ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Τσίπρας: Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία !!

Σε εμάς στον ''Γ'' έχοντας σαφείς καταστάσεις, και δεδομένα, δεν μας αρέσουν η γενικολογία, τα ευχολόγια, και οι υποσχέσεις. Έχουμε σαφείς και ξεκάθαρες αιτήσεις και μηδενικό συντελεστή ενεργειών - πολιτικών.

Μετά από το ''εμείς κοιτάμε μπροστά'' του Αλ. Τσίπρα, τώρα ''κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία'', όμως είναι σαφές ότι ούτε ο Τσίπρας, ούτε όσοι φροντίστηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ, τα τρία τελευταία χρόνια, έτυχε να υποστούν όσα ισχύσαν από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε βάρος μας.

Αν ο Τσίπρας είχε υποστεί επί δεκαετίες σειρά από διώξεις και κατασχέσεις, όπως και οι υποστηριχτές του, μάλλον θα κοίταζαν και προς τον παρελθόντα χρόνο, διότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά, κυρίως αν σε κυβερνητικό ρόλο βρίσκονταν ένα κόμμα και πολιτικοί οι οποίοι δεν μας συνέδραμαν σε κανένα βαθμό. 

Παράδειγμα: Αύριο θα ''κάψουμε'' την οικία του πρωθυπουργού, η οποία θα καταστραφεί ολοσχερώς, αμέσως μετά όταν κατορθώσει να την επαναδημιουργήσει θα του την ''ξανακάψουμε'', και μετά από επίπονες προσπάθειες και πίστωση των τελευταίων χρημάτων που διαθέτει ώστε να την επαναδημιουργήσει θα την ''κάψουμε'' πάλι, και όσες φορές επιχειρήσει να την ξαναφτίαξει εμείς θα την ''καίμε'', και θέλουμε να διαπιστώσουμε αν ο Τσίπρας θα κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία, η θα κοιτάζει και το χθές.

Α. Τσίπρας: Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο λαός μας έχει υποφέρει. Και έχει υποφέρει, πληρώνοντας – άδικα αν θέλετε – ευθύνες που δεν του αναλογούσαν. Περάσαμε αυτή την περιπέτεια, όμως. Και επαναλαμβάνω ότι τώρα μπορούμε να κοιτάζουμε το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Δεν σημαίνει αυτό ότι από τη μια μέρα στην άλλη θα υπάρξει μια μαγική εικόνα αλλαγής, αλλά ότι έχουμε βήμα-βήμα, σταθερά, την πορεία προς την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα φέρει δουλειές, αυτό θα φέρει αύξηση των επενδύσεων, αυτό θα φέρει τη δυνατότητα να μπορέσουμε πολύ γρήγορα να μειώσουμε – αν θέλετε – τα βάρη από αυτούς που αδίκως αδικήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα.

Α. Τσίπρας: Τους νέους θα τους ξαναφέρουμε πίσω. Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς επενδύουμε στην Έρευνα. Παρά την κρίση, δώσαμε 1% του ΑΕΠ στην Έρευνα. Ιδρύσαμε το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας. Γι’ αυτό εμείς επενδύουμε σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στηρίζεται στις start-up επιχειρήσεις, στη νεοφυή επιχειρηματικότητα, την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες.

Δεδομένων όσων ανέφερε ο πρωθυπουργός πρέπει να τονιστεί ότι είμαστε η μοναδική χώρα καθολικής εισαγωγής προϊόντων και τεχνολογίας, και συγκεκριμένα εμείς δεν έχουμε πειστεί απ' όσα αναφέρθηκαν.

Το 1% του ΑΕΠ στην Έρευνα δεν σημαίνει ότι έχει αλλάξει κάτι στη χώρα μας, διότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σαφές παράδειγμα που αφορά την ραδιοφωνία και την τηλεόραση.

Δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός έκανε τις δηλώσεις του από ένα τηλεοπτικό κανάλι, τον ερωτούμε ευθαίως: Έστω και μια βίδα ήταν Ελληνική, είτε στο πλατό, είτε στο κοντρόλ, είτε στον Yμηττό με τους πομπούς και τα κεραιοσυστήματα ;

Αν πράγματι δίνεται έμφαση να το διαπιστώσουμε στη πράξη, εδώ και τώρα, και όχι με λόγια του αέρα εκπεμπόμενα από ομίλους ραδιοτηλεοράσεων.

