ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ποινική δίωξη κατά του ζεύγους Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος ασκήθηκε από Εισαγγελία Διαφθοράς κατά του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου. Επίσης, τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς της ακίνητης περιουσίας του κ. Παπαντωνίου. Εάν, δηλαδή, η περιουσία του πρώην υπουργού είναι «καθαρή» ή εάν πίσω από την απόκτησή της υπάρχουν ίχνη μαύρου χρήματος από μίζες εξοπλιστικών.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του κ.Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς. Είναι ο ένας από τους 3 λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές αρχές.

Τα στοιχεία των συγκεκριμένων ελέγχων περιήλθαν σήμερα Παρασκευή σε γνώση των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά, η οποία μπαίνει στην τελική ευθεία για την σύνταξη του πορίσματός της με το οποίο ουσιαστικά θα παραπέμπει λόγω αναρμοδιότητας τον φάκελο της υπόθεσης στην τακτική Δικαιοσύνη.

Όλα τα κόμματα συμφώνησαν ότι η Προανακριτική Επιτροπή, σε ό,τι την αφορά, έχει ολοκληρώσει το έργο της, πλην του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής, που ζήτησαν να συνεχιστούν οι εργασίες της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για τα μέλη της Προανακριτικής προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς από τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο σπίτι του κ. Παπαντωνίου, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα, που έφθαναν συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.

Ήδη, οι εισηγητές των κομμάτων ανέλαβαν να προχωρήσουν στην σύνταξη του πορίσματος, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο σε 15 ημέρες, ώστε να εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28 Ιουνίου.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ποινική δίωξη κατά του ζεύγους Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">