ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Κριστίν Λαγκάρντ: Χωρίς χρηματοδότηση από το ΔΝΤ

Σε συνέντευξή της στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt η Κριστίν Λαγκάρντ άνοιξε το δρόμο για έναν πιθανό συμβιβασμό στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης σχετικά με την ελάφρυνση του Ελληνικού χρέους.

Φωτογραφία: Reuters


Πίστωση χρόνου από το ΔΝΤ
  
Κριστίν Λαγκάρντ: "Αν οι πιστωτές δεν βρίσκονται ακόμη σε αυτό το στάδιο όπου μπορούν να συμφωνήσουν και να σεβαστούν τις εκτιμήσεις του διεθνούς νομισματικού ταμείου, αν χρειάζονται περισσότερο χρόνο, μπορούμε να το αναγνωρίσουμε και να τους δώσουμε λίγο περισσότερο χρόνο" γράφει ο Moritz Koch.

Οι αριθμοί στην Ελλάδα δείχνουν γηρασμένο πληθυσμό

Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου χαρακτήρισε περιορισμένο το δυναμικό ανάπτυξης στην Ελλάδα επειδή έχει γηρασμένο πληθυσμό.

Eλάφρυνση του χρέους χωρίς κούρεμα !!

Όπως προσέθεσε η Λαγκάρντ: '' Το συμπέρασμα του ΔΝΤ είναι ότι απαιτείται ελάφρυνση του χρέους. Χωρίς η ελάφρυνση να υποδηλώνει κούρεμα, όμως, με σημαντικές παρατάσεις στις ωριμάνσεις, και στις αναβολές πληρωμών τόκων.

» Το ΔΝΤ μπορεί να συνδράμει στον επόμενο γύρο διάσωσης αλλά μια πληρωμή κεφαλαίων από το Ταμείο συνεχίζει να είναι δεμένη με την έγκριση ελάφρυνσης του χρέους. 

» Υπό παρόμοιες συνθήκες στον παρελθόντα χρόνο η στήριξη του ΔΝΤ ήταν σημαντική για να βοηθήσει στην καταλυτική χρηματοδότηση και την ελάφρυνση του χρέους από άλλους πιστωτές.

» Το ΔΝΤ προτείνει συμφωνία στο πλαίσιο της οποίας θα παραμείνει στο πρόγραμμα διάσωσης όμως δεν θα πληρώσει μέχρις ότου αποσαφηνιστούν τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. 

Όπως ανέφερε η κ. Λαγκάρντ '' Μπορεί να υπάρξει πρόγραμμα στο οποίο η εκταμίευση θα γίνει όταν έχουν περιγραφεί ξεκάθαρα από τους πιστωτές τα μέτρα για το χρέος ''
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Κριστίν Λαγκάρντ: Χωρίς χρηματοδότηση από το ΔΝΤ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">