευστο γεγονός, αποσιώπησης των μεθοδέυσεων της ''γαλάζιας'' διοικήσεως του δήμου Γλυφάδας, η οποία μπαίνοντας στον δήμο με σαφείς δευσμεύσεις φρόντισε την ευημερία ημέτερων και αυλοκολάκων με καταστρατήγηση των υποσχέσεών τους, καθώς και το άδειασμα από τη πλευρά της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και αρκετών αριστερών, της τιμής που τους έγινε σχεδόν από πέντε χιλιάδες συμπολιτών μας, σε σαφές πρόγραμμα, το οποίο δεν τηρείτε από την διοίκηση Παπανικολάου, καθιστά σαφές ότι υποκρύπτονται αποκλειστικά τα συμφέροντα των ολιγαρχών οι οποίοι νέμονται το τόπο μας επί 40 και πλέον χρόνια.

Εμείς για τελευταία φορά, θέτουμε στον δημοτικό σύμβουλο κ. Ταστάνη, να προασπιστεί άμεσα την δημοκρατία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, και κυρίως την αναλογική ισότητα, απαιτώντας από την ''γαλάζια'' διοίκηση Παπανικολάου, των παιδικών χαρών και της αναλγησίας, την άμεση ψήφιση όσων αιτηθήκαμε στον δήμο Γλυφάδας, για την επαναλειτουργία του τοπικού μας σταθμού, όπως μπορεί να γίνει κοινή οφελεία όλων των κατοίκων.

Τονίζεται ότι δεν τύχαμε καμιάς υποστηρίξεως τόσο από τις τοπικές οργανώσεις, όσο και από τα υπουργεία, και την περιφέρεια Αττικής, στο σύνολο των αιτήσεών μας, καθώς και προτάσεών μας, διότι ο γνώμονας τους είναι τα μεγάλα έργα εκσυχρονισμού, όταν στην Γλυφάδα και τα Νότια υφίσταται ένας μεσαίωνας διαρκείας, τον οποίο οι διοικούντες τον καλύπτουν με έργα ΨΥΧΑΓΩΓΙΑΣ . . .
( Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μας ενδιαφέρει όσους πέτυχαν να βρίσκονται σε θέσεις εκσυχρονισμού και μεγάλων έργων ;;; ) 

Διαβάστε τη συμμετοχή του ΟΑΣΑ στο 2ο συνέδριο ''HOPE'' όπως την δημοσιοποίησε η σελίδα του ΟΑΣΑ.

 Ο ΟΑΣΑ εκσυγχρονίζει διαρκώς τις υπηρεσίες του αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες θέλοντας να προσφέρει στο επιβατικό κοινό αξιόπιστες και πρωτοποριακές λύσεις.

Για το λόγο αυτό συμμετέχει ενεργά στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα HoPE που χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Funding Program 7.
Tο 2ο Συνέδριο του HoPE πραγματοποιήθηκε στις 9 Μαΐου 2017 στις Βρυξέλλες. Από πλευράς ΟΑΣΑ παρευρέθησαν στο τελικό συνέδριο ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ Αναστάσιος Ταστάνης και η Συγκοινωνιολόγος Μηχανικός Αικατερίνη Ανταράκη.
 

Το συνέδριο αφορούσε στην επίδειξη των αποτελεσμάτων των εφαρμογών της τεχνολογικής πλατφόρμας HoPE, όπως αυτές δοκιμάστηκαν κι επικυρώθηκαν σε 3 διαφορετικές Ευρωπαϊκές περιοχές-πιλότους: τη Μητροπολιτική Περιοχή Αθηνών, την πόλη του Κόβεντρι και την επαρχιακή περιοχή της Χώρας των Βάσκων. 

