ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δήλωση - δέσμευση του Γιώργου Παπανικολάου

Ο τέως αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Γλυφάδας, κ. Δημήτρης Καραπάνος, έπειτα από τρία χρόνια της δημοτικής αρχής Γ. Παπανικολάου, επαναφέρει την δήλωση - δέσμευση του δημάρχου στο σύνολο των συμπολιτών μας, με ένα σαφές ερωτηματικό - ''απορία''. 

Δημήτρης Καραπάνος: Πριν τρία χρόνια! Σήμερα πόσο κοντά ή μακριά τα πεπραγμένα από τις δεσμεύσεις ? 


H Δήλωση - δέσμευση του Γιώργου Παπανικολάου

« Από την πρώτη στιγμή που συγκροτήθηκε η δημοτική παράταξη «Η Γλυφάδα μας», δώσαμε ένα σαφές και ξεκάθαρο στίγμα για τη νέα αντίληψη που φέρνουμε στη διοίκηση του Δήμου: Δεσμευτήκαμε για τη Γλυφάδα της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, των ευκαιριών, της συμμετοχής και της ανάπτυξης.

» Καμία σκιά, καμία γκρίζα ζώνη, καμία υποψία δεν θα πλανάται πάνω από την πολιτική και οικονομική διαχείριση του Δήμου Γλυφάδας», είναι μία φράση που επανειλημμένως έχω τονίσει σε δημόσιες εμφανίσεις μου. 

» Δεσμευτήκαμε δημόσια να τηρήσουμε μέχρι κεραίας την υπόσχεσή μας αυτή, την υπόσχεση για διαφάνεια. Στη δημόσια κοινή μας δήλωση με τον ιατρό και πρώην δήμαρχο Γλυφάδας, Στέλιο Σφακιανάκη, που συστρατεύεται στον αγώνα μας, μιλήσαμε ανοιχτά για «ήθος και αρχές», για «ξεκάθαρες και κρυστάλλινες δεσμεύσεις για απόλυτη διαφάνεια στη διοίκηση του Δήμου». 

» Σήμερα ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας αυτή και προχωράμε πιο αποφασιστικά. Ενώπιον των συμπολιτών μας, που θα κληθούν σε λίγες εβδομάδες να πάρουν μέσω της κάλπης των δημοτικών εκλογών κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της Γλυφάδας, δηλώνουμε με σαφήνεια το εξής:

» Την επόμενη κιόλας ημέρα των εκλογών, συγκροτούμε διαπαραταξιακή επιτροπή, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από θεσμικά όργανα της Πολιτείας και της Δικαιοσύνης, για τη διεξαγωγή οικονομικού ελέγχου. Κάθε αναιτιολόγητη δαπάνη θα πρέπει να δικαιολογηθεί, κάθε δικαστική εκκρεμότητα να φωτιστεί, κάθε σπατάλη να διερευνηθεί. Θα ρίξουμε φως σε κάθε σκοτεινή γωνία της διαχείρισης του Δήμου μας. 

» Την επόμενη των δημοτικών εκλογών, η νίκη θα είναι όλων των Γλυφαδιωτών. Θα είναι νίκη της συμμετοχής, της διαφάνειας, των δημοκρατικών διαδικασιών. Κανένα κόμμα και καμία πολιτική δύναμη δεν θα μπορεί ούτε να την εκμεταλλευτεί ούτε να τη σφετεριστεί. Η νίκη της παράταξής μας θα είναι νίκη αποκλειστικά και μόνο των δημοτών της πόλης, για την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου της πόλης και των κατοίκων της. 

» Οι ίδιοι οι δημότες είναι εκείνοι που μας πλησιάζουν καθημερινά και μας εκφράζουν την ανησυχία έως και την αγανάκτησή τους για την αδιαφάνεια, για την κακοδιαχείριση των πόρων του Δήμου, για τα δημοσιεύματα που πέφτουν σαν βροχή και που μένουν αναπάντητα. Για τις προεκλογικές εξαγγελίες το 2010 του κ. Κόκκορη ότι «κάθε ευρώ του Δήμου θα πιάνει τόπο και ο κάθε Γλυφαδιώτης θα μαθαίνει που πήγε», οι οποίες αποδείχθηκαν κούφια λόγια. Για την προκλητική έλλειψη λογοδοσίας και ανάληψης ευθυνών. 

» Οι ίδιοι οι δημότες είναι εκείνοι που αγκαλιάζουν, καθημερινά και με μεγαλύτερη θέρμη, την προσπάθειά μας. Σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια ήδη έχουν πεισθεί πολλοί, από διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές αφετηρίες και διαδρομές, να συστρατευθούν μαζί μας στον κοινό αγώνα. 

» Καλώ κάθε δημότη της Γλυφάδας που θέλει να δει την πόλη του να γυρνά σελίδα, που θέλει να δει τα λεφτά του να πιάνουν τόπο – αλλά και να ξέρει καθημερινά πως πιάνουν τόπο – που θέλει να δώσει ένα καθαρό αγώνα πέρα και πάνω από κόμματα, να συστρατευθεί μαζί μας. 

» Καλώ κάθε δημότη της Γλυφάδας, που έχει το μεράκι, τη δυνατότητα και τη διάθεση να προσφέρει, να έρθει μαζί μας, με σχέση καθαρή και ισότιμη. Για να έχουν όλοι οι Γλυφαδιώτες ρόλο, λόγο, συμμετοχή και πληροφόρηση για κάθε πράξη και ενέργεια της διοίκησης του Δήμου στο μέλλον – αλλά και για κάθε πράξη και παράλειψη στο παρελθόν. 

» Με αφετηρία την επόμενη ημέρα των δημοτικών εκλογών, όλοι μαζί θα γράψουμε το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της πόλης μας.



Σημείωση του ''Γ.WEB'': Ο κ. Παπανικολάου μίλησε για ξεκάθαρες και κρυστάλλινες δεσμεύσεις, για απόλυτη διαφάνεια στη διοίκηση του Δήμου, και δεσμευτήκε για τη Γλυφάδα της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, των ευκαιριών, της συμμετοχής, και της ανάπτυξης, και έπειτα από τρία χρόνια αποκλειστικής αλληλεγγύης στους ημέτερους και ''γαλάζιους'', εμείς δεν έχουμε υπόψιν μας κάτι διαφορετικό.

Όπως διαβάσατε και αποτελούσε τις υποσχέσεις του, σαφώς αναπαράγοντας τα κούφια λόγια του τέως δημάρχου Κ. Κόκκορη, « Η νίκη της παράταξής μας θα είναι νίκη αποκλειστικά και μόνο των δημοτών της πόλης, για την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου της πόλης και των κατοίκων της. Σε αυτή την σπουδαία προσπάθεια κανείς δεν περισσεύει και κανείς δεν μπορεί να αποκλειστεί»

Τονίζεται ότι εμείς εκτός από τις αιτήσεις μας στο δήμο Γλυφάδας, είχαμε και ένα σαφές πρόγραμμα, το οποίο το υπερψήφισαν περίπου πέντε χιλιάδες συμπολιτών μας, το οποίο εμπεριείχε μια δομή ενημέρωσης όλων των κατοίκων, ενώ στον αντίποδα, επι τρία χρόνια επέλεξαν την αθέτηση των υποσχέσεών τους, με ευεργεσία ημέτερων, φίλων, αυλοκολάκων, καθώς και συκοφαντών - υβριστών, καθιστώντας σαφές ότι αναπαράγονται τα χνάρια του Κ.Κόκκορη, ακριβώς με τα αντίθετα απ' όσα υποσχέθηκαν στους συμπολίτες μας.

Οι συμπολίτες μας γνωρίζουν, κρίνουν , και σαφώς τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, διότι στη πόλη μας συνεχίζεται το έλλειμμα τοπικής δημοκρατίας, καθώς και ενός δήμου προόδου, στον οποίο η διαφάνεια θα αποτελεί το πρωτεύων.

Έπειτα από τρία χρόνια, μήπως ο ίδιος ο Δήμαρχος διαψεύδει τον εαυτό του, και δεν τήρησε το ελάχιστο των δεσμεύσεων του ; Εμείς δεν επιδιώκουμε πόλωση, θέλουμε πραγματικά το δήμο της πραγματικής διαφάνειας, αλληλεγγύης, όλων των δημοτών, και επαφίεται αποκλειστικά στις ενέργειες της διοικήσεως, αν ακόμα και αύριο θα αλλάξει ρότα καλύπτοντας τις δεσμεύσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δήλωση - δέσμευση του Γιώργου Παπανικολάου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">