ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Θα τους αφανίσει σε 4 βδομάδες


ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο πρόεδρος της Τσετσενίας μόλις ανακοίνωσε πως σε 4 βδομάδες θα έχει αφανίσει τους γκέι ανθρώπους της περιοχής. Εμείς από τον ''ΓΛΥΦΑΔΑ WEB'' αναδημοσιεύουμε τον προσπάθεια η οποία γίνετε από το αβάζ, και το σύνολο των ακτιβιστών κατά των γκέι, δεδομένου ότι μας ζητήθηκε, διότι θεωρούμε ότι απειλή για την ανθρωπότητα και την κοινωνία μας, τόσο την τοπική, όσο και την παγκόσμια, αποτελούν υπάνθρωποι και Φασίστες όπως ενδεικτικά είναι ο Καραχάλιος. 

Αγαπημένοι αβαζίτες και αβαζίτισσες,

Οι ακτιβιστές που αγωνίζονται ενάντια σε αυτήν την απάνθρωπη καταδίωξη χρειάζονται περισσότερη βοήθεια και γρήγορα.

Το μυστικό δίκτυο διάσωσης που έχουν στήσει δεν αρκεί για να σωθούν οι άνθρωποι από τους τραμπούκους της κυβέρνησης που έχουν ξαμοληθεί για να συλλάβουν «υπόπτους για ομοφυλοφιλία».

Τους κλείνουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου τους βασανίζουν, και κάποιους τους δολοφονούν, αν δε μαρτυρήσουν τα ονόματα των φίλων και συντρόφων τους.

Έτσι θα σώσουμε ζωές: χρηματοδοτώντας ασφαλή καταλύματα, μεταφορικά, νομική υπεράσπιση, δημοσιογραφική κάλυψη και εκστρατείες ενάντια στην παρανοϊκή νομοθεσία. Κάθε μέρα όλο και περισσότεροι άνθρωποι κινδυνεύουν να συλληφθούν – ας τους δείξουμε πως η ανθρωπότητα δε θα παρακολουθήσει αδρανής τον αφανισμό τους:


Περισσότεροι από 1 εκατ. από εμάς ζητήσαμε από τη Ρωσία να παρέμβει, και αρχηγοί κρατών και διεθνή ΜΜΕ μεταβίβασαν το μήνυμά μας απευθείας στον πρόεδρο Πούτιν. Όμως μόλις ανακαλύφτηκαν άλλα 4 κρυφά στρατόπεδα. Αυτήν τη στιγμή, η μόνη ελπίδα για τους γκέι ανθρώπους είναι οι συμπολίτες τους, που βάζουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή για να τους βοηθήσουν να αποδράσουν και να κρυφτούν σε ασφαλή μέρη.

Μαζί μπορούμε να γιγαντώσουμε αυτήν την απίστευτη αποστολή διάσωσης… αστραπιαία. Στήριξε για:
  • να νοικιάσουμε ασφαλή καταλύματα για να κρυφτούν οι γκέι άνθρωποι από τις αρχές
  • να παράσχουμε αυτοκίνητα και δικηγόρους για να τους βοηθήσουμε να δραπετεύσουν από τη χώρα
  • να στείλουμε δημοσιογράφους για να βγάλουν στη φόρα την ομοφοβική κακοποίηση και βία
  • να στηρίξουμε ακτιβιστές σε οποιαδήποτε χώρα συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα, για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στην αγάπη, και να εντείνουμε τη διεθνή πίεση προς τις κυβερνήσεις
Ξέρουμε πως η δράση μας φέρνει αποτελέσματα. Όταν ξεκίνησαν τέτοιες επιθέσεις στην Ουγκάντα, το Avaaz όχι μόνο παρείχε ασφαλή καταλύματα, εκπαίδευση και στήριξη στο δίκτυο διάσωσης, αλλά και αγωνίστηκε ενάντια στην επιβολή της θανατικής ποινής για τους γκέι, σώζοντας αμέτρητες ζωές.

