ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Σε ευθεία σύγκρουση το Μαξίμου και οι δικαστές

Επίθεση κατά οποιουδήποτε έχει ασκήσει ή ενδέχεται να ασκήσει κριτική στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης εξαπολύει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων δεν αναφέρονται στην δεδομένη διαφθορά στους κόλπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης, ούτε στο δημοσίευμα το οποίο επέφερε την ευθεία σύγκρουση.

Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την Ένωση ότι αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης και την υπεράσπιση της ΝΔ για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος. 

Η αναφορά η οποία γίνεται στην ''αδηφάγο εκτελεστική εξουσία του 13%'' καταμαρτυρά την σχέση των ελλήνων δικαστών - εισαγγελέων με τον παλαιοκομματισμό και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επίσης, ότι προσβλέπουν σε επαναφορά του παλαιοκομματισμού, ο οποίος για τους Έλληνες δικαστές πρέπει να έχει αυξημένο επίπεδο ποσοστών της αδηφάγου εκτελεστικής εξουσίας. 

Αν πράγματι το ποσοστό της ''αδηφάγου εκτελεστικής εξουσίας'' είναι μεγαλύτερο, και καλύπτει τις προσδοκίες των φιλοπαραταξιακών της ΝΔ, καθώς και το επίπεδο της διαφθοράς το οποίο επιθυμείται, αλλάζει κάτι επί της ουσίας για το πολίτευμα και τη χώρα μας ;

Οι δικαστές και εισαγγελείς όφειλουν αυτοβούλως να εξυγιάνουν το χώρο τους από την διαφθορά, καθώς επίσης, να διασφαλίζουν την ανεξαρτησία στην άσκηση της λειτουργίας τους, όμως, την πραγματική ανεξαρτησία, η οποία δεν επιδέχεται κομματική και πολιτική ταύτιση.

Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε στη χώρα που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας, και με δεκαετίες διακυβερνήσεως, έχει πετύχει να ελέγχει πέραν του 70 % των δήμων όλης της Ελλάδας, και αυτό σημαίνει πολλαπλά προνόμια για τους παραταξιακούς και αυλικούς τους αντί της πραγματικής τοπικής δημοκρατίας, καθώς  και της ορθής διαχειρίσεως των χρημάτων όλων των δημοτών - πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικές οι πάμπολλες παρανομίες από τη πλευρά των κομματικών διοικήσεων, καθώς και τα επιλεκτικά ρουσφέτια - ειδικές εξυπηρετήσεις ημέτερων και των αυλοκολάκων, και κυρίως οι προσφυγές στην δικαιοσύνη από τη πλευρά ανήθικων και άνομων συμφερόντων.

Επισήμανση: Σε λίγους μήνες θα διαπιστώσουμε ποιο είναι το επίπεδο της δικαιοσύνης του παρόντος δεδομένου ότι με τα μαύρα χρήματα τα οποία παρέχουν οι ''γαλάζιοι'' διοικούντες σε φιλοπαραταξιακό τους εκδότη, του έδωσαν εντολή να προσφύγει σε βάρος μας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το θέμα είναι ότι εμείς γράψαμε την απόλυτη αλήθεια, έστω κάνοντας χρήση μιας φωτοσόπιας, η οποία έχει ενδεικτικό και χαρακτηριστικό νόημα,  ενώ στον αντίποδα αυτοί οι ανήθικοι έχουν κατακρεουργήσει όλες τις αποφάσεις, νόμους, κώδικα, κ.α., και είναι σαφές ότι θεωρούν την δικαιοσύνη απόλυτα ελεγχόμενη από τους ιδίους ώστε να βγάζει αποφάσεις κομμένες και ραμένες στα μέτρα τους χωρίς ίχνος πραγματικής δικαιοσύνης.

Η ανακοίνωση των Δικαστών - Εισαγγελέων

Συστηματικά και μεθοδικά επιχειρείται εδώ και καιρό η πλήρης υποταγή και χειραγώγηση της Δικαιοσύνης ώστε να λειτουργεί όχι ως ανεξάρτητη εξουσία αλλά ως κυβερνητικός μηχανισμός. Υπουργοί και Βουλευτές εκτοξεύουν καθημερινά αστήρικτες κατηγορίες σε βάρος Δικαστών και Εισαγγελέων για μεροληπτικές αποφάσεις και ύπαρξη σκοπιμοτήτων που στόχο έχουν δήθεν την παρεμπόδιση του Κυβερνητικού έργου. 

Επιχειρούν έτσι να τρωθεί το κύρος της Δικαιοσύνης ώστε να μπορούν να την ελέγχουν ευκολότερα και να εμφανιστούν οι ίδιοι ως μοναδικοί υπερασπιστές της νομιμότητας και ‘’γνήσιοι εκφραστές του κοινού συμφέροντος’’, ακολουθώντας το παράδειγμα της Τουρκίας και της Πολωνίας, οι κυβερνήσεις των οποίων είτε με διώξεις κατά δικαστικών λειτουργών είτε με ωμές νομοθετικές παρεμβάσεις καταργούν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. 

Για τις εξελίξεις στην Πολωνία έχει εκδοθεί ήδη αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών στον Πρόεδρο της Χώρας και υπάρχει μεγάλο κύμα διεθνών αντιδράσεων. Ο δικαστικός έλεγχος των νόμων, που θωρακίζει ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα από κρατικές αυθαιρεσίες, θεωρείται πλέον εμπόδιο στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. 

