ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Και εσύ πιστέ μη ξεχνάς

Τα τραγούδια των Νικόλα  Άσιμου, Διονύση Σαββόπουλου και Ριάνα  καταργήθηκαν από την ύλη του μαθήματος των θρησκευτικών.     

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη έκτακτη Σύνοδο της Ιεραρχία ο  Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ, ο οποίος συμμετείχε στην επιτροπή διαλόγου  της Εκκλησίας με την Πολιτεία, ζητήθηκε και έγινε δεκτό να καταργηθούν  από το εκπαιδευτικό υλικό των θρησκευτικών της Α' Λυκείου οι στίχοι από  το τραγούδι της Ριάνα «Umbrella», οι στίχοι του τραγουδιού του Νικόλα  Άσιμου «Ο Μπαγάσας», και η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου.           

Επίσης, αφαιρέθηκε από το εκπαιδευτικό υλικό της Β' Λυκείου μια  γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους.         

Ακόμα, η Εκκλησία ζήτησε στην Ά Γυμνασίου να δηλωθεί με σαφήνεια στους  μαθητές ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.     

Σημειώνεται πως η έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου  της Ιεραρχίας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε στην εισήγησή του, πως το  υλικό μαθητείας που θα αποτελέσει τα βιβλία για το σχολικό έτος  2018-2019 «πριν τυπωθεί, θα τεθεί εις την διάθεσιν της Εκκλησίας για την  απαιτουμένη δογματική παρακολούθηση». 

Εμείς από τον ''Γ'' ενίοτε γινόμαστε πέραν του δέοντος εριστικοί, διότι τοποθετούμαστε έπειτα από λίγο διάστημα για μια σειρά ζητημάτων τα οποία τα συστημικά μέσα τα περνούν ουδετεροποιημένα. 

Θεωρούμε ότι το τραγούδι της Ριάνας καταργήθηκε διότι η Ριάνα είναι μαύρη, το τραγούδι του Άσιμου καταργήθηκε διότι ήταν αναρχικός, και σφόδρα επιτιθέμενος, και το τραγούδι του Σαββόπουλου διότι είναι αριστερός.

Δεδομένων των πράξεων κατάργησης περιεχομένου μαθητικών βιβλίων, άρα λογοκρισίας, επισημαίνουμε ότι οι πρεσβευτές της εκκλησίας ουδεμία σχέση έχουν με τον ''κύριο'' τον οποίο επικαλούνται. 

Ο ''κύριος'' ο οποίος επικαλούνται είχε επιλέξει να συναντά πόρνες, λεπρούς, ανάπηρους, κολασμένους, μαμωνάδες, κ.α., οι οποίοι/ες ετύγχαναν την απορρίψη της πλειονότητας των υπολοίπων, άρα η λογοκρισία από τη πλευρά της εκκλησίας δεν συνάδει με την λειτουργία του ''κυρίου'' τον οποίον επικαλούνται ότι πρεσβεύουν. Ο ''κύριος'' δεν λογόκρινε κανένα . . .

Οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις πότε θα γίνουν στη χώρα μας ;
Σε ποιές άλλες χώρες η εκκλησία παρεμβαίνει αναφορικά με την διδακτέα ύλη ; 
H λογοκρισία τι ακριβός εξυπηρετεί σήμερα ; ( Εξυπηρετεί την υποκριτική συντηρητικοποίηση της νεοελληνικής κοινωνίας. Στρέφουμε το λαό προς τα δεξιά η ακόμα δεξιότερα των δεξιών ; )

Σημείωση του ''G'': Μια σημαντική επισήμανση: To ''φινάλε'', στο πλήρωμα του χρόνου, είναι  να κυριαρχήσουν οι μιγάδες - πάσης φύσεως - οι οποίοι/ες θα αποτελούν τον κυρίαρχο πληθυσμό της γής, και την εξουσία του πλανήτη. Σε όποιο βαθμό και να μην αρέσει σε ορισμένους κύκλους αποτελεί την μετεξέλιξη και ουδείς δύναται να την αποτρέψει. ( Θα απασχολήσει τις επόμενες γενιές έπειτα από αρκετές δεκαετίες )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Και εσύ πιστέ μη ξεχνάς Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">