ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Fosun επενδύει 7,9 δις δολάρια για τη δημιουργία mega resort στο Ελληνικό

Mega-resort, 3 φορές το Μονακό, ετοιμάζει η Fosun στο Ελληνικό. Ας το ετοιμάζει το θέμα είναι τι θα ισχύσει στη συνέχεια.

Επένδυση ύψους 7,9 δισ. δολαρίων, σε συνεργασία με μια κοινοπραξία από το Αμπού Ντάμπι, για την ανάπτυξη ενός μέγκα-resort στο Ελληνικό ανακοίνωσε η Fosun International.

Το resort θα κατασκευαστεί στο χώρο του πρώην ανατολικού αεροδρομίου Ελληνικού και μόλις ολοκληρωθεί θα αποτελεί το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο resort στην Ευρώπη, 3 φορές μεγαλύτερο του Μονακό, περιλαμβάνοντας διαμερίσματα, ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα και αθλητικό πάρκο.

Οι εργασίες, όπως αναφέρεται, θα ξεκινήσουν σε 6 μήνες.

Η κινεζική κοινοπραξία ιδρύθηκε το 1992 από φοιτητές του Πανεπιστημίου της Σανγάης Fudan και, μεταξύ άλλων, είναι ιδιοκτήτης της Club Med από το 2015, ενώ έχει συμμετοχή στον Thomas Cook.

Ραγδαία άνοδο των Κινέζων τουριστών τα επόμενα χρόνια προβλέπουν οι κινεζικές εταιρίες επενδύσεων, όπως η Fosun International, η οποία μετέχει στην κοινοπραξία για την επένδυση στο Ελληνικό, ενώ παράλληλα εξετάζει την αγορά ξενοδοχείων ή την κατασκευή νέων στην Ελλάδα. 

Οι ξενοδοχειακές επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν μέσω της Club Med SAS, ενώ επιδίωξή της είναι να φέρει στην Ελλάδα γκρουπ Κινέζων τουριστών αξιοποιώντας το μετοχικό μερίδιο που έχει στον Thomas Cook Group Plc. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της Fosun Τσιμ Τσιανόνγκ Κιάν, τα επόμενα χρόνια ο αριθμός Κινέζων τουριστών στη χώρα μας μπορεί να φτάσει το 1,5 εκατομμύριο, γι’ αυτό και μέσω του Thomas Cook σχεδιάζει πακέτα διακοπών στην κινεζική αγορά για Ελλάδα, θεωρώντας βέβαιο ότι θα ανοίξουν απευθείας αεροπορικές συνδέσεις από Πεκίνο και Σαγκάη προς τη χώρα μας.

Υπενθυμίζεται ότι η Fosun επένδυσε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2011, συμμετέχοντας στον Όμιλο Folli Follie. Ο αντιπρόεδρός της θεωρεί ότι πλέον η χώρα μας προσφέρει καλές ευκαιρίες στους ξένους επενδυτές. Η Fosun, με έδρα τη Σαγκάη, διαχειρίζεται συνολικά 64,3 δισεκατομμύρια ευρώ παγκοσμίως. 

Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Αδιαφορώ πλήρως τι επενδύουν οι Κινέζοι, και λοιποί αναφορικά με το Ελληνικό, διότι εμείς ως κάτοικοι της περιοχής επενδύσαμε τα χρήματά μας, την εργασία μας, το χρόνο μας, επί δεκαετίες, και οι κλίκες των αστικών κομμάτων υπηρέτησης πέντε οικογενειών μας λήστευαν ενώ υπηρετούσαν την ανομία των ημετέρων τους.

Η κυβέρνηση, η περιφέρεια, καθώς και ο δήμος δεν μας παρέχει κάλυψη των αιτημάτων  μας θα τα πάρει όλα ο διάολος. Είναι ζήτημα χρόνου.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2005 Διώξεις και Κατασχέσεις 
  
Είμαι συγκεκριμένος, σαφής, και με λίγα λόγια. 

Το Ελληνικό είναι ο τόπος που γεννήθηκα, εντός του αεροδρομίου, και δεν είναι ΚΑΝΕΝΟΣ απ΄όλους εσάς. 

ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΗΣΤΕΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΠΡΑΞΤΕ ΟΣΑ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ

Παροχή αδείας σύμφωνα της αιτήσεως μας 13789/Z2/1125/28.06.91 του ΓΛΥΦΑΔΑ FM, καθώς και επιστροφή στο ακέραιο όλων των κατασχεμένων με καταχρηστικές - παράνομες διώξεις και κατασχέσεις.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Fosun επενδύει 7,9 δις δολάρια για τη δημιουργία mega resort στο Ελληνικό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">