Οι λειτουργικότητες, που επικυρώθηκαν επιτυχώς αφορούν στον «έξυπνο» σχεδιασμό ταξιδιού, στον «έξυπνο» σχεδιασμό περιηγήσεων και στην ηλεκτρονική πώληση και επικύρωση εισιτηρίου μέσω κινητού τηλεφώνου.
Ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΣΑ κατά τον χαιρετισμό του στη διάρκεια του Συνεδρίου επισήμανε τα εξής:


«Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος πάροχος συγκοινωνιακού έργου στην Ελλάδα. Εξυπηρετεί ετησίως 350.000.000 επιβάτες που μετακινούνται με τα λεωφορεία και τα τρόλλεϋ και 270.000.000 επιβάτες που χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους το μετρό, τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το τραμ.


Ο όμιλος ΟΑΣΑ, ως αρμόδιος φορέας για το σχεδιασμό, το συντονισμό και την εκτέλεση των δρομολογίων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, υλοποιεί σήμερα ένα πρόγραμμα αναδιάρθρωσης με στόχο να γίνουν αυτές ελκυστικότερες στο επιβατικό κοινό που τις χρησιμοποιεί καθημερινά για τις μετακινήσεις του.


Στο πλαίσιο αυτό και με πλήρη στήριξη από την πολιτική ηγεσία του εποπτεύοντος υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και προσωπικά του υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, εφαρμόσαμε ήδη με πλήρη επιτυχία την τηλεματική στα λεωφορεία και τρόλλεϋ, ενώ δρομολογούμε το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου, γνωστότερο ως ηλεκτρονικό εισιτήριο.


Πρόκειται για δύο μεγάλα έργα εκσυγχρονισμού και στρατηγικής σημασίας που χαράζουν μια νέα εποχή για τις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας της χώρας μας. Δύο έργα Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα που υλοποιούνται με σημαντική συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως όλοι εδώ ξέρουμε, το ερευνητικό πρόγραμμα HoPE, διάρκειας 36 μηνών στο οποίο συμμετέχει ο ΟΑΣΑ ως ένας εκ των 13 συνολικά εταίρων, είναι μια ανοιχτή πλατφόρμα έξυπνων εφαρμογών για κινητά, η οποία αναπτύχθηκε, με βάση τις επιτυχημένες πρακτικές και λειτουργικότητες άλλων ευρωπαϊκών ερευνητικών έργων, με στόχο την προώθηση του ρόλου των συστημάτων δημοσίων μεταφορών, συνδυάζοντας διαλειτουργική διαχείριση κομίστρου και πληροφοριακά συστήματα μεταφορών.


Το πρόγραμμα έχει δώσει την ευκαιρία στον ΟΑΣΑ να αναπτύξει και να δοκιμάσει νέες υπηρεσίες μέσω πιλοτικών εφαρμογών που θα υλοποιηθούν στην Αθήνα, στο Κόβεντρυ και σε πόλεις της Περιφέρειας των Βάσκων.

Ο πιλοτικός σχεδιασμός διαδρομής (TfA Trip Planner) του HoPE θα είναι πολύ-κριτιριακός και θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στο επιβατικό κοινό, καθώς ο χρήστης θα μπορεί να σχεδιάσει το ταξίδι του όχι μόνο με βάση τον ελάχιστο συνολικό χρόνο διαδρομής ή το ελάχιστο πλήθος μετεπιβιβάσεων αλλά, και βάσει ελαχίστου κόστους ταξιδιού.

 

Το TfA Tourist Tour Planner είναι μια καινοτόμα πολύ-κριτιριακή εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να σχεδιάζει την περιήγησή του σε συγκεκριμένα σημεία και για συγκεκριμένες ημέρες, εισάγοντας στην εφαρμογή τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντά του (πολιτισμικά, αγοραστικά, θρησκευτικά κλπ) περιηγούμενος με οποιαδήποτε μέσα μεταφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και του Πειραιά.
 

Η 3η πιλοτική δράση ηλεκτρονικής αγοράς και επικύρωσης εισιτηρίου εισάγει νέες τεχνολογίες (QR vs. NFC) που θα δοκιμαστούν συγκρινόμενες, ενώ τα αποτελέσματά τους θα είναι χρήσιμα και για την εφαρμογή του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου.

Διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στην εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και θα στηρίζουμε πρωτοβουλίες σαν αυτή του ερευνητικού ευρωπαϊκού προγράμματος HoPE, καθώς ως βασικό στόχο μας έχουμε δημόσιες αστικές συγκοινωνίες που θα προσφέρουν ποιοτικό, ασφαλή και προσιτό έργο στους επιβάτες».  


Σημείωση του ''Γ'': Προσωπικά ορισμένες ενέργειες δεν μου αρέσουν, ούτε με εκφράζουν, όμως, στην σημερινή διαμορφωμένη κατάσταση δεν έχουμε άλλο τρόπο να περάσουμε όσα απίστευτα ισχύουν στη πόλη της Γλυφάδας. Όπως γνωρίζετε δεχτήκαμε σειρά διώξεων και κατασχέσεων, αιτηθήκαμε σύννομα στο δήμο Γλυφάδας, και επί 13 χρόνια Πασοκονεοδημοκρατικών διοικήσεων υφίστανται παρανομίες των εκάστοτε διοικούντων. 

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση, και δεν δικαιούνται τα στέλεχη του ΣΥΡΙΖΑ να ευεργετούν παθητικά τον δεξιόστροφο φασισμό. Επί 40 ολόκληρα χρόνια, διαπιστώνουμε την οφέλεια των εκάστοτε αυκοκολάκων, παρατρεχάμενων, κομματικών, και ημέτερων. Υπάρχουν και οι δικές μας ζωές. 

Μήπως πρέπει να γίνουμε συνολικά οπαδοί της φαυλοκρατίας και αυλικοί του εκάστοτε δημάρχου - διοικήσεως, αντί του δήμου όλων των δημοτών και της ανεξαρτησίας του τόπου, του τύπου, της έκφρασης, και της ενημέρωσης ; Δεν κρατάμε, ούτε προερχόμαστε από την ''σκούφια'' των ραδιάδων, ανήκουμε στους επαναστάτες οι οποίοι απελευθέρωσαν τη χώρα μας.

Δεν διαπιστώνουμε να είστε ανοιχτοί και στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών στη πόλη της Γλυφάδας, η οποία παραμπιμτόντως βρίσκεται ακόμα και σήμερα στο μεσαίωνα, ενώ λειτουργήσαμε επί πολλά χρόνια ενώνοντας χιλιάδες οικογένειες. Τα αστικά πολιτικά κόμματα στην τοπική αυτοδιοίκηση πολώνουν και χωρίζουν τους δημότες, και σε μια χώρα διευρυμένου ραγιαδισμού πολλοί από τους κατοίκους επιλέγουν να προσκυνήσουν όποιον κατέχει την ''εξουσία''.

Η δική μας αξίωση δεν ήταν να προσκυνήσουμε την εκάστοτε διοίκηση, και άλλωστε εξ' αυτού αιτηθήκαμε το πρώην δημαρχείο να στεγάσει μια μαζική και άμεση δομή. Δεν ίσχυσε, και δεν ισχύει επί οκτώ περίπου χρόνια, λειτουργίας του παλαιού δημαρχείου. Γνωρίζετε γιατί έγινε η δωρεά από την πλευρά του εφοπλιστικού λόμπι στην αναπαλαίωση του παλιού δημαρχείου ; Τι σηματοδοτούσε ; Μήπως σηματοδοτούσε όσα ισχύουν και στο Ελληνικό ;

Τέλος, το ορθό έπειτα από τόσες δεκαετίες, και όσα ισχύουν, είναι ο πολιτισμός, και οι ορθές ενέργειες, η να υιοθετήσει κάποιος τον Φασισμό των κρατούντων με ανάλογες ενέργειες ;;; Μη ξεχνάτε κύριε πρόεδρε ότι το σύνολο όσων παρέλασαν από τα δημοτικά έδρανα, και ειδικά των δημάρχων, ήταν στην πλειονότητά τους εξασφαλισμένοι εργασιακά, και πολιτικά, και παρανομούσαν ΚΑΙ συνεχίζουν να παρανομούν κατά της διαβίωσης ΈΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ. Αυτό αποκαλείται ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συμμετοχή του ΟΑΣΑ στο 2ο συνέδριο HOPE Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">