Επιθέσεις στην γκέι κοινότητα γίνονται παντού… Παντού όμως υπάρχει και αντίσταση. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας: από τη δημιουργία δικτύων διάσωσης και στήριξης στη Μέση Ανατολή, μέχρι ομάδων προστασίας ΛΟΑΤ ατόμων στη Νότια Αφρική. Αν όλοι και όλες στηρίξουμε, το κίνημά μας μπορεί να μετατρέψει την τραγωδία της Τσετσενίας στη μεγαλύτερη ευκαιρία για μια παγκόσμια απάντηση στα ομοφοβικά εγκλήματα. Ας δείξουμε στην Τσετσενία και τις γκέι κοινότητες όλου του κόσμου ότι η ανθρωπότητα δε θα παρακολουθήσει σιωπηλή την εξόντωσή τους:

Ο αγώνας για να αναγνωριστούν παγκοσμίως τα ΛΟΑΤ δικαιώματα ως ανθρώπινα δικαιώματα είναι μακρύς, αλλά απαραίτητος για την ανθρωπότητα. Σχεδόν το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει και ερωτεύεται με το φόβο! Αυτή είναι η ευκαιρία μας να διώξουμε το φόβο για να έχουμε όλοι και όλες την ελευθερία να αγαπάμε και να ερωτευόμαστε ανοιχτά.

Με αποφασιστικότητα και ευγνωμοσύνη για αυτό το υπέροχο κίνημα,
Emma, Danny, Σπύρος, Nataliya, Sarah and the whole Avaaz team

Υ.Γ. Όταν η Ουγκάντα προσπάθησε να επιβάλει τη θανατική ποινή για τους ομοφυλόφιλους, η μάχη έμοιαζε μάταιη. Όμως, χάρη στη σπίθα που άναψε το κίνημά μας, η αντίσταση στην Ουγκάντα παρέμεινε ζωντανή, κατατρόπωσε την επίθεση της κυβέρνησης και τη θανατική ποινή, έσυρε στα δικαστήρια τον Αμερικανό φονταμενταλιστή που προωθούσε τη νομοθεσία και έγινε παγκόσμιο σύμβολο του αγώνα για τα ΛΟΑΤ δικαιώματα. Αυτή είναι μια ιστορία που γράψαμε μαζί και μπορούμε να αφηγούμαστε ξανά και ξανά! Λάβε μέρος εδώ.

Σημείωση: Η φωτογραφία αυτής της εκστρατείας είναι από άλλο μέρος της Ρωσίας, όπου το δίκτυο ΛΟΑΤ δίνει αγώνα για ίσα δικαιώματα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Η Τσετσενία θέλει να αφανίσει την γκέι κοινότητα μέχρι τέλη Μαΐου, σύμφωνα με έρευνα (στα Αγγλικά) – The Indepedent
http://www.independent.co.uk/news/world/europe/chechnya-ramzan-kadyrov-gay-men-eliminate-chechen-leader-detain-torture-end-may-2017-camps-russia-a7700711.html

Φρίκη στην Τσετσενία: Στρατόπεδα συγκέντρωσης για ομοφυλόφιλους – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων απέδρασαν – Documento
http://www.documentonews.gr/article/frikh-sthn-tsetsenia-stratopeda-sygkentrwshs-gia-omofylofiloys-sygklonizoyn-oi-martyries-oswn-apedrasan

Απαγωγές, ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία – LiFO
http://www.lifo.gr/now/world/141047

Τσετσενία: Στην κόλαση του Καντίροφ «δεν υπάρχουν γκέι» – Protagon
http://www.protagon.gr/epikairotita/tsetsenia-stin-kolasi-tou-kantirof-den-yparxoun-gkei-44341391654

Γκέι άνθρωποι στην Τσετσενία βασανίζονται και δολοφονούνται. Θα υποφέρουν κι άλλοι αν δεν κινητοποιηθούμε (στα Αγγλικά) – The Guardian
https://www.theguardian.com/commentisfree/2017/apr/13/gay-men-targeted-chechnya-russia

Η διεθνής κοινότητα πρέπει να ανταποκριθεί στις ομοφοβικές επιθέσεις της Τσετσενίας (στα Αγγλικά) – The Globe and Mail
http://www.theglobeandmail.com/news/politics/the-international-community-must-respond-to-attacks-on-gay-men-in-chechnya/article34718214/ 

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Θα τους αφανίσει σε 4 βδομάδες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">