ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι δήμαρχοι Γλυφάδας - Αλίμου για το Ελληνικό


Με κοινή τους δήλωση οι δήμαρχοι Γλυφάδας - Αλίμου, Γ. Παπανικολάου, και Α. Κονδύλης , τοποθετούνται αναφορικά με την εκκένωση του τέως αεροδρομίου του Ελληνικού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην κοινή τους δήλωση, « Δεν είναι δυνατόν όταν έχει υπάρξει η επιδότηση με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση του προσφυγικού να συνεχίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να συνωστίζονται σε ένα χώρο που είναι παντελώς ακατάλληλος».

» Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι – με σχεδόν δύο χρόνια καθυστέρηση – εκκενώθηκε ο χώρος του πρώην διεθνούς αεροδρομίου από τους πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν καταλύσει εκεί.

» Είχαμε τονίσει σε κάθε επίπεδο, από την πρώτη κιόλας στιγμή, ότι η πρόχειρη και ανοργάνωτη εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στο χώρο του πρώην αεροδρομίου δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

» Δεν είναι δυνατόν όταν έχει υπάρξει η επιδότηση με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη διαχείριση του προσφυγικού να συνεχίζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να συνωστίζονται σε ένα χώρο που είναι παντελώς ακατάλληλος.

» Υπενθυμίζουμε ότι με επιστολές μας στις αρμόδιες αρχές και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό στις 2 Μαρτίου, στις 7 Απριλίου και στις 18 Απριλίου 2016, ζητούσαμε ενημέρωση για ζητήματα δημόσιας υγείας και ασφάλειας, καθώς και για μια σειρά ακόμα θεμάτων που προέκυψαν από την αιφνίδια και άτακτη μεταφορά χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο πρώην αεροδρόμιο. Ουδεμία απάντηση λάβαμε.

» Υπενθυμίζουμε επίσης ότι το Σεπτέμβριο του 2015, ο αρμόδιος Υπουργός κ. Γιάννης Μουζάλας είχε δεσμευτεί προσωπικά ότι μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου εκείνης της χρονιάς (!) θα έκλεινε η προσωρινή «δομή» στο Ελληνικό και ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες θα μεταφέρονταν σε μικρές, αξιοπρεπείς και αποκεντρωμένες μονάδες.

» Το πρώην αεροδρόμιο είχε επί μακρόν μετατραπεί σε «αποθήκη ψυχών και σωμάτων», καθώς δεν πληρούσε καμία απολύτως προδιαγραφή για ανθρώπινη διαβίωση επί μακρόν. Είναι θετικό ότι έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση το ζήτημα επιλύθηκε.

» Προσδοκούμε και ελπίζουμε ότι στους νέους χώρους που οδηγούνται οι πρόσφυγες έχουν προβλεφθεί οι σωστές συνθήκες διαβίωσης, καθώς και ότι υπάρχει πρόνοια για όλα τα ζητήματα που επισημαίναμε επί δύο έτη αναφορικά με το Ελληνικό.

Επισήμανση του Γιάννη Κουρδομένου: Αναφορικά με τα ερτζιανά της περιοχής μας ( Νοτίων προαστίων Αττικής), τι ισχύει κύριοι των όμορων δήμων ;;;

Ποιοι λόγοι δρομολογούν τις εκάστοτε δημοτικές αρχές της Γλυφάδας να παρανομούν επί των σύννομων αιτημάτων μας ;;;

Μήπως δεν έχουν διατεθεί και δεν διατίθενται χρήματα από την Ε.Ε. για δομές πολιτισμού, και ραδιοτηλεοράσεως ;;;

Μήπως ως δημότες και πολίτες δεν παρέχουμε επί δεκαετίες τέλη και φόρους ;;;

Πρόσφατα σε μια δήλωση της κ. Ασημακοπούλου αναφέρθηκε: « Η Νέα Δημοκρατία δίνει μάχη κατά της φίμωσης των δημοσιογράφων και των Μ.Μ.Ε. και υπερασπίζεται τον πλουραλισμό και την πολυφωνία, δηλαδή τη Δημοκρατία».

Αν πράγματι ισχύει το συγκεκριμένο στη χώρα μας, πρέπει να αιτιολογηθεί από την πλευρά των στελεχών της, πρώτον, ποιοι επί δεκαετίες δεν παρείχαν άδειες λειτουργίας σε τοπικά ραδιοτηλεοπτικά, με απόρροια σειρά διώξεων και κατασχέσεων, δεύτερον, ποιοι διαμόρφωσαν τους όρους της συνταγματικής ανωμαλίας, καθώς και των γνωστών διαπλεκομένων, και τρίτον, ποιοι προέβησαν σε κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η άποψη μας είναι ότι όπου συμφέρει τη ΝΔ δίνει μάχη κατά της φίμωσης των δημοσιογράφων, και όπου επίσης, την συμφέρει, στρέφεται κατά αυτών, της δημοκρατίας, και της ελευθεροτυπίας.

Παλαιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα της μετεξέλιξης παγκοσμίως και όσων ισχύουν σε σειρά χωρών έσφαλαν, και πρέπει να το παραδεχτούν, ώστε να γυρίσουμε σελίδα ως λαός, χώρα, και κυριότερα στα Νότια προάστια Αττικής, ( Νότιοανατολικά), τα οποία σήμερα, το 2017, δεν διαθέτουν ούτε μια (1) δημόσια, δημοτική, η ακόμα και ιδιωτική ραδιοτηλεόραση.

Δεν έχετε μετατρέψει ως κόμμα και ως δημοτικές αρχές « αποθήκη ψυχών » το τόπο μας και όσους πρωτοστάτησαν στα ερτζιανά ;;; 

Ως νέοι άνθρωποι, μήπως αδυνατείται να δείτε τι ισχύει σε πολλές χώρες, αναφορικά με τις ραδιοτηλεοράσεις, σε πλήρη αντιδιαστολή της δικής μας, και κυρίως των Νοτίων προαστίων Αττικής, στα οποία είστε δήμαρχοι ;;;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι δήμαρχοι Γλυφάδας - Αλίμου για το Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb