ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας καλεί τον Νίκο Βούτση να ζητήσει συγγνώμη

Ευθεία επίθεση κατά του προέδρου της Βουλής, Ν. Βούτση, από τον μητροπολίτη Γλυφάδας ο οποίος τον καλεί  να σταθεί  μπροστά σε ένα Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας και να ζητήσει συγγνώμη !!!

Ακολουθεί δελτίο τύπου της Μητροπόλεως

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, σε όλη την διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου, γύρισε σχεδόν όλες τις Ενορίες της Μητροπόλεώς του. Τέλεσε όλους τους Εσπερινούς με συναπτόμενη την παράκληση της Παναγίας, κάθε φορά σε άλλο Ναό. Λειτούργησε στις Πανηγύρεις της Μεταμορφώσεως του Κυρίου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, καθώς και στις Κυριακές. Κήρυξε κατάλληλα όλο αυτό το διάστημα, συναναστράφηκε με χιλιάδες κόσμο, δίνοντας προσωπικά την ευχή του και διάφορες ευλογίες και εικονάκια.

Όλα τα παραπάνω έγιναν, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης δήλωνε: « ότι η Ελλάδα δεν είναι Ορθόδοξο κράτος..., δεν μπορούμε να μείνουμε μια βαθύτατη συντηρητική κοινωνία και να είμαστε Ταλιμπάν...κ.α.» Ο Σεβασμιώτατος κ. Παύλος, περίμενε υπομονετικά την αντίδραση του Σώματος της Ιεραρχίας και άκουσε τα σχόλια και τις απαντήσεις αρκετών Ιεραρχών, αλλά ο ίδιος δεν είχε επίσημα ακόμη τοποθετηθεί.

Ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Παναγίας μας, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Βούλας, στο τέλος του Μεθέορτου Εσπερινού και των Εγκωμίων της Παναγίας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος έσπασε τη σιωπή του και μεταξύ άλλων είπε: « Αδελφοί μου, γύρισα σχεδόν όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητρόπολή μας, αυτό το διάστημα της περιόδου του Δεκαπενταυγούστου, μαζί με τους χιλιάδες ενορίτες και τους προσκυνητές. Σήμερα και εσείς προσήλθατε κατά χιλιάδες, παρά την μεγάλη έξοδο των αδειούχων αυτής της περιόδου. Σας ερωτώ ευθέως : "Όλοι εσείς που προσήλθατε κατά χιλιάδες στην Παναγία μας, είστε «Ταλιμπάν»"; 

Αισθάνεται κανείς από εσάς ότι είναι φονταμενταλιστής; Πως τόλμησε ο κ. Πρόεδρος της Βουλής κ. Βούτσης να ξεστομίσει τέτοια πράγματα για όλο τον Ορθόδοξο Ελληνικό λαό μας; Θα πρέπει έστω και τώρα ο κ. Βούτσης να ζητήσει συγγνώμη για τις δηλώσεις του και την προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας και της παραδόσεως του λαού μας. 

Ίσως θα έπρεπε προσωπικά να σταθεί ο κ. Πρόεδρος της Βουλής μπροστά σε ένα Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας και να ζητήσει συγγνώμη και το έλεος της στοργικής μητέρας του Θεού μας, να πρεσβεύσει στον Υιό της για να τον φωτίσει προσωπικά αλλά και όλο το ελληνικό κοινοβούλιο στο οποίο προΐσταται! Ποτέ δεν είναι αργά, αν επιστρέψουμε και μετανοήσουμε πραγματικά, γιατί όλους μας δέχεται ο φιλάνθρωπος Θεός μας.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει: «οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».«Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί», και συμπλήρωσε: «Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωση του ''Γ'': Εμείς από το μετερίζι μας πρέπει να σας θυμίσουμε ότι κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να σκέπτεται να κρίνει και να εκδηλώνει τις απόψεις του, και κυρίως όταν έχει αριστερές καταβολές να προωθήσει προοδευτικές μεταρρυθμίσεις.

Εμείς επιθυμούμε μια σαφή επεξήγηση του ''να επιστρέψουμε και να μετανοήσουμε'', και κυρίως, μετρώντας μια σειρά από καταχρηστικές διώξεις - κατασχέσεις του τοπικού Ρ/Σ, ενώ τόσο η εκκλησία των δημοσίων υπαλλήλων και των extra bonus, με τα κεντρικότερα * ''μαγαζιά'' στο μέσον των πλατειών, η οποία διαθέτει και ραδιοτηλεοράσεις, όσο και μια σειρά αυταπόδεικτα σατανιστών της διαπλοκής, με σειρά ΜΜΕ, καθώς και όσοι παρανόμησαν κατά των αιτήσεων μας από το Δήμο Γλυφάδας υπηρετώντας ημέτερους, βρίσκονται επί δεκαετίες στο απυρόβλητο, καθώς και στα έδρανα του δήμου. ( Λέτε να υπάρχει φιλάνθρωπος, η ακόμα φιλάνθρωποι ; Μήπως υπάρχουν αποκλειστικά τα προσωπικά τους συμφέροντα ; )

Τονίζεται ότι οι διώξεις - κατασχέσεις κατά του τοπικού Ρ/Σ ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' τελέστηκαν σε μια χρονική περίοδο Νεοδημοκρατικών και Πασοκικών διοικήσεων και κυβερνήσεων, κατά την οποία εμείς προσωπικά προωθούσαμε μια σειρά από ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, όπως είναι: 

1) Κατάργηση των παρελάσεων.
2) Κατάργηση του αγιασμού.
3) Διαχωρισμός κράτους - εκκλησίας.
4) Καύση νεκρών και αποτεφρωτήρια. 
5) Αδειοδοτήσεις των ραδιοτηλεοράσεων και πάταξη της διαπλοκής,...και πολλά ακόμα τα οποία δεν αναφέρουμε επί του παρόντος.

* Δεν αποτελεί δική μας ορολογία, το ''μαζαγιά'' αναφορικά με τις εκκλησίες, το έχουμε ακούσει επανειλλημένα δια στόματος συμπολιτών μας, διότι υπάρχουν και χιλιάδες οι οποίοι/ες δεν συμμετάσχουν στα δρώμενα του χριστιανισμού, και αυτά τα άτομα δεν είναι αριστεροί.

* Ευχαριστούμε θερμά το σύνολο πιστών, και μη, κυρίως όμως τους πιστούς, για την ''συμπαράσταση'' στα 12 χρόνια που δεν υφίσταται η λειτουργία μας, και κυρίως τους παρανομούντες των αστικών κομμάτων, οι οποίοι βρίσκονται στα έδρανα του Δήμου Γλυφάδας εξαργυρώνοντας προσωπικά οφέλη. Την αμέριστη ''συμπαράσταση'' θα σας την ανταποδώσουμε το 2019, και μάλιστα έντοκα, με τους ''τόκους'' και την ''υπεραξία'' 42 ετών. ( 1977 - 2019 )

Μήπως χρειάζεται αυτοί να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη διότι είναι οι βασικοί εκμαυλιστές όσων προσπαθούν να διατηρήσουν όσοι βρίσκονται στους κόλπους της εκκλησίας

Σήμερα χρειάζονται ''αυτοκρατορίες'', ''άβατα'', ''κράτη εξ κράτη'', κ.α, η το ορθότερο είναι η διαμόρφωση όρων μιας σύγχρονης κοινωνίας ; Σαφώς κάνουμε το λάθος να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα των νεοελλήνων, η οποία κατά τον Κ. Καραμανλή είναι ''ένα απέραντο φρενοκομείο''. Σε ένα απέραντο φρενοκομείο ποια είναι η παράδοση ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας καλεί τον Νίκο Βούτση να ζητήσει συγγνώμη Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">