ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Εξετάσεις δύο φορές το χρόνο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση



Ριζικές αλλαγές στο Λύκειο και το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση φέρνει νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί σύντομα σε διαβούλευση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Ανάμεσα στις βασικές προτάσεις περιλαμβάνονται η σταδιακή επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης,, ο μετασχηματισμός της Γ' Λυκείου σε προπαρασκευαστική τάξη με λιγότερα μαθήματα αλλά περισσότερες ώρες ανά μάθημα και η σύνδεση των γενικών με τα επαγγελματικά λύκεια με «αλληλοδανεισμό» μαθημάτων.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αυτός θα γίνεται με εξετάσεις που θα πραγματοποιούνται κεντρικά δυο φορές τον χρόνο: στα τέλη του Ιανουαρίου (διαγωνίσματα τετραμήνου) και τον Ιούνιο. Τα διαγωνίσματα του Ιανουαρίου θα συμμετέχουν στον βαθμό πρόσβασης με ένα ποσοστό μόνο αν βελτιώνουν τον βαθμό του Ιουνίου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συνυπολογίζονται. Ο στόχος της προτεινόμενης μεταρρύθμισης είναι διπλός: αφενός να δίδεται ένα «μπόνους» στους μαθητές και αφετέρου να «αποδραματοποιούνται» οι τελικές εξετάσεις.
Υψηλό ποσοστό επιτυχίας από τα σχολεία της Γλυφάδας

Τα αποτελέσματα ανά Λύκειο.

Με πολύ μεγάλη επιτυχία διαγωνίστηκαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις οι απόφοιτοι των Λυκείων της Γλυφάδας. Το ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ήταν πολύ υψηλό, αγγίζοντας το 80%. 

Ειδικότερα, μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, τα αποτελέσματα ανά Λύκειο (αφορά μόνο τους αποφοίτους του 2017 που συμμετείχαν στις εξετάσεις) αναλυτικά έχουν ως εξής:

1ο Λύκειο: 91 υποψήφιοι, 70 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 77%)
2ο Λύκειο: 55 υποψήφιοι, 47 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 86%)
3ο Λύκειο: 75 υποψήφιοι, 58 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 77%)
4ο Λύκειο: 115 υποψήφιοι, 94 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 82%)
5ο Λύκειο: 70 υποψήφιοι, 57 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 82%)
6ο Λύκειο: 82 υποψήφιοι, 66 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 81%)
1ο ΕΠΑΛ: 44 υποψήφιοι, 30 εισακτέοι (ποσοστό επιτυχίας 68%)

Σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί εντός των προσεχών εβδομάδων, ο Δήμος Γλυφάδας θα τιμήσει τους επιτυχόντες αποφοίτους των σχολείων της πόλης. Το θέμα είναι ότι δεν έχει τιμήσει, αντιθέτως, όσους συνέτειναν στην επιτυχία. 

Επίσης, καλείται τόσο ο Γιωργάκης, όσο και έτερα μέλη της παρατάξεώς του, να μας αναφέρουν πότε, πώς, και γιατί ασχολήθηκαν με την πολιτική. Ήταν έμφυτη ιδέα που τους γεννήθηκε εκ θαύματος ;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Εξετάσεις δύο φορές το χρόνο για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">