ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Προς τον Αλαζόνα δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου

Του Τάσου Γιαννακόπουλου

Προς τον Αλαζόνα Δήμαρχο της Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου.

Δήμαρχε Γλυφάδας είσαι αποκλειστικά υπαίτιος και υπεύθυνος για την πολυδάπανη αγορά  των εκατοντάδων ομπρελών θαλάσσης, την τοποθέτηση αυτών στις παραλίες, (για να ''πουλήσεις μούρη''),  την περισυλλογή αυτών στο τέλος της κάθε θερινής σεζόν και την φύλαξη αυτών για οκτώ περίπου μήνες το 12μηνο σε μισθωμένο ιδιωτικό χώρο, αν και οι ομπρέλες (όπως πολύ καλά γνωρίζεις), δεν  προσφέρουν προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να κινδυνεύουν άμεσα με εγκαύματα, από τον ήλιο, μιας και αποδεδειγμένα δεν προστατεύονται από την ακτινοβολία UVB, σύμφωνα με τον αμερικανικό οργανισμό για τον καρκίνο του δέρματος. 

Όλα τα παραπάνω, προ δύο ετών, σου τα μετέφερα μέσω του συνεργάτη σου και κουμπάρου σου Γιώργου ΓΚΡΙΛΑ (πολλά κουμπαρλίκια έχουν γίνει μεταξύ βολεμένων αιρετών - βλ. & Αργυροπούλου), ο οποίος μου απάντησε: « Εμείς θέλουμε να παρουσιάζουμε  θέαμα…», όταν τον παρέπεμψα στους δήμους: Αρτέμιδος και Γαστούνης όπου εκεί η σκιά είναι συνεχόμενη σε πλάτος και σε μήκος με ειδικό υλικό.

Δήμαρχε, ενημέρωσε τους δημότες, πιο είναι το κόστος αγοράς, τοποθέτησης, αποξήλωσης, μεταφοράς και φύλαξης κάθε ομπρέλες για κάθε χρόνο χωριστά και συνολικά πόσο είναι το συνολικό κόστος ετησίως για το Δήμο Γλυφάδας ; 
Ενσωματωμένη εικόνα
Γιατί η ομπρέλα θαλάσσης δεν προστατεύει  από τον ήλιο
Εχεις φτάσει από νωρίς στην αγαπημένη σου οργανωμένη παραλία, παρόλα αυτά σε ενημερώνουν πως πρέπει να μπεις στη λίστα αναμονής, γιατί δίνεται μάχη για μια ομπρέλα και μια ξαπλώστρα.

Οι περισσότεροι από εμάς διαλέγουμε αυτού του τύπου την απόδραση στη θάλασσα, γιατί από τη μια αναζητούμε τη χαλάρωση και την εξυπηρέτηση του εκάστοτε μαγαζιού, από την άλλη γιατί θέλουμε να μείνουμε κάτω από τη σκιά της ομπρέλας, την οποία θεωρούμε σωτήρια και υποκατάστατο της αντηλιακής κρέμας.

Είναι όμως τελικά αυτό μια ασφαλής απόφαση για την υγεία μας;
Οι ειδικοί απαντούν αρνητικά και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση JAMA Dermatology, η ομπρέλα στην παραλία δεν μας προστατεύει αποτελεσματικά από τις ακτίνες του ήλιου.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα οι ειδικοί εξέτασαν την αποτελεσματικότητα της σκιάς από μια ομπρέλα έναντι της προστασίας ενός αντηλιακού προϊόντος με δείκτη προστασίας SPF 100.
Το 81% των συμμετεχόντων από το Τέξας έμειναν για 3,5 ώρες στην παραλία το μεσημέρι, εξοπλισμένοι είτε με μόνο μια ομπρέλα παραλίας είτε μόνο με το αντηλιακό τους.

Οι ερευνητές βρήκαν, πως ένα εντυπωσιακό 78% των συμμετεχόντων που είχε ως  προστασία την ομπρέλα έπαθε έγκαυμα, σε αντίθεση με το 25% των συμμετεχόντων που «κάηκαν» από τον ήλιο ενώ είχαν βάλει στο δέρμα τους αντηλιακό.

Η ομπρέλα που παρείχαν οι ειδικοί στους συμμετέχοντες δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ακτινοβολία UVB, αυτή δηλαδή που ευθύνεται για τα εγκαύματα στο δέρμα.

Ο αμερικανικός οργανισμός για τον καρκίνο του δέρματος, Skin Cancer Foundation, και πολλοί δερματολόγοι σε όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς τονίσει τους κινδύνους που κρύβει η έκθεση του σώματος στον ήλιο και η συνήθεια της μη εφαρμογής αντηλιακής προστασίας ακόμα και όταν κανείς βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα και αυτοί οι κίνδυνοι επιβεβαιώθηκαν και από τη συγκεκριμένη μελέτη.

Ακόμη, κανείς θα πρέπει να γνωρίζει, πως ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 100, όπως αυτό που χρησιμοποιήθηκε από τους συμμετέχοντες στη μελέτη, δεν προστατεύει περισσότερο από μια φόρμουλα που έχει το μισό δείκτη SPF. Για την ακρίβεια, ένα αντηλιακό με SPF 50 μπλοκάρει το 98% της ακτινοβολίας UV – και ουσιαστικά αυτό είναι το όριο.