Είναι σαφείς οι αιτήσεις μας στα τρία περίπου χρόνια διακυβέρησης του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τα οποία οι ευεργετημένοι από το κοινό και συλλογικό αγώνα μας πούλησαν και μας άδειασαν ενώ οι ίδιοι αποκτούν περιουσιακά στοιχεία.

Είναι δεδομένο ότι πριν υπάρξει η DIGEA της διαπλοκής, είχαμε ένα κύκλο εκπομπών στις οποίες είχαμε περάσει τις θέσεις μας για την Ψηφιακή πλατφόρμα της τηλεοράσεως καθώς και της ραδιοφωνίας με έμφαση να αποτελεί υλοποίηση των χρημάτων του Ελληνικού λαού διαμέσω της ΕΡΤ.

Σήμερα γνωρίζουν άπαντες τι ίσχυσε με ενέργειες της ΝΔ ώστε η ψηφιακή πλατφόρμα τηλεόρασης να αποτελεί προέκταση της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής έξι οικογενειών.

Στο δια ταύτα: Έχουμε αιτηθεί να υπάρξει σχέδιο νόμου για την ψηφιακή ραδιοφωνία, και συγκεκριμένα να αποτελεί θυγατρική της ΕΡΤ με συμμετοχή των τεχνολογικών και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, της επιστημονικής κοινότητας, και των πρωτεργατών της Ραδιοφωνίας, ώστε αρχικά από το επίπεδο της έρευνας να αναπτύξουμε μια ΕΛΛΗΝΙΚΗ πλατφόρμα με ΕΛΛΗΝΙΚΗ τεχνολογία και τεχνογνωσία.

Αν υπάρχει επένδυση στην έρευνα πρέπει να να διαπιστώσουμε στη πράξη και άμεσα με σαφείς και ξεκάθαρες πολιτικές , και μέχρι σήμερα δεν το διαπιστώνουμε. Δώστε έμφαση άμεσα ώστε να ξεκινήσει το μέλλον. Τα ΕΣΠΑ επι δεκαετίες εξυπηρετούν εν μέρη την διαπλοκή χωρίς ανάπτυξη.

Ποιο αύριο και ποιο μέλλον επικαλείστε όταν όλα θα παρασχεθούν για πολλοστή φορά στην διαπλοκή του κεφαλαίου ;


ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ.: Δώστε μας την προοπτική να κοιτάμε και εμείς το μέλλον με αισιοδοξία.

Σας θυμίζουμε ότι επί δεκαετίες παλαιοκομματισμού χαρίστηκαν όλα τα δημόσια αγαθά σε έξι οικογένειες, και η δική σας συμβολή, του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα των κατά τόπους μελών σας, όσο βρίσκεστε στην διακυβέρνηση, ήταν εποκλειστικά υπονομεύσεις ώστε να μην υπάρξει η δική μας δικαίωση πλην των δεδομένων προσωπικών τους κερδών - οφέλειας.

* Από εσάς, το ΣΥΡΙΖΑ, υποστήκαμε τη μεγαλύτερη ζημία, διότι δεν υπήρξε καμία μέριμνα αποκαταστάσεων όσων διαμορφώθηκαν επί τριάντα χρόνια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κοιτάμε το μέλλον ; Κοιτάζοντας μόνο μπροστά, και το μέλλον με αισιοδοξία, προφανώς παρακάμπτεις να κοιτάξεις το σύνολο από παθογένειες που διαμόρφωσαν οι προηγούμενοι από εσένα, και αν δεν κοιτάζεις το χθές δεν διορθώνεις το αύριο.

* Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τον επιπόλαιο τρόπο αντιλήψεως από τη πλευρά αρκετών μελών σας, στην τοπική της Γλυφάδας, οι οποίοι επί δεκαετίες είχαν και έχουν εξασφαλισμένες θέσεις και μισθούς, αναφορικά με τις διώξεις και κατασχέσεις σε βάρος μας. Δίνουμε έμφαση και δεν κοιτάμε αποκλειστικά το μέλλον, κοιτάμε το χθές και τα πεπραγμένα τους διότι διαφορετικά δεν διορθώνεται το μέλλον.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Τσίπρας: Κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία !! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">