ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γιώργος Μαυρωτάς: Χωρίς αξονικό τομογράφο το Ασκληπιείο Βούλας

Tο πολύ σημαντικό ζήτημα σχετικά με τη μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου του Γενικού Νοσοκομείου «Ασκληπιείο Βούλας», αναδεικνύει ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου με το Ποτάμι, Γιώργος Μαυρωτάς, με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό.

Ενώ το «Ασκληπιείο Βούλας» είναι το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια, σύμφωνα και με καταγγελίες των εργαζομένων του, εδώ και 3 εβδομάδες και για 5 συνεχείς γενικές εφημερίες λειτουργεί χωρίς αξονικό τομογράφο με αποτέλεσμα τη μεταφορά ασθενών που έχουν ανάγκη, σε άλλα νοσοκομεία. 

Μάλιστα το πρόβλημα κατά τις εφημερίες, παίρνει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις καθώς ο αξονικός τομογράφος μπορεί να χρειαστεί να εξυπηρετεί έως και 100 περιστατικά. Δυστυχώς η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να δίνει λύσεις στα προβλήματα και να παράγει απτά αποτελέσματα, περιορίζεται σε προπαγανδιστικές και προκλητικές από κάθε άποψη αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής του Ποταμιού ρωτά τον Υπουργό για τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος εδώ και 20 ημέρες, καθώς επίσης και για το κόστος και τον χρόνο ολοκλήρωσης της επισκευής του. Τέλος ζητά ενημέρωση και για το χρονοδιάγραμμα αγοράς νέου αξονικού τομογράφου για το Ασκληπιείο Βούλας και γιατί αυτή δεν είχε δρομολογηθεί νωρίτερα.

Ο διοικητής του Ασκληπιείου, Θεόδωρος Ρούπας, δήλωσε πως είναι προγραμματισμένη συνάντηση με την εταιρεία που θα πραγματοποιήσει την απαραίτητη επισκευή του μηχανήματος, σημειώνοντας πως η μεγάλη καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι τα ανταλλακτικά του αξονικού τομογράφου βρίσκονται μόνο στο εξωτερικό. 

Σημείωση του ''Γ'': Εμείς τονίζουμε ότι σας κάναμε περιοδείες, και ενεργή υποστήριξη ώστε να βρεθείτε στην διακυβέρνηση της χώρας, και εσείς ''φυτέψατε'' κατά το δοκούν, και εδώ και τρία χρόνια δεν παρέχετε έπειτα από τις προτάσεις και τις αιτήσεις μας ουσιαστικές λύσεις στο τόπο μας. 

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα είναι η παντελής έλλειψη μαζικής δομής στα Νότια προάστια Αττικής, και δεδομένου ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι γνωρίζουν τι σημαίνει προπαγάνδα, είτε κυβερνητική, είτε από οποιαδήποτε συμφέροντα, θα κριθείτε στις εκλογές του 2019.

Τα νότια προάστια Αττικής, τα οποία τις τελευταίες δεκαετίες παρουσιάζουν πληθυσμιακή ανάπτυξη βρίσκονται ουραγοί του Ν.Αττικής, καθώς και των περισσότερων νομών της χώρας, στους περισσότερους τομείς, και κυρίως στο τομέα της Υγείας, σε μια περιοχή που δεν διαθέτει μια σύγχρονη νοσοκομειακή μονάδα. Η χώρα υπερχρεώθηκε, οι πολίτες πληρώνουν την οικονομική κρίση, και εμείς έχουμε τα στοιχεία δεκαετιών παντελούς αδυναμίας μέριμνας για ανάπτυξη στα νότια.

Το γεγονός έλλειψης πραγματικής ανάπτυξης στο τομέα Υγείας, όπως και σε άλλους τομείς, οφείλετε κυρίως στην έλλειψη μιας μαζικής δομής, και σε όσα συντηρούν δήμαρχοι, περιφέρεια, κ.α. Ο ρόλος μερίδας του τοπικού τύπου - δημοσιογράφων είναι πολύ βρώμικος, και κυρίως καλύπτοντας τις αδυναμίες ανάπτυξης της περιοχής μας από τις κυβερνήσεις δεκαετιών.

Όταν ο πρωθυπουργός καλεί τους περιφερειάρχες να συναντηθούν και να συζητήσουν το μέλλον και την διαχείριση των οικονομικών, εμείς θέτουμε στους συμπολίτες μας. Πόσες δεκαετίες και πόσες κυβερνήσεις πέρασαν από τη χώρα μας χωρίς ανάπτυξη στα Νότια προάστια ;;;  
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γιώργος Μαυρωτάς: Χωρίς αξονικό τομογράφο το Ασκληπιείο Βούλας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">