Τέλος, αν θέλεις να απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα χωρίς να βλάπτεις την υγεία σου, συνδύασε τη σκιά, με το αντηλιακό και τα προστατευτικά ρούχα.

Σημείωση του ''Γ'': Αναφορικά με τα κουμπαριλίκια Παπανικολάου, Γκρίλα, Αργυροπούλου, κ.α., την ανευθυνότητα που τους διέπει, το θέαμα, και τη ''μούρη'', αναφέρουμε. Όσοι επιχειρούν διακαώς να πουλήσουν ''μούρη'' εις βάρος των δημοτών ενδέχεται να φάνε και το ''αγγούρι''. 

Εφιστούμε ιδιαίτερη προσοχή στους χειρισμούς των ''κουμπάρων'', και κυρίως της κ. Αργυροπούλου, διότι οσονούπω έρχεται το κακούργημα. Είναι καθ' οδόν.
Ας προσπαθήσει να θυμηθεί τι αφορούσε η αίτηση του 2013, όταν ευρίσκετο στην κακοδιοίκηση Κόκκορη, τι ίσχυσε το 2017, καθώς και τι ισχύει σήμερα, και ας ζητήσει και την συμβολή ενός νομικού. 

Κόκκορης, Αργυροπούλου, Παπανικολάου, θα κατηγορηθούν παράλληλα των υφισταμένων τους '' για συνέργεια και δόλο '', την ίδια περίοδο κατά την οποία μερίμνησαν και μεριμνούσαν για σειρά συγγενών και ημέτερων. Αν ορισμένοι ξεχνούν εύκολα εμείς σας θυμίζουμε την υφιστάμενη διαπλοκή στο δήμο Γλυφάδας, καθώς και τις ειδικές μέριμνες για σειρά συγγενών καθώς και ημέτερων

Η λίστα περιλαμβάνει δεκάδες ''ειδικές περιπτώσεις'' καθ' όλο το χρονικό διάστημα που με δόλο και ασυνειδησία προσπαθούσαν να πετύχουν τη φυσική εξόντωσή μας ενώ είχαν προηγηθεί σειρά αιτήσεων.

Ενδεικτικά:

Στη περίπτωση του παράνομου χαρίσματος ενός οικοπέδου στην μητρόπολη ίσχυσε το γράμμα του νόμου από την παρανομούσα διοίκηση Παπανικολάου ; 

Στη περίπτωση του Γ. Σκούφη, καθώς και του Ν. Τσίωλη, της γραμματέως του τέως υπουργού Νίκου Δένδια, κ.α, ίσχυσε το γράμμα του νόμου από την παρανομούσα διοίκηση Παπανικολάου ;

Αναφορικά με την περίπτωση των δυο οικοπέδων, με σημαντική ζημία του δήμου, ίσχυσε το γράμμα του νόμου από την παρανομούσα διοίκηση Παπανικολάου ;  

Στη περίπτωση των κουμπάρων, οι οποίοι βρέθηκαν να απολαμβάνουν τα χρήματα των Γλυφαδιωτών, ίσχυσε το γράμμα του νόμου, η έπραξαν χαριστικές ενέργειες για το όφελος συγγενών - κολλητών - ημέτερων ; ίσχυσε τίσχυσε το γράμμα του νόμουο γράμμα του νόμου

Στη περίπτωση του ημέτερου Αλεξίου, ''φυτά Αλεξίου'' 1,5 εκ. ευρώ, ίσχυσε το γράμμα του νόμου ;  

Στη παράνομη ρίψη τσιμέντου στη τρίτη μαρίνα Γλυφάδας ίσχυσε το γράμμα του νόμου ;  

Τα δημοτικά συμβούλια στο δήμο Γλυφάδας, των οποίων οι συμφωνίες και οι αποφάσεις λαμβάνονται δια τηλεφώνων μεταξύ των αιρετών - διοικούντων, πληρούν το γράμμα του νόμου ;

Το γράμμα του νόμου είναι ''λάστιχο'' το οποίο το μεταχειρίζονται κατά το δοκούν αποκλειστικά για τα δικά τους συμφέροντα, η το ορθό είναι να υπηρετούνται τα συμφέροντα του συνόλου ;

Αυτό το άτομο το οποίο το παρουσίασαν ως δικηγόρο και κατάλληλο για το αξίωμα του δημάρχου, έχοντας μια σειρά χαριστικών ενεργειών στο ενεργητικό του προς χάριν των συμφερόντων συγγενών - παραταξικών - ημέτερων, κ.α., και τη συνέχιση των παρανομιών που ίσχυαν επί διοικήσεως Κόκκορη, άρμοζε στο δήμο, η μήπως αύριο αρμόζει στη βουλή ;

Ας εμφανιστούν το 2019 να δώσουν φιέστα  - θέαμα αξιώνοντας ξανά τα έδρανα του δήμου Γλυφάδας, ώστε να έχουμε τα πειστήρια αν αρκούν το θράσος, η πλεονεξία, και τα ψέματα. 

Το 2019 ορισμένες αχαρακτήριστες φάρες, οι οποίες διαβιούν εκ του ασφαλούς με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου, και οι ενέργειές τους αντιβαίνουν τόσο τον κώδικα, όσο και το σύνταγμα, θα τύχουν ειδικής μεταχειρίσεως.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Προς τον Αλαζόνα δήμαρχο Γιώργο Παπανικολάου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">