ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Andre Rieu - Anthony Hopkins - Μίκης Θεοδωράκης

Του Γιάννη Κουρδομένου

Ο Andre Rieu είναι ένας 67χρονος Ολλανδός βιολιστής, από τα μεγαλύτερα εν ζωή ονόματα μαέστρων κλασικής μουσικής σήμερα στον κόσμο.

Επί πολλά χρόνια δίνει συναυλίες σε πολλές χώρες με τη συμμετοχή πολλών χιλιάδων θεατών, και πολλές φορές τιμά τις συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, και συγκεκριμένα τον Ζορμπά - Συρτάκι, στο οποίο γίνετε σαφές πως αλλάζουν οι διαθέσεις των θεατών. 

Ένας από τους ελάχιστους Έλληνες συνθέτες ο οποίος  έχει ξεπεράσει προ πολλού τα στενά όρια της νεοελληνικής μιζέριας και έχει γίνει μέρος της παγκόσμιας μουσικής πολιτιστικής κληρονομιάς εις το διηνεκές είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, όπως και ο σέρ Anthony Hopkins τον οποίο σαφώς γνωρίζετε ως βραβευμένο ηθοποιό, όμως ελάχιστοι γνωρίζουν ότι αρχικά ασχολήθηκε με την σύνθεση και το 1964 έγραψε το And The Waltz Goes.

Ο Anthony Hopkins αυτή την σύνθεση την εμπιστεύτηκε στον André Rieu, ο οποίος ανέλαβε την ενορχήστρωση της συνθέσεως και το αποτέλεσμα το βλέπετε στο βίντεο.

André Rieu - And The Waltz Goes On With Sir Anthony Hopkins



Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε τις εκδηλώσεις των ξένων ακούγοντας τον Ζορμπά του Μ. Θεοδωράκη.

André Rieu - Zorba's Dance (Sirtaki)



Σημείωση: Αν είμαστε εμείς στην διοίκηση του Δήμου Γλυφάδας, ήδη θα διαθέταμε μια συμφωνική ορχήστρα των νοτίων προαστίων, καθώς και μια μουσική σκηνή και ένα καθαρά μουσικό λύκειο, και άλλωστε αποτελούσαν μεταδιδόμενα μας προ δεκαετιών. 

Είναι γνωστό τοπικά ότι ήμουν ο μοναδικός στα τοπικά ραδιόφωνα ο οποίος μετέδιδε κλασική μουσική.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Andre Rieu - Anthony Hopkins - Μίκης Θεοδωράκης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">