Στην Ελλάδα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων υπερασπίστηκε, όπως ήταν υποχρεωμένη, με σθένος και αποφασιστικότητα τη Συνταγματική νομιμότητα. Προτάξαμε θεσμικά θέματα και εμποδίσαμε τους σχεδιασμούς που επιχειρήθηκαν από άμισθους συμβούλους του Πρωθυπουργού και κυβερνητικούς παράγοντες για αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των δικαστικών λειτουργών κατά παράβαση ρητών συνταγματικών επιταγών. 

Εμποδίσαμε ακόμη τους σχεδιασμούς κυβερνητικών παραγόντων σε σειρά ζητημάτων που αφορούσαν νομοθέτηση αντίθετη προς το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό δίκαιο και στηρίξαμε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι λόγω της δικαιοδοτικής κρίσης που εξέφεραν, αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν την εχθρότητα ορισμένων. 

Στην απόπειρα ελέγχου και υποταγής της Δικαιοσύνης, χρησιμοποίησαν από τότε τους πιο βρώμικους μηχανισμούς που διαθέτει το Κράτος: το παρακράτος ευτυχώς ελάχιστων διαθέσιμων «δημοσιογράφων» – έμμισθων κονδυλοφόρων. Οι εντολείς τους καλύπτονται συχνά πίσω από «ασυλίες» και προνόμια και παραμένουν στο παρασκήνιο, χρησιμοποιώντας ενίοτε το κοινοβουλευτικό βήμα, για βολικούς μονολόγους. Οι ίδιοι οι εντολοδόχοι δεν έχουν να χάσουν τίποτα αφού οι συκοφαντίες και οι μηχανορραφίες είναι το κύριο επάγγελμά τους.

Στο στόχαστρο αυτών των κύκλων μπήκε από χθες και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ένωσης, που σήκωσε μεγάλο βάρος της ανυποχώρητης μάχης της Ένωσης για την Δικαστική Ανεξαρτησία και την Δημοκρατία, με έωλες και ανυπόστατες λασπολογίες. 

Διαμηνύουμε στους διάφορους σκευωρούς και στους προστάτες τους ότι η Ένωσή μας θα πράττει το καθήκον της, που είναι η κατοχύρωση του ελεύθερου δικαστικού φρονήματος και η συνταγματική ομαλότητα, με οποιοδήποτε τίμημα, χωρίς να φοβάται από τέτοιου είδους πιέσεις, που αντίθετα δυναμώνουν την προσήλωσή μας. 

Η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται τους τεράστιους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια αδηφάγο εκτελεστική εξουσία, που επιθυμεί με τη χρήση κάθε μέσου να δρα ανεξέλεγκτη, τη στιγμή που η εμπιστοσύνη των πολιτών σ’ αυτήν ως θεσμού αγγίζει μετά βίας το 13% (το χαμηλότερο σε όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες).

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με μια πράγματι πρωτοφανή ανακοίνωση φαίνεται να αναλαμβάνει και επισήμως το ρόλο της αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση. 

Χωρίς ντροπή, ανέλαβε την υπεράσπιση της Ν.Δ. για τις καταγγελίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για τον πρώην υπουργό κ. Αθανασίου και τους συνεργάτες του πρώην δικαστικούς, οι οποίοι φέρονται να αποφυλάκιζαν με μεθοδεύσεις από εμπόρους ναρκωτικών μέχρι καταχραστές δημοσίου χρήματος. Ο κ. Αθανασίου αισθάνεται τώρα προφανώς πιο άνετα, έχοντας την κάλυψη των πρώην συναδέλφων του στην προσπάθειά του να συγκαλύψει τις ευθύνες του για όσα πρωτοφανή του καταλογίζονται.

Τα ερωτήματα, όμως, παραμένουν: οι δικαστές και οι ενώσεις τους τι ρόλο θα παίξουν στη μεγάλη προσπάθεια για την ανασύνταξη της χώρας; Θα αποδίδουν δικαιοσύνη ή θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως μακρύ χέρι της Νέας Δημοκρατίας και του διεφθαρμένου παλιού πολιτικού συστήματος; Ας ξέρουν όμως αυτό: εκτός από παραδικαστικά κυκλώματα, αντιδραστικούς και συνοδοιπόρους της Ν.Δ., το δικαστικό σώμα έχει και δικαστές που τιμούν το λειτούργημα και τους όρκους τους. 

Όσο για τα μαθήματα περί δημοκρατίας, η Ένωση θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή όταν απευθύνεται στην Αριστερά που μάτωσε για να μπορούν σήμερα οι εν λόγω κύριοι και κύριες να βρίσκονται πάνω στις έδρες τους.

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «η Δημοκρατία στη χώρα μας δεν βρίσκεται σε καλό δρόμο» και καλεί τον Πρωθυπουργό «να συνειδητοποιήσει τις βαριές του ευθύνες και να σταματήσει τον ολισθηρό δρόμο της χειραγώγησης της ελληνικής Δικαιοσύνης», όμως το θέμα είναι ότι η Ελληνική δικαιοσύνη ήταν χειραγωγημένη επί δεκαετίες διακυβερνήσεως από τη Νέα Δημοκρατία.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Σε ευθεία σύγκρουση το Μαξίμου και οι δικαστές Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb